Konyhalál

A tonhalas táska receptje a Kiskegyed Recepttárban

 

A tonhalas táska extra gyorsan bekerült a Kiskegyed Recepttár 2013. júliusi számába. 
Sajnos a kismadaramat cenzúrázták 🙂 és csak a tonhalas táska látszik (nem is értem …:)), de aki szeretné, megnézheti a fenti linken az eredeti képeket, illetve a receptet is jobban olvashatóan.

Tonhalas táska bringatúrához (is)

 

Régen nagyon sokat bicikliztem, de itt Pesten nincs bringám – nem tudnám hol tárolni -, így szerintem pár éve nem is ültem biciklin. De most egy napra kaptam kölcsönbringát, úgyhogy elterveztük, hogy meghódítjuk Szentendrét. Indulás a nyóckerből, így összejött a végére 60 km. Egész jó teljesítmény az edzetlenségünkhöz képest. A lábunkkkal/tekeréssel nem is volt probléma, de az üléssel …! Kb. az első két kilométeren kiderült, hogy nem lesz túl kényelmes … 😀 Itt a nyereg FÖLÖTT kellett volna puhítani a “húst” 😀 Azért túléltük ezt a részét is és nagyon jó volt! 🙂

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
1 tonhalkonzerv
kb 1 dl ketchup
kb 10 dkg trappista sajt
oregánó
1 tojás
lenmag, szezámmag

Elkészítés:

A tonhalat villával jól összetörjük, ízlés szerint teszünk bele ketchupot, reszelt sajtot és fűszereket – én éppen oregánót.
Optimális esetben már előre kinyújtott tésztát veszünk 🙂 Én most nem ilyet találtam, úgyhogy sodrófa híján más megoldást kellett találnom. Kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.

 

sodrófám: folpack gurigája folpackkal bevonva


Téglalapokra vágjuk a tésztát, megkenjük tojással, ráhalmozzuk a tonhalat az egyik felére, rácsukjuk a másik felét, jól összenyomjuk és villával lenyomkodjuk körben a széleket. Ezt érdemes jó alaposan csinálni, mert nekem némelyik táskából meg akart szökni a hal 🙂
A tészta tetejét is megkenjük tojással és megszórhatjuk lenmaggal vagy szezámmaggal.
Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (200 °c-on kb 20 perc).
A tekerés után a célban elfogyasztjuk 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!