Konyhalál

Tiramisu palacsinta

tiramisu palacsinta

 

 

Palacsinta és tiramisu egyben? Igen!

A tiramisu minden formájában jöhet! Bár “igazi” recept még nincs róla a blogon, de volt mámascarponéval töltött tiramisugolyó és hamis tiramisu mascarpone nélkül. És most ez a palacsinta 🙂

 

Hozzávalók:

palacsintatésztához:

20 dkg liszt

2 ek cukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 tojás

1,5 dl tej

3 dl szénsavas ásványvíz (vagy szóda)

3 ek olaj

töltelékhez:

30 dkg mascarpone

1 ek citromlé

1 cs vaníliás cukor

2 ek porcukor

1 dl erős főtt feketekávé

1 cs babapiskóta (palacsintánkét 1-1,5 db)

 

Elkészítés:

A palacsintatésztát összekeverjük és kevés olajon kisütjük a palacsintákat.

A mascarponét a porcukorral és vaníliás cukorral összekeverjük, majd mehet hozzá a citromlé.

A palacsintákat megkenjük ezzel a krémmel.

A babapiskótákat bemártjuk a kávéba, csak pár másodpercre, rátesszük a palacsintákra, feltekerjük és tálalhatjuk is!

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le egy receptről sem! 🙂

 

 

Forrás: http://ketkes.com/tiramiszu-palacsinta-csodas-desszert-ennel-fincsibb-palacsintat-meg-nem-ettel/

 

 

 

 

 

 

Hamis tiramisu mascarpone nélkül

hamis tiramisu mascarpone nélkül  

 

A tiramisu szinte mindenki kedvence. Egyszerű összeállítani, gyorsan elkészül, isteni íze van. Csak az a fránya mascarpone ne kellene hozzá, ami sajnos eléggé drágává teszi ezt az édességet.

Most itt a megoldás, ebben a receptben mascarpone helyett vaníliapuding és tejföl szerepel. És az íze? Nagyon megközelíti az eredetit! Nem mondom, hogy egy az egyben, de a spórolósabb napokon (és nem csak akkor) falni fogja mindenki!  

 

Hozzávalók:

kb 15 db babapiskóta

1 cs vaníliás pudingpor (főzős)

1 tk zselatin

0,5 l tej

5 ek cukor

1 kis pohár tejföl (175 g)

1 dl erős kávé feketén kakaópor (cukrozatlan)  

 

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a zselatint. Olvassátok el, hogy mit írnak a zselatin csomagolásán, a Horváth Rozisat forralni kell (én ezt szoktam használni), de van, amelyiket nem lehet forralni, ott értelemszerűen a végén kell belerakni, amikor meleg, de szerintem az nem keveredik olyan jól, mint a forralós fajta.

A cukorral megfőzzük a pudingot.

Amikor már nem annyira forró a puding (kevergessük néhányszor, hogy ne bőrösödjön), keverjük hozzá a tejfölt.

A babapiskótákat mártogassuk meg a kávéban (pár másodpercre csak), és fektessük a formába. Egy réteg piskóta után kanalazzunk rá kis pudingot, majd újabb réteg piskóta és a többi puding.

Én egy 16 cm-es formában készítettem, kb 5 cm magas lett a tiramisu. Nagyobb formánál akár adagolhatunk több babapiskótát is.

Fél napra a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt alaposan megszórjuk kakaóporral.    

 

 

Tiramisut készíthetsz ilyen változatban is: mascarponéval töltött tiramisugolyó    

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂  

 

hamis tiramisu mascarpone nélkül

hamis tiramisu mascarpone nélkül

 

  Forrás: http://www.mindmegette.hu/hamis-tiramisu-pudinggal-es-tejfollel.recept  

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!