Konyhalál

Zöldséges pirított tészta

Kinai zoldseges piritott teszta

 

Nem annyira régen fedeztem fel, hogy mennyire ízlik a kínai kajáldákban a pirított tészta. Ez azért is furcsa, mert sem a répát, sem a káposztát nem szeretem főzött/sütött állapotban, ez meg mégis nagyon finom. És bár “kínai”, extra alapanyagként csak a szójaszósz kell hozzá, ami már talán minden 2. boltban fellelhető.

 

Hozzávalók:

500 g Shan’shi wok tészta

2 közepes vöröshagyma

2 szál sárgarépa

1 kisebb káposzta

6 ek szójaszósz

4 ek olaj

Kinai piritott teszta

 

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük.

Közben a zöldségeket, hagymát vékonykára daraboljuk.

A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk. Majd hozzáadjuk a zöldségeket, ezeket is átpirítjuk.

Rálocsoljuk a szójaszószt és beleforgatjuk a tésztát, hogy egyenletesen eloszoljon.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalahoz és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Kinai zoldseges piritott teszta

Kinai zoldseges piritott teszta

image

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/piritott-teszta-zoldsegekkel

Villámgyors tejszínes-paradicsomos tészta

Tejszines paradicsomos teszta

 

Mostanában rászoktam a tésztára, mert gyorsan elkészül, jól lehet variálni, de egyszerűségében is nagyon finom. Most pont erre az egyszerűségre hozok példát, a paradicsomos tésztát, amit azért némi tejszínnel elkeverve selymesebbé, finomabbá tehetünk.

 

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1,5 ek olívaolaj

150 g sűrített paradicsom

2 dl Meggle Mesterkrém

2 csipet só

2 csipet őrölt bors

20 dkg tészta

 

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni.

A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a felhevített olajon üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a szintén apróra vágott (nyomott) fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot.

1-2 perc keverés után mehet is bele a Mesterkrém (főzőtejszín), még pár percig kevergetjük, majd tálaljuk a tésztával. Sajttal, bazsalikommal megszórhatjuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről! 🙂 

 

tejszines paradicsomos teszta

 

Forrás:

http://aprosef.hu/villamgyors_tejszines_paradicsomos_teszta_recept

 

 

Tejszínes-laskagombás penne

Tejszines-laskagombas penne

 

Gyors és egyszerű tésztaétel ebédre vagy vacsorára.

Nagyon szeretem a gombát, de valahogy soha ne, kísérleteztem, mindig csak csiperkét vettem, azt tudtam, hogy hogy “működik” (ennek ellenére volt, hogy odaégettem… hülye internet/ező szakács/ :D). Most viszont muszáj volt bővíteni az ismereteimet, mert kaptam laskagombát. Az első laskagombás recept, ami szembejött a neten, az egy tejszínes tészta volt, meg is tetszett, úgyhogy rögtön el is készítettem. Aztán másnap újra, mert annyira finom lett, sőt, még barátnőm is kapott belőle egy, a munkahelye előtt rögtönzött “piknik” keretében 🙂

 

Hozzávalók:

25 dkg penne tészta

2 dkg vaj

1 közepes vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

20 dkg laskagomba

4 csipet só

fehérbors ízlés szerint

1 ek liszt

250 ml főzőtejszín

7 dkg füstölt trappista sajt

 

Elkészítés:

A pennét 2 nagy csipet sóval megfőzzük.

Közben a kis kockákra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

A laskagombát felkockázzuk és a hagymán pirítjuk pár percig, hozzáadjuk a maradék sót és fehérborsot is.

A lisztet egyenletesen a tetejére szórjuk, megkeverjük, majd ráöntjük a tejszínt és összeforraljuk.

Összekeverjük a tésztával, megszórjuk reszelt sajttal és azonnal tálaljuk (különben a tészta magába szívhatja a tejszínt).

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Tejszines-laskagombas penne

Tejszines-laskagombas penne

image

A gombát a Bio-Fungi Kft. biztosította. Azért is örültem a megkeresésüknek, mert ócsai cég, tehát a szülővárosomban működnek. Tevékenységükben kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, egészséges életmód, ezek fontosságára a GoPink! akcióval hívják fel a figyelmet már 5. éve. A mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva rózsaszín tálcákba csomagolják a gombákat és minden eladott tálca után 5 Ft-tal támogatják a mellrák elleni munkát. A két tálca gomba pedig olyan kartonba tették, ahol a  kis fogórész-lyukasztás (hú, mi ennek a szakszava?) cuki gomba alakú – ezzel engem abszolút “megvettek” :), így készültek ezek a gombalyukon átkukucskálós fotók 🙂

image

 

 

Forrás:

http://aprosef.hu/laskagombaspenne

Krumplistészta – az olcsó és kiadós kedvenc

Krumplistészta

 

 

Azt hiszem, ha egy ideig csak krumplis ételeken kellene élnem, elég jól bírnám. Az elsô 3 kedvencem a rakott krumpli, a krumplistészta és a sült krumpli. Persze az édességeken kívül. Na de készítettem már krumplis csokis tortát is, itt meglesheted.

De nem csak az én favoritom, hanem az egész családé. Apukámmal ipari mennyiséget tudunk beburkolni belôle és az ilyen szertartásszerû, hogy bármilyen jól van ízesítve, a végén a tányéron még szórni “kell” rá sót és majorannát. A morzsolt majorannát egyébként “szemét”-nek hívjuk, arra már nem emlékszem mióta és miért 🙂

Én extra adag krumplival szeretem, ennek a mennyiségnek elég lenne a fele is, de így szerintem még finomabb.

 

Hozzávalók:

80 dkg krumpli

25 dkg fodros kockatészta

2 közepes vöröshagyma

2 púpozott ek zsír vagy ennek megfelelô olaj

1 ek ôrölt pirospaprika

majoranna

 

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A zsíron vagy olajon enyhén megpirítjuk.

A tésztát és a megpucolt, felkockázott krumplit is sós vízben megfôzzük (természetesen mindkettôt külön :)) A fôzôlevüket leöntjük.

A krumplira öntjük a zsíros hagymát, paprikát, ízlés szerint sót és majorannát és alaposan összetörjük, elkeverjük.

Majd a tésztához adjuk és jól átforgatjuk.

 

 

Ha szeretnél játszani és nyerni tôlem egy doboz házi édességet, kattints ide!

 

Szereted eszperente nyelvezeted? S perecet? Feleselj eme jegyzetemre (legfentebb leled) s teszteld receptemet! 🙂

 

Krumplistészta

 

Krumplistészta

Céklás tésztasaláta – A nagy céklavacsora 5.

 

Hát, ezt is összecékláztam 🙂 Nem írok mennyiségeket, nyilván mindenki annyit tesz bele és hagy el belőle, amennyit szeretne.
Így készül a barbie-tésztasaláta …

Hozzávalók:
csavart tészta
főtt cékla (vagy sült)
főtt kukorica
gomba
sajt
virsli
főtt tojás
tejföl
majonéz
mustár
fűszerek

Elkészítés:
A tésztát megfőzzük és hűlni hagyjuk.
A tejfölt, majonézt, mustárt és a fűszereket kikeverjük.
A hozzávalókat feldaraboljuk és az egészet összekeverjük.
Pár órát állni hagyjuk a hűtőben.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!