Konyhalál

Libatepertő pástétom

Libatepertő pástétom

 

A szilvalekváros-libatepertős táska elkészítése után maradt még libatepertőm, ezt szerettem volna elhasználni. Találtam is egy nagyszerű receptet, melyet kissé átalakítottam, most ezeket az arányokat írom le.

A húsvéti – sajnos csak beltéri – piknikasztalra került, zöldségekkel és sós-sajtos sütivel ettük.

 

 

Hozzávalók:

10 dkg libatepertő

2 közepes főtt krumpli

1 főtt tojás

6 dkg vaj

1 gerezd fokhagyma

1 kis vöröshagyma

bors

 

Elkészítés:

Legegyszerűbb mindent ledarálni és alaposan elkeverni.

Én darálóval nem rendelkezem, így csak nagyon apróra vágtam mindent.

1 órát pihentetjük a hűtőben

Pirítóssal vagy zöldségekkel tálaljuk

 

 

A Konyhalál Facebook oldalához itt tudsz csatlakozni!

 

Ne maradj le a Nyomozz! Süss! Nyerj! játékomról, határidő: április 30.!

 

 

Libatepertő pástétom

 

Libatepertő pástétom

 

 

Forrás: http://www.eletforma.hu/receptek/egy-brillians-otlet-libateperto-pastetom/

Szilvalekváros-libatepertős táska

Szilvalekváros-libatepertős táska

 

 

Hát, nem gondoltam volna, hogy én valaha tepertőt fogok használni sütihez 🙂

De milyen jó, hogy most tiltólistás nálam pár dolog, mint a tejtermék, cukor, élesztő stb. Persze ez külön szivatás is magamnak, most, hogy a Batha-Porta lisztjeit tesztelem, mert elsőre normál esetben sem könnyű eldönteni, mi is készüljön belőlük. Így meg az ötletek nagy részét el kell vetnem. De legalább nagyobb teret kap a kreatívitás. Hozzáadott cukor-mentes szilvalekvárt már korábban beszereztem, most pedig a libatepertőt is.

A mai napra a dió-málna liszt jutott. Édeskés illatú, barna színű, megsütve nekem abszolút kakaó ízűnek tűnt. Ezt is keverve használtam rozsliszttel. Expressz vajas tészta készült belőle. Az első napon picit szárazabb volt a tészta, következő napra szépen megpuhult.

 

 

Hozzávalók:

15 dkg vaj

10 dkg dió-málnaliszt

15 dkg rozsliszt (használhatunk helyette búzalisztet is)

5-7 ek szódavíz

csipet só

10 dkg juhtúró

1 tojás

szezámmag (elhagyható)

10 dkg szilvalekvár (nem folyós)

5 dkg libatepertő

 

Elkészítés:

A lefagyasztott vajat nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A lisztekkel, szódával és sóval összegyúrjuk.

3-4 mm-esre kinyújtjuk.

Kiszaggatjuk a kívánt formákra (késsel, derelyevágóval is kiszabhatjuk).

Ráhalmozzuk a szilvalekvárt és a kisebb darabokra vágott libatepertőt.

Ráhelyezzük a felső tésztaréteget, alaposan lenyomkodjuk először kézzel, majd villával a széleket.

A tetejüket megkenjük tojással és megszórjuk pl. szezámmaggal.

190 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

 

 

Konyhalál Facebook oldaláitt találod!

 

Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjáték a 3 izgalmas sütis krimiért, ne maradj le róla!

 

Szilvalekváros-libatepertős táska

 

Forrás: http://webcukraszda.hu/expressz-vajas-teszta/

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!