Konyhalál

Így verd fel a tejszínhabot habverő nélkül

tejszínhab habverő nélkül

 

Az én háztartásomban jó darabig nem volt habverő, még akkor sem, amikor már a blogot írtam. Így jó néhány süti kimaradt akkor, amihez kellett volna vagy flakonos tejszínhabot használtam.

Most találtam egy módszert, amivel habverő vagy habszifon nélkül is fel lehet habot verni.

Nem kell hozzá más, csak egy jól záródó befőttesüveg. Használj minél nagyobb zsírtartalmú hűtőhideg tejszínt, öntsd bele a tejszínt, zárd be a tetejét és rázd 2-3 percig. Egyre kevésbé fog lötyögni benne a tejszín, ahogy verődik fel. 

Az enyém nem lett 100 %-osan kemény, mondjuk úgy 90 %-osan, de azért elfogadható alternatíva, ha éppen a szükség úgy hozza.

Vigyázz, ha sokáig rázod, esetleg szobahőmérsékletű a tejszín, vaj lehet belőle a hab helyett!

 

 

Tejszínhab habverő nélkül

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!