Konyhalál

Tejfölös-kekszes süti – 10 perc alatt, sütés nélkül

 

Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, akkor nem volt hozzá túl sok bizadalmam, mert háztartási keksz, meg tejföl… ugye nem a mennyei süti ugrik be róluk? Pedig a cukor hatására “csoda” történik és egy nagyon ízletes édesség lesz belőle.

Kb 10 percet kell dolgozni vele és jó nagy adag lesz ennyiből, szóval tökéletes pl. kerti bulira, baráti összejövetelre, munkahelyi, iskolai szülinapozásra (van még olyan suli, ahová saját készítésű sütit lehet  bevinni?”

 

Hozzávalók:

1 l tejföl (3 nagy doboz)

0,5 kg négyzet alakú háztartási keksz

12 dkg porcukor

2 cs vaníliás cukor

3 púpozott ek kakaópor

 

Elkészítés:

A tejfölbe belekeverjük a porcukrot és vaníliás cukrot.

Kb egy harmadát külön vesszük, abba belekeverjük a kakaóport is.

Egy tepsibe lerakunk egy réteg kekszet szorosan egymás mellé, arra jön a fehér krém fele, arra egy sor keksz, arra a barna krém, arra megint keksz, majd a fehér krém és megint keksz. (Én persze utólag gondolkodtam és a legfelső réteg a fehér és a barna krém keveréke lett.)

Egy kevés krémet lehet a tetejére is simítani, én szállítottam, úgyhogy nem akartam pacsmagolni. Ha raktok felülre krémet, akkor egy kevéske kakaós krémet “belehúzgálva” lehet márványmintázatot is csinálni.

Jó, ha legalább egy éjszakát áll a hűtőben, addigra megpuhul a keksz.

(Korábban is szerepelt már ez a recept a blogomon, de úgy gondoltam, itt az ideje megújítani a régi béna képet :))

 

 

További sütés nélküli, egyszerű sütikért katt ide!

 

 

Tetszett a bejegyzés? Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Meggyes-tejfölös pohárkrém

meggyes-tejfölös pohárkrém

 

Egyszerű, könnyed édesség a pohárkrémek kedvelőinek.

Akadt a fagyasztóban még tavalyi meggy és mivel mindjárt jönnek a friss gyümölcsök, ideje végeznem a régiekkel. A tejfölről elsőre nem gondoltam volna, hogy egy kis porcukorral elkeverve mennyire finom édesség lesz belőle, de aztán a tejfölös-kekszes sütinél megbizonyosodtam róla, itt meg már bátran kevertem a meggyekkel.

 

Hozzávalók:

25 dkg meggy – nekem fagyasztott volt, de lehet befőtt vagy akár friss is

2 ek víz

1-2 tk keményítő

1 kk őrölt fahéj

4 dl tejföl

2 cs vaníliás cukor

porcukor ízlés szerint

fél citrom reszelt héja

babapiskóta (én ezt kihagytam)

 

Elkészítés:

A meggyel kezdjük, mert kell idő, hogy kihűljön.

A meggyet a fahéjjal felforraljuk, majd kisebb lángon pár percig főzzük. Ha esetleg nem lenne semmi leve, egy kis vizet adhatunk hozzá. Ha túl savanyúnak érezzük, lehet hozzáadni 1-2 evőkanál cukrot, én nem tettem, direkt ilyen savanykás ízre vágytam.

2 evőkanál vízben kikeverjük a kemenyítőt, majd a meggyel elkeverjük, “rottyantunk” rajta egyet, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. Megvárjuk, míg kihűl.

A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és ízlés szerinti porcukorral.

A poharak aljára összetördelt babapiskótát rakunk (én ezt kihagytam) vagy egyből a meggyet, erre a tejfölös krémet, majd a tetejére ismét meggyet.

Hűtőbe rakjuk 1-2 órára, majd fogyasztjuk.

Meggy helyett eperrel is készíthető.

 

 

Többféle poharas édességre vágysz? Kattints ide!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel (itt jobbra) a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

meggyes-tejfölös pohárkrém

 

Forrás: http://gizi-receptjei.blogspot.hu/2014/06/epres-makos-poharkrem.html

 

Reszelt (sült) joghurttorta

 

Végre egy süti, ahol nem kell figyelni rá, hogy minden szép egyenletes legyen, itt direkt törekedhetünk az egyenetlenségre, ugyanis a tésztát csak le kell reszelni és rászórni a tetejére.

A krém nagyon finom, puha, habos lesz, ugyanakkor “megáll a lábán”, nálam jól bírta az utaztatást is.

 

Hozzávalók (kb 25×34 cm-es tepsihez):
tésztához:
15 dkg margarin
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
1 csomag sütőpor
krémhez:
15 dkg cukor
1 kis pohár (175 g) tejföl
4 kis pohár (4 x 175 g) joghurt
5 ek liszt
4 tojásfehérje

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A joghurtot (én citromos joghurtot használtam), tejfölt, lisztet, cukrot összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét.
A tészta felét belenyomkodjuk a kivajazott, kilisztezett tepsibe, erre jön a krém, majd a tészta másik fele nagylyukú reszelőn ráreszelve.
180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, csak utána vesszük ki a formából.

 

 

Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozz! 🙂

 

 

Forrás: http://krisztinakonyhaja.blogspot.hu/2012/11/reszelt-joghurttorta.html

Szuperfinom pudingos-tejfölös süti

Pudingos-tejfölös süti

 

Uhh, hát ez egy nagyon finom sütemény! Kinézetre pedig igazán mutatós, csak úgy tobzódnak a színek, barna-sárga-pink és fehér! Nem egy nagy ördöngősség az elkészítése. Bár többféle tésztát és krémet kell keverni, meg lehet úszni 3 edény (plusz egy sütőforma) összekoszolásával (ez nálam fontos szempont, hogy ne kelljen sokat mosogatni). Viszont mind a 10 ujjunkat végig kell nyalogatni a kóstolás után, az biztos! 🙂

 

Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
2 ek kakaópor
1 l tej
2 cs pudingpor 
1 l tejföl
6+2 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 tk fahéj

Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, olajat, vizet, végül a tojások felvert habját.
Kettéosztjuk a masszát, egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
A pudingport elkészítjük a tasakon szereplő leírás szerint. Vehetünk eleve színes pudingport (meggyes, puncsos) vagy megszínezhetjük meggylével, meggyszörppel.
Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral bélelünk.
Felváltva kanalanként rakosgatjuk bele a sárga és a barna tésztát.
Majd rákanalazzunk a meleg pudingot.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A tejfölt 6 ek porcukorral és vaníliás cukorral kikeverjük és a megsült, meleg tészta tetejére öntjük. Ha szállítani is szeretnénk, jobb, ha keverünk bele zselatin fixet is.
Megszórjuk fahéjas porcukorral.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük 4-5 órára.

 

Konyhalál Facebook oldalát itt találod!

 

Ne maradj le egy izgalmas nyomozásról és finom süteményekről, kattints ide és nyerhetsz vele! Nyomozz! Süss! Nyerj!

 

Pudingos-tejfölös süti

Pudingos-tejfölös süti

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/pudingos-tejfolos-suti.recept

Egyszerű sajtos pogácsa

egyszerű sajtos pogácsa konyhalál

 

Nagyon jó állagú, puha, gyorsan elkészíthető pogácsa. Bár van benne élesztő, nem kell dagasztani, nem kell keleszteni, nem kell várni vele.

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

2 dl tejföl

3 dkg élesztő

15 dkg reszelt sajt (a tésztába)

3 tk só (nálam: fokhagymás fűszersó kb a fele)

a tetejére:

1 tojássárgája

reszelt sajt

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk. (A tejföl egy részét meglangyosítjuk mikróban és abban el lehet keverni az élesztőt.) Dagasztás és kelesztés nélkül! 

Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kis szaggatóval kiszaggatjuk.

A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (200 °C-on kb 20 perc).

 

Ha további pogácsákra is kíváncsi vagy, itt lehet nézelődni:

tojás és élesztő nélküli pogácsa

céklás-diós pogácsa

hungarian cake-pop, azaz a pogácsanyalóka 🙂

 

 

Konyhalál Facebook oldalhoz katt ide!

 

 

 

egyszerű gyors sajtos pogácsa

 

Forrás: http://www.mindmegette.hu/egyszeru-sajtos-pogacsa.recept

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!