Konyhalál

Mogyorós-lenmaglisztes kenyér

mogyorós-lenmaglisztes kenyér gluténmentes

 

A mogyoróliszt nagyon izgatja a fantáziámat. A belőle elsőnek készült duplán mogyorós-banános palacsinta szuper lett 🙂 És bár a Batha-Porta lisztjeinek tesztjében ma a szőlőmagliszt a “soros”, ebbe is került mogyoró- és lenmagliszt is. Sőt, tulajdonképpen ezek adják az alapját a kenyérnek. A szőlőmagliszt felhasználásáról nagyon kevés receptet találtam, annyi mindenképpen kiderült, hogy érdemes naponta egy teáskanálnyit fogyasztani belőle és például joghurtba tehetjük. Egyébként pedig az egyéb lisztek kb. 3 %-át helyettesíthetük vele és enyhén kakaós ízű. A mogyoró kakaóval rossz nem lehet, így választotta, ezt a receptet.

Ebben nincs élesztő és természetesen semmi adalékanyag, mint a “bolti” kenyerekben, így aki olyan állagot vár, csalódni fog. Ez egy nagyon tömör tészta, a szeletek – bár kicsik – kifejezetten laktatóak.

 

Hozzávalók:

150 g lenliszt

75 g mogyoróliszt

25 g szőlőmagliszt

1 tk sütőpor

1 kk só

2 tojás

150 ml víz (én egy kicsivel többet raktam hozzá, túl tömörnek tűnt)

1 ek kókuszolaj folyékony állapotban

esetleg szezámmaggal meg lehet szórni a tetejét

 

Elkészítés:

A száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd az összeset egybekeverjük.

Sütőpapírral bélelt őzgerinformába kanalazzuk (nekem egyáltalán nem volt folyós).

180 C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.

Kihűlve szeleteljük.

 

mogyorós-lenmaglisztes kenyér gluténmentes

 

 

Forrás: http://vegasztromania.blog.hu/2013/05/06/mogyoros_lenmaglisztes_kenyer_glutenmentes

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!