Konyhalál

Konyhalál KözösKedd – 21. szőlő

konyhalál közöskedd szőlő

 

Folytatódik a KözösKedd játékom, ahol minden kedden megadok egy témát, ezzel kapcsolatban várom a Ti kipróbált receptjeiteket, hogy ebből egy nagy közös gyűjteményt szerkesszek másnapra.

Ha már itt az ősz, mi lehetne aktuálisabb téma, mint a 

                                                           S Z Ő L Ő

Szabályok:

A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának az üzenőfalára várom (nem a játékfelhívásos kép alá, hanem az üzenőfalra). Kérem, hogy kép ÉS link is legyen (ne csak link)! Egy bejegyzésbe egy recept (kép és link) kerüljön. Ennek több oka is van, kérem, hogy tartsd be.

Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! :)

Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!

Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a feltöltött képe mellé.

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm. Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

Hozzá a link: http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

Várom receptjeitek, remélem, minél többféléből szemezgethetünk! 🙂

A kollekció:

Balkonada: Pudingos-szőlős csiga

közöskedd szőlő pudingos-szőlős csiga

Konyhalál: Szőlős-marcipános pite

1

Szőlős-marcipános pite

szőlős marcipános pite

5 perces mennyei édesség alig néhány hozzávalóból!

Igazi őszi sütemény finom szőlővel és marcipánnal, csak jó lehet!

 

Hozzávalók: 

1 csomag leveles tészta

1 kg fehér csemegeszőlő

20 dkg marcipán

2-3 ek vaj (kihagyható – én nem használtam)

2-3 ek porcukor

 

Elkészítés:

A tésztára rátesszük a szőlőszemeket, megszórjuk porcukorral, ráreszeljük a marcipánt és meglocsoljuk olvasztott vajjal.

170 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

szőlős marcipános pite
szőlős marcipános pite
szőlős marcipános pite

Forrás: http://www.rtlklub.hu/cikk/286249

Őszi sütiválogatás

Bár tőlem aztán bármilyen fajta süti jöhet bármikor, azért mégis vannak olyanok, amiknek megvan a maguk “szezonja”. Íme egy őszi sütikollekció. Jó étvágyat kívánok! 🙂 
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!