Konyhalál

Almás-camembertes-diós melegszendvics

almas camembertes dios melegszendvics,

 

 

Ha meghalljuk, hogy melegszendvics, akkor legtöbben májkrémes, esetleg pizzás szendvicskrémre gondolunk, jó alaposan megszórva sajttal. Hát, sajt ezen is van, bár camembert és az íze igazán különleges, édes és sós is egyben. Ezt nagyon jól kiegészíti a tetejére szórt megpirult dió.

Na és mi egészíti még ki? Egy-egy pohár finom rosé. Én a borok közül a rosét kedvelem a legjobban, ha iszom, akkor szinte csak ilyet.  Az ugye elterjedt, hogy nyáron egy finom rosét iszunk, akár fröccs formájában is, de télen sem érdemes mellőzni ezt a bortípust. Minden olyan ételhez passzol, ami könnyedebb, nem erőteljes fűszerezésű, pl. szárnyasokhoz, halakhoz, rákokhoz, olasz ételekhez, salátákhoz, gyümölcsös édességekhez, szendvicsekhez. Én ugyan nem értek a borokhoz, nekem szinte hihetetlen, hogy a hozzáértők mennyi ízt, illatot kiéreznek egy-egy korty borból, de amikor egy ilyen borászcsapattal voltam Nagygomboson, a Mátra lábánál levő borászatban, ők is abszolút elismeréssel nyilatkoztak a boraikról. Én pedig annyit tudok hozzátenni, hogy ízlik, ami a “mezei” borkóstolók számára a legfontosabb 🙂 A Nagygombos Rosé Cuvée és Kékfrankos Rosé mellett szerintem ne hagyjátok ki a Gróf Grassalkovics Gamay Noir Rosét sem, ami a borászat büszkesége, ennek más színe, illata, zamata van, mint a többi rosénak.

 

Hozzávalók: 

2 szelet rozsos kenyér

1 közepes alma

4 dkg camembert

3 dkg dió

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A kenyérre halmozzuk az almát, rá szeletben a camembert-t és szórjuk meg dióval.

Pár perc alatt meggrillezzük vagy sütőben sütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

almas camembertes dios melegszendvics

image

image

image

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/almas-camembertes-dios-melegszendvics

Kacsamelles szendvics

kacsamelles szendvics

 

Pár hónapja igazi kacsamellrajongó lettem. Pedig előtte nem is kóstoltam szerintem, de most egy játék nyereménye lehetőséget adott a kipróbálásra. És nagyon bejött. Ha egy kicsivel olcsóbb lenne, lehet, hogy minden héten ennék ilyet 🙂

 

A narancsos kacsamellet így csináltam.

A szendvicshez nem igazán kell leírás, finom magos kenyeret vettem, erre jött salátakeverék, majd a kacsamellszeletek, erre már nem is volt szükséges külön öntet, jó szaftos volt a kacsamelltől.

Szóval tetszettek a róla készült fotóim (haha), így gondoltam, megosztom veletek. 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Kacsamelles szendvics

Kacsamelles szendvics

 

 

Kacsamelles tortillatekercs

Kacsamelles tortillatekercs

 

Gyors, de isteni ebéd vagy vacsora a hűtőben fellelhető maradékokból.

Nálunk a munkahelyen nincs menza vagy rendelünk valamelyik menükiszállító cégtől vagy hozunk magunkkal kaját ebédre. Tudjátok, honnan lehet tudni, hogy közeleg a hétvége?

Amíg hétfőn komplett menüvel, húslevessel, rántott hússal – azaz a vasárnapi ebéd maradékaival érkeznek a munkatársak, addig pénteken már a hűtő eldugott sarkaiból aznap hajnalban összedobott szendvicsek, rántották, saláták, virslik kerülnek terítékre 😀 A péntek rövid nap, azt már kibírjuk féllábon is, bár az ebéd így is a (munka)nap fénypontja. 🙂

Ez a tortillatekercs is akár ilyen gyors pénteki ebéd is lehet, amit garantáltan irigyelnek majd a munkatársak a virslijük felett szomorkodva 🙂

 

Persze kell hozzá némi előkészület, volt nekem a fagyasztóban egy kis maradék a narancsos kacsamellből, ehhez nem is kell sok belőle.

Baromi régi kinéztem már tortillarecepteket, de még soha nem sütöttem. A boltban viszont akciós volt, amit nem használtam belőle, azt lefagyasztottam, ezt is csak elő kellett venni.

Akadt még a hűtőben némi salátakeverék és tejföl, összesen ennyi hozzávalót használtam.

A kacsamellet felmelegítettem, feldaraboltam kisebb darabokra, a tortilla középső sávjába halmoztam a salátát, rácsorgattam tejfölt, mehetett rá a kacsamell, majd szorosan összetekertem.

Persze készíthető más töltelékekkel is vagy ennél fűszerezettebben, különböző öntetekkel, de ez annyira ízlett, hogy alig bírtam abbahagyni… 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Kacsamelles tortillatekercs

 

 

Szellemes szendvics halloweenre

Halloween sandwich

 

 

Ez talán a legegyszerűbben kivitelezhető kajaötlet halloweenre.

Ha melegszendvicset szeretnél enni, akkor azt megcsinálhatod “szellemesen” is.

Amit alulra teszel, az legyen valamilyen sötétebb színű – én májkrémet használtam, a szellem pedig szeletelt sajtból van, nekem volt szellemes kiszúróformám, így azt használtam, de egy egyszerűbb szellemalak késsel is gyorsan kivágható. A szemek helyére 2-2 szem (haha) borsot tettem. Majd betettem a sütőbe, hogy ráolvadjon a sajt.

 

 

További egyszerű halloweenes kajaötletekért nézz körül itt.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Halloween sandwich

 

 

Készíts hamburgert fél év alatt 1500 dollárért!

How to Make a $1500 Sandwich in Only 6 Months

 

Belegondoltál már, mennyi munka és munkafolyamat van egy-egy elkészített tárgy vagy étel mögött?

Andy George nem csak belegondolt, hanem végig is csinálta az összes munkafázist, melyeket aztán videókkal dokumentált. Kertészkedett, megtermelte a zöldségeket és a búzát, amelyből aratás és örlés után megsütötte a zsemlét, a tengervízből sót nyert ki, tehenet tartott, a tejből sajtot és vajat készített és így tovább. Az egész 6 hónapig tartott és 1500 dollárjába került.

A végén, amikor megkóstolta a munkája eredményét, csak ennyit mondott. “Nem rossz.” 🙂

 

 

 

Egyébként nem állt meg a féléves projekt után, “gyorsan” öltönyt is készít magának.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!