Konyhalál

Első saját készítésű sushim

 

Életemben először sushit készítettem és egészen meg voltam elégedve a végeredménnyel!

Na jó, nem is annyira enyém az érdem, mert egy workshop keretein belül csináltam, így minden szuperül elő volt készítve, én meg csak “összeraktam”, de akkor is büszke vagyok rá. 🙂

 

A séf megmutatta (egyszer és nem túl lassan), hogy ő hogyan is csinálja.

A végeredmény, ezt kéne leutánozni.

Megkaptam az algalapomat, itt néztünk egymásra a többi résztvevővel, hogy atyavilág, mi lesz majd ebből… Mondták, hogy nagyon ragadós lesz, ha nedvesség éri, úgyhogy ezt kerüljük, ha lehet.

A séf kiporciózta a rizst. Erre speciális, ragadós rizst használnak. Igen, nagyon ragad, a kezünkhöz, meg mindenhez, ezért nedves kézzel kell egyenletesen eloszlatni az algalapon (ami ugye ne legyen vizes).

Végül egész egyenletes lett.

Szerencsére a belevalók is már egyformára darabolva vártak ránk. Én nyers húst választottam, ha már sushi, akkor legyen ilyen. Egy picike wasabit is kentem rá.

Na, itt jött a magic. Végülis nem volt nehéz szorosan feltekerni a a bambuszroló segítségével. Minden benne is maradt.

Hat darabra vágva 4 db lett vállalható, elégedett voltam velük, középen volt, ami középre kellett, egyenletes rizsköpenyben, szépen összeragadt algahéjjal. És az íze is tökéletes lett, be is vágtam mind a hatot :-O

 

Utána kaptunk egy gyönyörű japán ízelítő tálat. Sajnálom, hogy a fények miatt nem lettek jó képek róla, mert a tálkák, a tálalás, a kompozíció is a japánokra jellemzően finom és elegáns volt.

Az első fogás tofu volt. Ez annyira nem ragadott meg.

Ez nagyon nyersnek nézett ki és valószínűleg nagyon nyers is volt. 🙂 Nem biztos, hogy ebből újra kértem volna, de inkább a látvany miatt nem.

Ez fekete szezámpaszta spenóttal. Kár, hogy a fotó nem adja vissza szépen a színeket. És valami baromi finom volt!

Ez már egész európai ízű húsgombóc.

Ez pedig “rántott csirke” vagyis inkább ahhoz hasonló falatkák, de mégis valahogy más ízű.

 

A sushikészítő workshopot Sushi Sei étteremben a JTB Hungary, azaz a Japánspecialista szervezte, akik magán- és üzleti utakat szerveznek Japánba. Ami engem legjobban megragadott, hogy kifejezetten gasztroutazásokat is kínálnak, ahol a látnivalók mellett az étkezésre helyezik a fő hangsúlyt végiglátogatva azokat a helyeket, amiket mindenképp érdemes, ha japán gasztronómiáról beszélünk. Hű, de szívesen “tesztelnék” egy ilyen utat… 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Sushi art

sushi art

 

Szemet gyönyörködtető ételek rizsből.

A japánok népszerű étele, a sushi általában főtt rizsből és halból vagy más tengeri eredetű élelmiszerből áll. 

Hagyományos változatában ez erjesztett halas rizs volt, amit sóban tartósítottak. Eredetileg csak a halat fogyasztották el, a “csomagolóanyag” rizst eldobták. Később ecetet is adtak hozzá, amely növelte a tartósságát és az ízét is jobban kiemelte.

Nagy hangsúlyt fektetnek az étel küllemére is, a kis falatkák szabályosak és rendkívül szépek.

Az “egyszerű” sushikon túlmutatnak az alábbi változatok, elkészítésük már igazi művészet!

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

 

sushi art

sushi art

 

sushi art

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélre a Blogkövetés funkcióval, ne maradj le egyetlen bejegyzésről sem! 🙂

 

 

Forrás: https://www.facebook.com/ArchiDesiign

http://www.boredpanda.com/creative-sushi-art/

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!