Konyhalál

Camembert-rel és dióval sütött karajszelet

Camembert-rel és dióval sült karaj

 

 

Ha szereted a különleges ízeket, ezt tutira imádni fogod!

Vettem karajt és először a szokásos fokhagymás karajt akartam csinálni, de aztán elkezdtem a neten nézelődni, mi is lehetne még belőle. A camembert-t és a diót is szeretem, volt is itthon mindkettőből, így a recept megtalálása után rögtön neki is álltam. Isteni illatok terjengtek a sütő körül! Az íze pedig: a sajt pikánssága, a pirított dió roppanóssága igazán különlegessé teszi.

 

Hozzávalók:

40 dkg sertéskaraj szelet

15 dkg camembert

5 dkg vaj

5 dkg dió

1 ek méz

0,5 dl száraz fehérbor

bors

 

Elkészítés:

Egy jénai tálba kockázzuk a vajat.

A karajszeleteket megsózzuk, borsozzuk és a tálba fektetjük.

Megszórjuk dióval.

Rácsorgatjuk a mézet.

Rákockázzuk a camembert-t.

Ráöntjük a bort.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és kb 30 perc alatt megsütjük (vagy amíg a hús puha nem lesz.). Nem kell lefedni!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Camembert-rel és dióval sült karaj

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/camembert-rel-dioval-sutott-karajszeletek

A legfinomabb fokhagymás karaj

Fokhagymás karaj hús

 

A legfinomabb “vámpírűző” ebéd, sok-sok fokhagymával az igazi!

Néhány perc alatt elkészül és szerintem az egyik legfinomabb, ami húsból készülhet.

 

Hozzávalók:

karajszeletek

liszt

bors

fokhagyma

olaj

 

Elkészítés:

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk.

Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd mindkét oldalát megforgatjuk lisztben.

Néhány kanál felhevített olajon serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütjük.

Amint kivettük a serpenyőből, jól megszórjuk apróra vágott fokhagymával.

Krumplipürével, salátával tálaljuk.

 

 

Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozz! 🙂

 

 

Fokhagymás karaj hús

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!