Konyhalál

Coleslaw – amerikai káposztasaláta

 

Az amerikai káposztasalátát egyik barátnőm anyukája ismertette meg velem, már előtte ódákat zengtek róla, én meg nem nagyon hittem benne, hogy káposztából és répából olyat tud összehozni, ami nekem ízlik. De tudott. Nem véletlen, hogy a KFC-ből coleslaw-ként ismert fogás mindenki kedvence. Szerencsére ezt könnyű reprodukálni otthoni körülmények között is, próbáljátok ki ti is! 

 

Hozzávalók:

1 nagy fej káposzta

2 közepes sárgarépa

1 kis fej lilahagyma

4 ek ecet (tárkonyecet)

600 ml majonéz

6 ek napraforgó olaj

15 dkg cukor

 

Elkészítés: 

A káposztát, répát és a hagymát lereszeljük.

A többi hozzavalót összekeverjük, majd a zöldségekhez forgatjuk.

Pár órára a hűtőbe rakjuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/kfc-s-amerikai-kaposztasalata

Ecetes krumplisaláta

ecetes krumplisaláta

 

A krumplisaláta egyszerű köret a húsok mellé. Nagy előnye, hogy előre elkészíthető, így vendégség esetén sem kell ezzel is kapkodni.

Én nyárig – egészen pontosan idáig azt hittem, hogy az ecetes változatot nem szeretem, csak a majonézeset, abból is főleg a málnásat (WTF?! málna a krumplisalátában?). De annyira jól esett az ecetes-hagymás is, hogy nekem is el kellett készítenem. A fényképen meg pont csak a lényeg, az ecetes cucc nem látszik :D, én enni úgy szeretem, ha nem tocsog mellette a lé.

 

Hozzávalók:

0,5 kg krumpli (legjobb a kisméretű, az enyémek túl nagyok voltak)

1 közepes fej vöröshagyma

3 ek ecet 20 %-os

3 ek cukor

3 dl víz

só ízlés szerint

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd ha kihűlt, meghámozzuk és karikára vágjuk.

A hagymát felkarikázzuk, a krumpli tetejére halmozzuk, megsózzuk és egy kicsi állni hagyjuk.

A salátaléhez a cukrot, ecetet és vizet összekeverjük, amíg elolvad a cukor.

Ráöntjük a krumplira és hideg helyen állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

ecetes krumplisaláta

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/ecetes-krumplisalata

Ropogós almás-répás krumplisaláta

ropogós almás-répás krumplisaláta

 

A krumplisaláta mindig jól esik. Nagyszerű hidegtálakhoz, de a meleg húsokhoz, sültekhez is. És a krumplin kívül rengeteg dologgal ízesítheted, turbózhatod, amit csak otthon találsz.

Nyári melegben is imádom a hűvösségét és könnyedségét.

Ebben a változatban a felváltva harapunk a puha krumplikra, a savanykás almákra és a roppanós, friss répákra.

 

 

Hozzávalók:

1 kg krumpli (apróbb-közepes méretű)

1 alma

2-3 szál sárgarépa

40 dkg tejföl

1 dl majonéz

2 ek mustár

bors

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk.

Az almát felkockázzuk (nem kell meghámozni).

A répát megpucoljuk és gyufaszál vékonyságúra vágjuk, 2-3 cm-es hosszban.

A tejfölt, majonézt, mustárt, sóg, borsot összekeverjük, majd mehet hozzá a krumpli, alma, répa. Kóstolgassuk, ha nem elég ízes, adjunk még hozzá a sóból, mustárból stb.

Pár órára rakjuk a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel (itt jobbra) a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

 

 

Ropogós almás-répás krumplisaláta

 

 

 

Mézes sült körtés-mozzarellás saláta

körtés-mozzarellás saláta

 

Salátát szerettem volna enni, éppen volt otthon körte is, hát az is került bele …

 

Hozzávalók:

saláta

répa

káposzta

mozzarella

körte

méz

 

Elkészítés:

A salátát, répát, káposztát, mozzarellát feldaraboljuk.

A körtét felszeleteljük. Egy körtéhez kb 1 ek mézet csurgatunk és 2-3 ek vizet. Ezen puhává pároljuk.

Ráhalmozzuk a salátára még melegen és ehetünk is.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is!

 

körtés-mozzarellás saláta

 

Majonézes krumplisaláta málnával

Majonézes krumplisaláta málnával

 

Nana! Látom, milyen fejet vágsz ott, a monitor túloldalán! 🙂 Mi is pont így reagáltunk, amikor Anyu egyik karácsonykor málnával a tetején kínálta a krumplisalátát. Azóta viszont mindig szeretnék rá málnát. Nagyon jól is mutat és az íze egyszerűen szuper a krumplisalátához. Most itt a málnaszezon, egy próbát megér!

 

Hozzávalók:

0,5 kg krumpli

1 alma

2 dl tejföl

1 dl majonéz

1 ek mustár

bors

málna

ezeken kívül mehet bele még főtt tojás, kovászos uborka, hagyma, sajt …

 

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük. Hagyjuk kihűlni, meghámozzuk és felkockázzuk.

Az almát felkockázzuk.

A tejfölt, majonézt, mustárt, sót, borsot összekeverjük. Úgy kell fűszerezni, hogy erősnek érezzük, de a végső ízeket majd a krumplival együtt érezzük úgyis.

Összekeverjük a krémet a krumplival és almával. Ha szükséges, fűszerezzük még.

1-2 órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor megszórjuk málnával.

 

 

Konyhalál Facebook oldal itt követhető!

 

 

Majonézes krumplisaláta málnával

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!