Konyhalál

Banánhab – az ötperces desszert

 
banánhab
 
 .
.
 

Jaj de jó a habos sütemény! De mi a lényeg a habos sütikben? Hát a hab!

Hát most tessék, itt van, 100 % élvezet, 0 % „hordozóanyag”, azaz tészta, az úgyis csak „felesleges” 🙂

Igazi villámdesszert, 5 perc és eheted is.

 

Hozzávalók:
2 érett banán
1 tojásfehérje
2 ek méz (el is hagyható)
1/4 citrom leve
1 vaníliás cukor

.

 

Elkészítés:
A banánokat villával összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és habverővel addig verjük, amíg viszonylag kemény hab válik belőle.
A tetejét meg lehet szórni csokireszelékkel és szeletelt mandulával.
Rögtön fogyasztjuk. Tényleg érdemes utána rögtön enni, mert a banán megbarnulhat, illetve a hab kissé összeeshet.

 

 

Kattints ide 20 kihagyhatatlan banános édesség receptjéért!

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, és iratkozz fel heti egy hírlevélért a blogon jobb oldalon található Blogkövetés funkcióra!

 

 .
 
 
 
banánhab

banánhab

 
 .
 

Forrás: http://szellemafazekban.blogspot.hu/2009/04/extrakonnyu-bananhab.html

Répából nyúl? – egészséges sárgarépás bonbon

sárgarépás bonbon

 

 

Kutyából nem lesz szalonna. De sárgarépából lehet nyúl? 🙂

Tökegészséges, tökfinom! Ja, nem tök, répa! De tényleg, egészséges alapanyagokból finom, sütés nélküli édességet készíthetünk egyszerűen. 

És ha már itt a húsvét, tálaljuk stílusosan nyuszi-alakban.

 


Hozzávalók:

4 sárgarépa
4 marék darált dió
1 citrom leve
4 evőkanál méz
kb 10 evőkanál kókuszreszelék

Elkészítés:

A répát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
Összekeverjük a dióval és citromlével, mézzel ízesítjük.
Annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, amennyit felvesz.
Kókuszreszelékbe vagy fahéjjal kevert darált dióba forgatjuk.



Konyhalál Facebook oldalát itt találod!

 

Ha egy kis izgalomra vágysz, játssz a Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjátékon!

 

 

sárgarépás bonbon
sárgarépás bonbon

Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes

Banánkenyér

 

… és finom!

Ezt azért hangsúlyozom, mert bár pont ilyen “mentes” sütit kerestem, azért voltak előítéleteim az ízével kapcsolatban. De ezek már a múlté! Ez valami nagyon jó! Sok banán, kókusz … egyátalán nem száraz vagy folytós, inkább “szaftos”, “kérekmégegyszeletet”-es! Szóval még annak is érdemes kipróbálnia, akinek amúgy nem lenne szükséges “mentes” ételt ennie. Ja, és 5 perc alatt összekutyulható. Utána már csak a sütőt kell lesni, bár tulajdonképpen azt sem, mert a sülő banán illata a lakás másik pontján csalhatatlanul jelzi, hogy mindjárt kész a sütink 🙂

 

Ezzel a sütivel nevezek a SAD! Süss! Alkoss! Díszíts! játék 23. fordulójára, melyet Be Sweet rendez és témája a Kókusz-pókusz!, azaz kókuszos sütemények készítése.

 

Hozzávalók:

3 érettebb banán (35 dkg a húsa)

20 dkg kókuszreszelék

5 dkg kókuszsír

2 dkg szezámmag

3 tojás

2 dkg szeletelt mandula (én ezt kihagytam)

1 csipet só

fahéj

nálam került bele egy kis marék mazsola is

 

Elkészítés:

A banán húsát összetörjük villával és a lágy kókuszzsírral összedolgozzuk.

Az összes többi hozzávalóval elkeverjük.

Sütőpapíros őzgerincformába (vagy kalácsformába) öntjük.

220 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt kisütjük.

Ha nagyon extrázni akarjuk, akkor a tetejére lehet étcsokit olvasztani 🙂

 

Konyhalál Facebook oldala itt található! 🙂 

 

 

Banánkenyér lisztmentes tojásmentes cukormentes

 

Forrás: http://sutemenyeskert.cafeblog.hu/2014/03/11/banankenyer-cukor-liszt-es-tejmentes/

Szirupos rózsa süti – ezzel könnyű “villantani”!

Sziruppal öntözött rózsa

 

Ezt a törökös édességet már sokszor elkészítettem, korábban a blogra is felkerült.

Nem szeretek ismételni, hajt a vágy, hogy mindig újat próbáljak ki. De az újrázás ezúttal sem véletlen, ez nálam mindig annak a biztos jele, hogy valami csúcsszuper dologról van szó, amit mellesleg nem is olyan nagy macera elkészíteni.

gasztroblogger találkozónkra sütöttem a kéksajtos-medvehagymás pogácsa mellé, mert kellett valami biztos és egyben különleges süti is, nehogy má’ pont a többi gasztroblogger előtt égjek be, mert Murphy ugye akkor dolgozik a legjobban, amikor valami fontos esemény van.

Szerencsére mindkettő jól sikerült, mehettek a bloggereknek 🙂

 

Az egyik kedvenc blogos játekom a SAD!, vagyis Süss! Alkoss! Díszíts! aktuális fordulója Pitelányhoz került, témájául az álarcos finomságokat adta meg. (Egy korábbi témát én találhattam ki, ez a Face control! volt, a sok mosolygós étel összefoglalóját itt megnézhetitek.) Ezzekkel az ehető rózsákkal nevezek a 22. fordulóra.

 

A recepthez kattints ide!

 

A Konyhalál Facebook oldalhoz pedig ide!

 

 

Szirupos rózsa süti

Cicás keksz – SAD 21.

cic2

A tegnapi első KözösKedd után most egyedül írom a bejegyzésemet 🙂

Nagyon örültem, hogy ennyien részt vettetek a játékon, mondhatni, hogy “madarat lehetett velem fogatni” 🙂 Volt is miből “fogdosni”, nagyon sokféle étel előkerült. Elég eklektikus a felhozatal, de nekem ez tetszik, remélhetőleg Nektek is …

Na, de most a madarak után jöjjenek a cicák, Macskanyelv felhívására, ugyanis ez a SAD! – Süss! Alkoss! Díszíts! 21. fordulójának témája. Ő nagy macskaimádó, de nincs vele egyedül, nézzétek csak:

scan11

Scan_Pic0001

Scan_Pic0003

És még jó pár ilyen képünk van tesómmal … 🙂

Így nem okozott gondot a “feladat” teljesítése, annál is inkább, mert a keksz pár nappal azelőtt kész volt, minthogy Macskanyelv kihirdette volna a témát, csak valamiért vártam még a kiposztolásával.

A keksz tésztája a baglyos kekszé, ebből “mentettem meg” egy darabot a cicáknak 🙂

A cicák formázásának ötletét pedig Szamóca oldalán találtam (a baglyokat egyébként szintén).

cic3

A macskarajongóknak itt van egy adag korábbi cicás sütim:

Karamellás süti a félfülű Bubu macskánkkal

1a

Zsiráfmacska-banánrépa torta

1a

Kókuszos madártej, amitől a kismacskák is nagyra nőnek

1a

Meggyes lehetetlen pite

1a

Te kire hallgatsz? 🙂

eatit

(kép forrása: https://www.facebook.com/ilovefunnycatz?ref=ts&fref=ts)

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!