Konyhalál

Házi granola – az egészségesebb reggelihez

hazi granola

 

Az utóbbi időben reggelire joghurtot szoktam enni, abba pedig zabpelyhet szórok. Hát, az íze ettől nem lesz finomabb, de legalább jobban telít. Vagyis minderről már beszélhetünk múlt időben is, mert rátaláltam a granolára! Ez nem más, mint a natúr zabpehely ízlés szerinti édesítéssel, olajos magvakkal és szárított gyümölcsökkel megsütve. Nem gondoltam, hogy így meg tud változni az íze! Annyira jó lett, hogy a fotózásra szánt adagot csak úgy kézzel kicsipegetve az üvegből egy délután megettem :-O Még szerencse, hogy egyszerűen és hamar újra lehet készíteni 🙂 Mivel mi magunk állítjuk össze, mindenből annyit tehetünk belőle, ahogy mi szeretjük – javaslom, hogy pl. dióval és aszalt gyümikkel jól pakoljátok meg, isteni lesz!

 

Hozzávalók:

3 bögre natúr zabpehely (1 bögre 2,5 dl)

1/3 bögre kókuszzsír

1/4 bögre agave szirup vagy méz

1/3 bögre aszalt gyümölcs (mazsola, datolya, sárgabarack stb)

1/3 bögre olajos mag (dió, mandula, mogyoró)

 

Elkészítés:

A kókuszzsírt mikróban folyóssá melegítjük.

Hozzákeverjük a többi hozzávalót.

180 C-os sütőben néhányszor megkevergetve aranyszínűre pirítjuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

hazi granola

hazi granola

 

Forrás:

http://erezdmagadjol.hu/2014/01/hazi-granola-tobb-mint-muzli/

Báránykás reggeli

báránykás reggeli

 

 

A vegetáriánusok is ehetnek bárányt! 🙂

Aki követi a Facebook oldalamat, az minden reggel láthat valamilyen kreatívan tálalt ételről fotót. Pár kivételtől eltekintve ezeket nem én csinálom (ott van mindegyiknél a készítő vagy a megosztó neve), de baromira tetszenek! Néhány ételképet azért én is készítettem: a kiskakas gyémánt félkrajcárjaszállj fel magasraPacmanvirágos reggelivirágos reggeli 2.

Most egy újabb gyümölcsös reggeli került a tányéromra banánból és almából – egy barika 🙂 A szeme két pötty Nutella, a szája tubusos cukormáz, az orra egy dekorcukorka szív.

Bejön nektek is? Beeeeeeeeeee! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Báránykás reggeli

Báránykás reggeli

 

 

Omlett muffinsütőben

omlett muffinsütőben

 

 

Ha finom tojásos reggelire vágysz, süss omlettet! De ezúttal ne serpenyőben, hanem muffinsütőben!

Mert ugye a muffinsütő nem csak muffinkészítésre használható. Ez kiderült a KözösKedd játékom Nem muffin! fordulójából is, ahová rengeteg szuper ötlet érkezett a résztvevő bloggerektől.

Azért jó muffinsütőben sütni, mert egyszerre elkészíthető az egész családnak, szép egyenletes adagokban sül és mindenki úgy ízesíti a kis adagjait, ahogy szeretné. Azért rossz muffinsütőben sütni, mert ha nem kened ki rendesen úgy, mint én, akkor lesz mit mosogatni utána 🙂 Szóval tessék zsírozni, vajazni!

 

Hozzávalók (12-es muffinsütőhöz):

7 tojás

2 ek tej

hagyma

paprika

paradicsom

bacon

zöldfűszer

sajt

gomba ízlés szerint

só (kb egy csapott teáskanál, de függ a hozzávalók sósságától)

őrölt bors

pirospaprika

 

Elkészítés:

Omlett muffinsütőben

A muffinformát alaposan kivajazzuk.

Én az aljába szeletelt bacont fektettem, ez szépen összefogja az omletteket.

Felkockázzuk a kívánt hozzávalókat. Beledobáljuk a formákba.

A tojásokat alaposan elkeverjük a tejjel, ezt beleöntjük a formákba. Nem kell teljesen feltölteni, sütés közben megnőnek az omlettek (utána visszalappad).

180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. 10-15 perccel a sütés kezdete után megszórjuk reszelt sajttal.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához!

 

Omlett muffinsütőben

Omlett muffinsütőben

 

Forrás: Kreatív Mánia

 

A kiskakas gyémánt félkrajcárja – ételkép

kiskakas gyémánt félkrajcárja

 

Akik már régebb óta követnek, láthattak tőlem néhány ételből való “képet” itt, itt, itt és itt.

Most egy tojásból és néhány szelet kaliforniai paprikából “faragtam” képecskét, a “gyémánt félkrajcárt” pedig ha jól emlékszem, krumpliszedés közben találtam a földben.

 

Ne feledjétek a kis játékomat, nézzétek meg itt!

 

 

kiskakas gyémánt félkrajcárja

 

kiskakas gyémánt félkrajcárja

Reggeli

20131013 149

 

 

Egy egészséges reggeli – kissé “beteg” módon tálalva 🙂

 

Hozzávalók:

barnakenyér

sonka

szőlő

túró

banán

 

Aki kíváncsi több hasonló tálalásra, katt a következő linkekre:

virágos reggeli 1

virágos reggeli 2.

Pacman reggeli

 

20131013 151

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!