Konyhalál

Nutellás puding

Nutellas puding

 

Most egy nagyon egyszerű és gyors édességet mutatok. Pudingnak hívom, mert teljesen olyan az állaga, viszont nem pudingporból készül. Engem az íze teljesen a kókuszkockáéra emlékeztetett. 🙂

 

Hozzávalók: 

4 dl Shan’shi kókusztej

10 dkg nutella

3 ek zselatin 

 

Elkészítés:

A kókusztejet és nutellát összemelegítjük, amíg egynemű nem lesz.

A zselatinnal (forralható zselatin, pl. Horváth Rozi) összekeverjük és felforraljuk.

Vízzel kiöblített tálkákba öntjük és néhány órára hűtőbe rakjuk.

Savanykás gyümölccsel tálaljuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Nutellas puding

Nutellas puding

Nutellas puding

image

Nutellas puding

 

Forrás: http://katakonyha.blogspot.hu/2016/09/mogyorokremes-puding.html

Pudinggolyó sütés nélkül

pudinggolyo sutes nelkul

 

 

Tök egyszerű édesség, ami a pudingtól meglepően könnyed és krémes lesz.

Elsőre az alapverziót próbáltam, vaníliapuding és némi mazsola került bele, de már látom, hogy legközelebb jobban megcifrázom, ízesített pudinggal és többféle aszalt gyümölccsel is készíthető, naná, hogy ki kell próbálnom! 🙂

 

Hozzávalók:

1 csomag vaíliás pudingpor (főzős)

4 dl tej

5 ek cukor

5+3 dkg kókuszreszelék

5 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola)

15-20 dkg darált keksz

 

Elkészítés:

3 dl tejet felforralunk.

Közben a maradék 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot.

Ha forr a tej, összekeverjük a pudingporos tejjel, kevergetve várjuk, hogy besűrűsödjön.

Amikor kész a puding, még forrón belekeverjük az 5 dkg kókuszreszeléket és az apróra vágott aszalt gyümölcsöt.

Megvárjuk, hogy kihűljön, ezután hozzákeverünk annyi darált kekszet, hogy formázható masszát kapjunk.

Benedvesített kézzel golyókat készítünk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk. Kókuszreszelék helyett használhatunk kakaóport, tortadarát is.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

pudinggolyo sutes nelkul

 

Forrás:

http://hahopihe.receptneked.hu/2015/03/04/pudinggolyo/

 

Meggypuding – pudingpor nélkül

meggypuding

 

Extra gyümölcsös puding, pudingpor nélkül, egyszerűen, gyorsan.

Rengeteg meggy van nálunk és ha elkezd érni, akkor gyorsan kell vele valamit csinálni, mielőtt elkezd romlani vagy ellepik a kukacok. Ilyenkor sűrűn van meggyleves, meggyes süti és kerül a fagyasztóba is jó pár adag. Most ezt a pudingot próbáltuk ki, gyorsan elkészül, finom és csak keveset kell melegíteni a konyhát közben 🙂

 

Hozzávalók (4 pohár pudinghoz):

35 dkg magozott meggy

5 dkg cukor

1,5 dl víz

1,6 dkg kukoricakeményítő

1 tojássárgája

1 csipet só

2 ek citromlé

 

Elkészítés:

A meggyet botmixerrel összepürésítjük. A cukorral feltesszük főzni.

Közben a vizet, keményítőt, sót és a tojássárgáját összekeverjük.

Pár perc forrás után a meggyből egy keveset összekeverünk a keményítős vízzel, majd az egészet visszaöntjük a meggyhez és folyamatos kevergetés közben újra forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Poharakba töltjük és kb 2 órát hűtjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne marad le semmiről! 🙂

 

meggypuding

meggypuding

 

 

Forrás: http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/meggypuding

 

Pudingos tejberizs

tejberizs pudinggal

 

 

Hogyan lesz a finom tejberizs még finomabb? A pudinggal extra krémességet adhatunk neki.

 

 

Hozzávalók:

1,2 l tej

20 dkg rizs

1 ek vaj

10 dkg cukor

1 csomag főzős vaníliás pudingpor (ha gluténmentes diétán vagy, akkor válassz gluténmenteset)

1 csipet só

 

Elkészítés:

Az 1 liter tejet a sóval és a vajjal elkezdjük melegíteni.

Ha már forr, mehet hozzá a cukor és a rizs.

Lassú tűzön kb 30 percig főzzük lefedve.

A maradék 2 dl tejjel összekeverjük a pudingport, majd a rizshez keverjük.

Összefőzzük, amíg rottyan párat és kész is.

Tálalhatjuk kakaóval, fahéjjal vagy gyümölccsel is.

 

 

Próbáld ki a szultán rizspudingját is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

tejberizs pudinggal

tejberizs pudinggal

 

Forrás: http://hahopihe.receptneked.hu/2014/05/04/tejberizs-pudinggal/

Házi csokipuding – gluténmentes, tojásmentes

Házi csokipuding

 

A puding egy jó kis édesség, általában mindenki szereti, egy csomóféle dolgot lehet belőle csinálni és csak felnyitod a pudingporos zacskót és már készítheted is.

De nem kell nekünk feltétlenül pudingpor a pudinghoz, kb negyed óra kész van a házi változat is. Főleg azért nem kell a pudingpor, mert ennek nagy része keményítő és ehhez a recepthez is keményítő kell. Így tuti gluténmentes lesz, tojásmentes, sőt, “mentes” tejjel laktózmentes is lehet.

 

Hozzávalók (kb 8 db 1 dl-es adaghoz):

10 dkg kristálycukor

15 dkg kakópor (cukrozatlan)

3 dkg étkezési keményítő (gluténmentes, ha érzékeny vagy rá)

6,5 dl tej

1 csipet só

2.5 dkg vaj

 

Elkészítés:

A kakaóport, cukrot, keményítőt és sót összekeverjük, majd hideg tejjel simára keverjük.

Közepes lángon kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik puding állagúra.

A tűzről levéve belekeverjük a vajat.

Akár apróra darabolt csokit is keverhetünk bele a végén.

Tálkákba adagoljuk és 3 óra hűtés után tálaljuk.

 

 

Pudingos receptekért katt ide!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

házi csokipuding

 

Forrás: http://aprosef.hu/hazi_csokolade_puding_recept

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!