Konyhalál

Céklapörkölt – A nagy céklavacsora 1.

 

Nem is szeretem a céklát.
Ennek némileg ellentmond majd a következő néhány bejegyzés … 🙂
Azt történt, hogy 2-3 hónapja egy beszélgetés közben a srácok elkezdtek áradozni arról, hogy milyen finom céklapörköltet ettek egy ismerősüknél és majd elkérik a receptet és főznek ők is (haha 🙂). Bár én nem szeretem igazán sem a céklát, sem a pörköltet, de azért így együtt elég bizarrul hangzik ahhoz, hogy érdekeljen 🙂 Én meg felvetettem a céklás brownie lehetőségét, így született meg a céklavacsora ötlete. Ami aztán nálam realizálódott, merthogy nálam van fehér szőnyeg, amit esetlegesen jól le lehet enni a céklával 🙂 Végül persze csak én voltam a béna a társaságból … 😀 
Ezek mellett született pár egyéb “céklásság”, de erről majd később … Sőt, Kaliforniába költözött barátaink is beszálltak a virtuális céklázásba egy céklás lazaccal:

A céklapörkölt elkészítésénél én csak kuktáskodtam, a főszakácsok a srácok voltak 🙂
A rendkívüli jelenséget természetesen meg kell örökíteni 🙂

A recept – kissé megviselten 🙂

Hozzávalók:
(8 emberre ennek a 3x-osával számoltunk)
1 nagyobb cékla
2-3 fej közepes vöröshagyma
1-2 kávéskanál őrölt paprika

bors
őrölt köménymag
olaj

Elkészítés:
A hagymát feldaraboljuk és az olajon aranybarnára pirítjuk.

Beleteszünk 1-2 kávéskanál őrölt pirospaprikát.
A céklát felkockázzuk vagy -csíkozzuk.

Használjunk gumikesztyűt, különben:

Hozzáadjuk a hagymához a céklát és annyi vízzel felöltjük, hogy ellepje.
Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük.

Lefedve pároljuk, amíg puha nem lesz. Időnként megkevergetjük.
A kukta feladata kevergetés közben a védőital biztosítása a szakácsok számára 🙂 … és főzés után a vérfürdőnek látszó maradványok eltakarítása a tűzhely környékéről

Nemzetközi zsűrink van: közben Kaliforniából is csekkolják a barátok iPaden, hogy megfelelően néz-e ki a pörkölt 🙂

Ilyen jó lett:

Folytatás következik …

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!