Konyhalál

Kölespuding gyümölcsraguval

 

Nasi a gluténérzékenyeknek, laktózérzékenyeknek és azoknak is, akik mindent ehetnek 🙂

A köles semleges ízét feldobja a kókusz és persze a hozzá tálalt gyümölcsszósz, gyümölcsragu is. Ha nincs kedved azzal szórakozni, tegyél rá pár kanál lekvárt. 🙂

 

Hozzávalók:

50 g köles

2 dl kókusztej

1+1 dl víz

5 dkg cukor (vagy egyéb édesítő)

2 dkg kókuszreszelék

10 dkg gyümölcs (nálam fagyasztott meggy)

1 tk keményítő

 

Elkészítés:

A kölest 1 dl vízzel addig főzzük, amíg magába nem szívja a vizet. 

Hozzákeverünk 1 dl kókusztejet és a cukrot (édesítőt) és néhányszor megkeverve fedő alatt takaréklángon főzzünk, amíg ragacsos masszává nem válik.

Hozzáadjuk a kókusztej maradékát és a kókuszreszeléket, kevergetve tovább főzzük, amíg rottyan egyet.

Tálkákba szedjük. Ha ki akarjuk borítani tálaláskor, akkor hideg vízzel öblítsük át a tálkákat, mielőtt beleöntjük a pudingot.

A gyümölcsöt feltesszük főni 1 dl vízzel, ha már megpuhult, néhány kanál vízben elkevert keményítőt hozzákeverünk. A pudingra halmozzuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: https://glutenerzekeny.hu/glutenmentes-receptek/kolespuding-erdei-gyumolccsel-ir-barat-glutenmentes-edesseg/

 

Nutellás puding

Nutellas puding

 

Most egy nagyon egyszerű és gyors édességet mutatok. Pudingnak hívom, mert teljesen olyan az állaga, viszont nem pudingporból készül. Engem az íze teljesen a kókuszkockáéra emlékeztetett. 🙂

 

Hozzávalók: 

4 dl Shan’shi kókusztej

10 dkg nutella

3 ek zselatin 

 

Elkészítés:

A kókusztejet és nutellát összemelegítjük, amíg egynemű nem lesz.

A zselatinnal (forralható zselatin, pl. Horváth Rozi) összekeverjük és felforraljuk.

Vízzel kiöblített tálkákba öntjük és néhány órára hűtőbe rakjuk.

Savanykás gyümölccsel tálaljuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Nutellas puding

Nutellas puding

Nutellas puding

image

Nutellas puding

 

Forrás: http://katakonyha.blogspot.hu/2016/09/mogyorokremes-puding.html

Csokis panna cotta

csokis panna cotta

 

 

A panna cotta már régóta szerepelt a főzős “bakancslistámon”, ez olyan pont nekem való édesség, kevés dolog kell hozzá, egyszerű elkészíteni, de közben meg egy látványos dolgot lehet kihozni belőle. Most végre meg is valósítottam – mégpedig csokis ízben. A tetejére került egy kis “sima” fehér rész is, csak a látvány kedvéért 🙂

 

Hozzávalók:

5 dl habtejszín

10 dkg étcsoki

2 cs vaníliás cukor

5 g zselatin

 

Elkészítés:

A tejszínt, a csoki, cukrot addig forraljuk, amíg a csoki el nem olvad.

A zselatint a használati utasítása szerint hozzáadjuk (az enyémet fel kellett forralni, de sokfajtát nem lehet forralni!).

Poharakba töltjük és pár órára hűtőbe rakjuk.

Ha fehér részt is szeretnétek, akkor ugyanezt ismételjétek meg fél adaggal, de csoki nélkül, amit az alsó réteg megszilárdulása után érdemes elkészíteni és rákanalazni.

 

 

További poharas édességekért katt ide!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

csokis panna cotta

csokis panna cotta

 

Forrás:

http://tucsokbogar.blogspot.hu/2010/12/csokolades-panna-cotta.html

Meggypuding – pudingpor nélkül

meggypuding

 

Extra gyümölcsös puding, pudingpor nélkül, egyszerűen, gyorsan.

Rengeteg meggy van nálunk és ha elkezd érni, akkor gyorsan kell vele valamit csinálni, mielőtt elkezd romlani vagy ellepik a kukacok. Ilyenkor sűrűn van meggyleves, meggyes süti és kerül a fagyasztóba is jó pár adag. Most ezt a pudingot próbáltuk ki, gyorsan elkészül, finom és csak keveset kell melegíteni a konyhát közben 🙂

 

Hozzávalók (4 pohár pudinghoz):

35 dkg magozott meggy

5 dkg cukor

1,5 dl víz

1,6 dkg kukoricakeményítő

1 tojássárgája

1 csipet só

2 ek citromlé

 

Elkészítés:

A meggyet botmixerrel összepürésítjük. A cukorral feltesszük főzni.

Közben a vizet, keményítőt, sót és a tojássárgáját összekeverjük.

Pár perc forrás után a meggyből egy keveset összekeverünk a keményítős vízzel, majd az egészet visszaöntjük a meggyhez és folyamatos kevergetés közben újra forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Poharakba töltjük és kb 2 órát hűtjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne marad le semmiről! 🙂

 

meggypuding

meggypuding

 

 

Forrás: http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/meggypuding

 

Extra gyors meggyfagyi

gyors meggyfagyi

 

Végre érik a meggy! És ilyenkor szembesül vele az ember (legalábbis én), hogy maradt még a fagyasztóban egy zacskónyi tavalyi aranytartalék belőle 🙂 Persze ha nálad nem, akkor dobj be egy adag frisset és nemsokára eheted is a saját készítésű, extra gyümölcsös fagyidat.

 

Hozzávalók személyenként:

2 ek joghurt

1 marék fagyasztott meggy (fagyos állapotban)

ízlés szerint esetleg cukor

 

Elkészítés:

A hozzávalókat berakjuk késes robotgépbe, megforgatjuk párszor és kész. 🙂

 

 

Próbáld ki a túrógombóc fagyit és a banános nutellafagyit is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

gyors meggyfagyi

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!