Konyhalál

Villámgyors tejszínes-paradicsomos tészta

Tejszines paradicsomos teszta

 

Mostanában rászoktam a tésztára, mert gyorsan elkészül, jól lehet variálni, de egyszerűségében is nagyon finom. Most pont erre az egyszerűségre hozok példát, a paradicsomos tésztát, amit azért némi tejszínnel elkeverve selymesebbé, finomabbá tehetünk.

 

Hozzávalók:

1 közepes fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1,5 ek olívaolaj

150 g sűrített paradicsom

2 dl Meggle Mesterkrém

2 csipet só

2 csipet őrölt bors

20 dkg tészta

 

Elkészítés:

A tésztát feltesszük főni.

A vöröshagymát apróra kockázzuk, majd a felhevített olajon üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a szintén apróra vágott (nyomott) fokhagymát, majd a sűrített paradicsomot.

1-2 perc keverés után mehet is bele a Mesterkrém (főzőtejszín), még pár percig kevergetjük, majd tálaljuk a tésztával. Sajttal, bazsalikommal megszórhatjuk.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről! 🙂 

 

tejszines paradicsomos teszta

 

Forrás:

http://aprosef.hu/villamgyors_tejszines_paradicsomos_teszta_recept

 

 

Lecsó

Lecsó

 

Ha itt a nyár, itt a lecsószezon! Igazi nyaralós étel, gyakorlatilag csak egy edény kell hozzá, alig kell mosogatni utána és a nyári hőségben sem terheli meg a gyomrunkat.

A recept és az étel is Anyukámé, és csak fotóztam és jegyzeteltem. Ja, és ettem 🙂

 

Hozzávalók:

50 dkg paprika

30 dkg paradicsom

25 dkg cukkini (a cukkini akár ki is hagyható, helyette plusz 15 dkg paprika és plusz 10 dkg paradicsom lehet)

2 közepes fej hagyma

1 tyúktojásnyi zsír

1 dl rizs

1 tk só

1 kk bors

1 kk pirospaprika

15 dkg kolbász

15 dkg virsli

 

Elkészítés:

A hagymát feldaraboljuk és zsíron megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a rizst és megfuttatjuk.

Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot és pirospaprikát.

Hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, majd cukkinit.

5 percig fedő alatt dinszteljük.

Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot.

Alacsony lángon főzzük, amíg a rizs majdnem puha lesz (kb 15 perc).

Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, 3 percig főzzük vele, majd a karikára vágott virslit, ezzel is főzzük még 2 percig.

Lekapcsoljuk, lefedjük, letakarjuk az edényt konyharuhával és hagyjuk még kb negyed órát, hogy tovább dagadjon a rizs.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt! 🙂

 

Lecsó

Lecsó

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!