Konyhalál

Gombapaprikás bográcsban

20130930 051

 

Múlt hétvégén a barátokkal kerti főzőcskézést terveztünk. Nem a szokásos húsos-pörköltes dolgokat akartuk készíteni, ezért az elsőre kitalált éticsigapörköltöt leszavaztuk 🙂 Pedig lett volna, aki jelentkezett, hogy a kertjében van bőven alapanyag 🙂 Végül a gombapaprikás nyert, ez legalább viszonylag gyorsan el is készült, hamar lehetett kóstolni 🙂

 

Hozzávalók:

60 dkg vegyes erdei gomba

10 dkg szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

csipetnyi őrölt bors

2 dl tejföl

1 teáskanál pirospaparika

1 ek liszt (el is hagyható)

1 csokor petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, felrakjuk főni, a zsírját kiolvasztjuk.

Beletesszük a kockára vágott hagymát, üvegesre pároljuk.

Hozzáadjuk a gombát.

Sózzuk, borsozzuk, paprikázzuk.

Lassú tűzön addig pároljuk, amíg puha nem lesz.

A tejföl (vagy a liszttel elkevert tejfölt, ha sűrűbbre szeretnénk) hozzákeverjük, petrezselyemmel ízesítjük.

Felforraljuk, puliszkával, tésztával vagy nokedlivel tálaljuk.

 

 

20130930 034

fő a hagyma

20130930 035

előkészítés

20130930 036

kis kukták 🙂

20130930 037

ilyen sok gombánk volt

     20130930 038 20130930 039 20130930 041

20130930 045

nem, aranyhal nem került bele 🙂

20130930 051

kééééész! 🙂

 

Forrás: http://www.receptklubonline.com/index.php?cont=showfood1&foodid=6559

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!