Konyhalál

Lecsó

Lecsó

 

Ha itt a nyár, itt a lecsószezon! Igazi nyaralós étel, gyakorlatilag csak egy edény kell hozzá, alig kell mosogatni utána és a nyári hőségben sem terheli meg a gyomrunkat.

A recept és az étel is Anyukámé, és csak fotóztam és jegyzeteltem. Ja, és ettem 🙂

 

Hozzávalók:

50 dkg paprika

30 dkg paradicsom

25 dkg cukkini (a cukkini akár ki is hagyható, helyette plusz 15 dkg paprika és plusz 10 dkg paradicsom lehet)

2 közepes fej hagyma

1 tyúktojásnyi zsír

1 dl rizs

1 tk só

1 kk bors

1 kk pirospaprika

15 dkg kolbász

15 dkg virsli

 

Elkészítés:

A hagymát feldaraboljuk és zsíron megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a rizst és megfuttatjuk.

Hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot és pirospaprikát.

Hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát, majd cukkinit.

5 percig fedő alatt dinszteljük.

Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott paradicsomot.

Alacsony lángon főzzük, amíg a rizs majdnem puha lesz (kb 15 perc).

Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, 3 percig főzzük vele, majd a karikára vágott virslit, ezzel is főzzük még 2 percig.

Lekapcsoljuk, lefedjük, letakarjuk az edényt konyharuhával és hagyjuk még kb negyed órát, hogy tovább dagadjon a rizs.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához itt! 🙂

 

Lecsó

Lecsó

Medvehagymás és paprikás háromszög

Medvehagymás paprikás háromszög

 

Egyszerű sós harapnivaló, amit kedvünk szerint ízesíthetünk. Úgy a legjobb, ha nem spórolunk a fűszerekkel és valamilyen mártogatós szószt is kínálunk mellé. A titka, hogy jó vékonyra nyújtsuk, akkor kisütve olyan érzés lesz, mintha chipset ropogtatnánk.

Én most rozslisztből készítettem, így kevésbé különül el látványban a két íz: medvehagymás és paprikás. Fehér liszttel szebben meg lehet mutatni őket. 

 

Hozzávalók:

500 g liszt (nálam rozsliszt)

2-3 kk só (ízlés szerint)

2 kk szódabikarbóna

2 ek olívaolaj

2 dl langyos víz

1 csomó apróra vágott medvehagyma

2 ek pirospaprika (ha valaki szereti a csípőset, mehet bele abból is)

 

Elkészítés: 

Ha fele medvehagymás-fele paprikás ízűt szeretnénk csinálni, akkor a liszt, só, szódabikarbóna feléhez adjuk a medvehagymát, másik feléhez a paprikát.

A különböző ízekhez jön az olaj és a víz fele. A vizet óvatosan adagoljuk, más-más mennyiséget vesznek fel az eltérő lisztek.

A tésztákat összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán jó vékonyra (1-2 mm) nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy felvágjuk.

Sütőpapíros tepsire rakjuk, 250 °C-ra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt megsütjük.

Ebből az adagból min. 5 tepsivel lesz.

Én fokhagymás tejfölös mártogatóst készítettem hozzá.

 

 

Ha további sós harapnivalókra vagy kíváncsi, kattints ide!

A Konyhalál Facebook oldalát itt találod!

 

Medvehagymás paprikás háromszög

Medvehagymás paprikás háromszög

Medvehagymás paprikás háromszög

 

Forrás: http://www.noiezmegaz.hu/medvehagymas-chips/

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!