Konyhalál

Lisztmentes mákos-almás sütemény (paleo)

lisztmentes mákos almás paleo sütemény

 

Egyszerű, zamatos, nedves tésztájú lisztmentes sütemény gluténmentes diétázóknak, paleozóknak vagy azoknak, akik csak úgy szeretnének egy jó sütit enni.

Egyre többen követik a paleo étrendet, vannak rá elméletek, hogy miért jó, amiben az emberek vagy hisznek vagy nem, de azt hiszem, az a lényeg, hogy aki csinálja, valamiért jobban érzi magát tőle (ha nem így lenne, gondolom, nem csinálnák). Én a lisztmentessége miatt találtam erre a receptre, mert ez egy olyan gluténmentes sütirecept, amihez szerencsére nem kellenek különleges (és drága) lisztek.

 

Hozzávalók:

20 dkg darált mák

3 alma

1 citrom lereszelt héja

2 tk szódabikarbóna

10+1 tk nyírfacukor (ha nem paleozol, lehet kristálycukor is)

2 tk fahéj

2 tojás

 

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. 1 tk nyírfacukorral és a fahéjjal összekeverjük.

A tojásokat kézi habverővel enyhén felverjük (sárgáját és fehérjét együtt).

Hozzákeverjük az almát, a mákot, cukrot, szódabikarbónát.

Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C*ra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.

Nem igazán emelkedik meg a süti, szóval ne erre várjatok a sütésnél 🙂

 

 

Próbálj ki még több lisztmentes édességet, például a banános paleocsintát, a banánkenyeret, a banános nutellafagyit és az egyszerű gesztenyetortát is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel (itt jobbra) a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

 

lisztmentes mákos almás paleo süti

gluténmentes mákos almás paleo süti

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/makos-almas-paleo-suti

Banánpalacsinta, avagy paleocsinta

Paleocsinta banánpalacsinta

 

 

Az egyszerűsége miatt fogott meg ez a recept, ugyanis gyakorlatilag csak banán és tojás kell hozzá. Ráadásul pikk-pakk elkészül, de azért számítsunk rá, hogy ennyi hozzávalóból nem lesz túl sok, egy-másfél személy desszertje lehet, az adagokat eszerint növeljük, ha többen fogyasztjuk.

Az, hogy paleo (is lehet), nekem nem szempont, de biztos sokan értékelik, akik ezt a fajta életmódot követik.

 

Hozzávalók:

1 érettebb banán

2 tojás

sütéshez étolaj, paleosoknak kókuszzsír

 

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük.

A banánt alaposan összenyomjuk villával és a tojáshoz keverjük.

Kevés felhevített olajon vagy kókuszzsíron megsütjük mindkét oldalát. Érdemes kisebb korongokat sütni, egy-egy evőkanálnyit sütöttem egyben, így könnyen megfordíthatóak.

Ha elég édes a banán, nem is igényel további édesítést tálaláskor, az enyém nem volt annyira érett, így fahéjas porcukorral megszórtam. Paleosok a porcukrot természetesen pl. nyírfa(por)cukorral helyettesítsék.

 

 

Ha szereted a banánt, itt 20 mennyei banános édesség közül válogathatsz!

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Banánpalacsinta paleocsinta

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tojas-banan-paleocsinta

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!