Konyhalál

Tejszínes barackkrémleves

Tejszines barackkremleves

 

 

Használjuk ki még az őszi gyümölcsöket, főzzünk egyszerű és gyors levest! Ilyenkor már jobban esnek a teltebb ízek is, ha a levest tejszínnel dúsítjuk egy kellemesen krémes állagot kapunk.

 

Hozzávalók:

3 nagyobb őszibarack vagy nektrarin

3 ek cukor

1 csapott tk őrölt fahéj

2 dl Meggle Mesterkrém

4 dl víz

2 ek mazsola

1 citrom héja – ha túl édesnek találjuk, akkor facsarhatunk bele a levéből is

 

Elkészítés:

A barackokat meghámozzuk és kisebb kockákra daraboljuk.

A vízzel és cukorral együtt puhulásig főzzük.

Botmixerrel átpépesítjük.

Hozzáadjuk a citromhéjat, mazsolát, fahéjat és a Mesterkrémet (főzőtejszín) és összeforraljuk.

Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is.

Díszíthetjük szeletelt mandulával, aprított pisztáciával vagy tejszínhabbal.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

image

Sajtos-barackos minilepény

Partyfalat

 

Édes és sós. Már sokszor leírtam, hogy mennyire szeretem ezeket az ízeket együtt. A most következő recept is egy ilyen, bár nem a “hardcore” változatból, szóval a kevésbé bevállalósak is szeretni fogják.

Igazi “váratlan vendég-nasi”, az összedobálása nem több, mint 10-15 perc és a sütése sem vesz igénybe sok időt. A mérete miatt egyszerűen kínálható és fogyasztható partyfalat.

 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (olyat vegyetek, ami sütőpapírra van feltekerve és csak hűtött, nem fagyasztott)

4-5 ek tejföl

fokhagymás fűszersó (vagy fokhagyma granulátum és só)

2 barack

5-7 dkg trappista sajt (reszelt)

 

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, felvágjuk egyenlő téglalapokra (akkora legyen, hogy a barackdarabok kényelmesen elférjenek rajta). A téglalapokat a szélüktől kb fél cm-re karcoljuk be egy késsel (ne vágjuk át, ez adja a keretét a sütinek).

Fingerfood

Kenjük meg tejföllel, szórjuk meg fokhagymás sóval.

A barackot vágjuk szeletekre és fektessük a tésztára, erre pedig kevés reszelt sajtot szórjunk.

180 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, amíg a szélén a tészta meg nem barnul egy kicsit.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

Party food

Party food

 

 

 

Juhtúrós pirítós mézes barackkal

Juhtúrós pirítós mézes barackkal

 

 

Tudom-tudom, furán hangzik … 🙂 A kóstoló tesztcsapat is kikerekedett szemmel nézett rám, hogy hű, ezt így együtt? Aztán a tűzijátéknézés alatt (mert akkor ettük) újabb adag pirítóst kellett készítenem hozzá 🙂 Aki szereti az édes-sós párosítást vagy csak nyitott egy kicsit, az kóstolja meg, ízleni fog, ígérem!

 

 

Hozzávalók:

kenyér – én sárgarépás kenyeret használtam, ez a kedvencem, az Aldiban lehet kapni

juhtúró

őszibarack

méz

 

Elkészítés:

A barackot felkockázzuk és kb barackonként 1 evőkanál mézzel és ha kell, 1-2 evőkanál vízzel egy serpenyőben összerottyantjuk.

Közben a kenyeret megpirítjuk (és csak a sütőbe tettem be, de kenyérpirítóval még finomabb lehet).

A meleg kenyeret megkenjük a juhtúróval, erre pakolunk egy keveset a még szintén meleg barackból és jóízűen elfogyasztjuk. 🙂

Mennyiségek: 3 főre kb 35 dkg kenyér, 15 dkg juhtúró, 2 barack, 2 evőkanál méz kellett.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Juhtúrós pirítós mézes barackkal

 

Juhtúrós pirítós mézes barackkal

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!