Konyhalál

SAD! 14. forduló összefoglaló – Face control!

Nekem jutott az az örömteli feladat, hogy én lehettem a SAD! – Süss, Alkoss, Díszíts 14. fordulójának a háziasszonya. Már korábban kitaláltam a témát, azt, hogy ebben a fordulóban

lesz, vagyis pofátlan módon csak pofás süteményekkel engedek nevezni 🙂
Összesen 34-en arcoskodtunk 38 “pályaművel”. Azt hiszem, rekordot nem döntöttünk, de nagyon örülök, hogy ennyiőtöket megmozgatott a téma és talán Ti is mosolyogtatok, miközben sütöttétek, ettétek a finomságokat 🙂

Jöjjenek a képek és linkek:

A gyorsasági különdíjat mindenképpen Aja (Aja konyhája) kapja, aki a forduló kihirdetése napján estére már a – fia szerint – ijesztős muffinjaival és a blogbejegyzéssel is készen volt. Ennél gyorsabb már csak a fia volt, aki úgy “megijedt” a muffinoktól, hogy gyorsan el is pusztított hármat belőlük 🙂 Háromféle ízben készült: banános-csokis, nutellás és fahéjas.


Marka (Marka bocsikonyhája) szintén muffinarcot készített, amelyben cékla és étcsoki van, a díszítést pedig fehér csokival oldotta meg. Én is sütöttem már céklás csokis sütit, úgyhogy meg tudom erősíteni, hogy a cékla íze nem érződik, így azok is két pofára eszik, akik nem szeretik a céklát 🙂


Volt olyan is, akit én “vadásztam le” a játékra, mert megláttam, hogy épp véletlenül a játékhoz passzoló dolgot készített. Ilyen volt Ildikó (Ami a konyhámból kikerül), akinek a piskótatekercse vaníliás százlábúvá változott.


A március 15-i hosszú hétvégén úgy tűnik, sokan a lakásba, házba szorultak, akkor megugrott a beküldött művek száma.
Hani (Ízemlékek) a nemzeti ünnep alkalmából Kossuth-kiflit sütött, melyet mandulával “arcosított” – ez volt Kossuth kedvence. Szerintem ezek után Kossuth Lajos is elismerően pödörte volna meg a bajszát! Nekem a kép alapján a napocska jutott eszembe, lehet, hogy már nagyon vártam a tavaszt …? 🙂


Végigsöpört a bloggereken a csokis intelligens krémes-láz. Ez alól nem maradhatott ki Gaby (Rubin Konyhája) sem, akinek a sütije a tetejére halmozott málnalekvártól vágott intelligens(?) 🙂 arcot 🙂


Birsalmás pitetorta készült Zsuzsánál (Teller-cake), melynek tetején még az almák is mosolyogtak. Hmm, én is mosolyogtam volna, ha kapok belőle, egyik kedvencem (nah, mennyi mindenre fogom még ezt írni …?) a birsalma, birsalmasajt.


Közben már jó páran a húsvétra is készülődnek, Era (Életinfo) kókuszgolyók helyett kókusznyulakat “gyúrt”. Csak tudnám, hogy áll meg ilyen szépen a fülük … Bár Era párja szerint ekkora szemekkel ezek csakis bagzó nyulak lehetnek, lehet, hogy ezért áll ennyire … a fülük is? 😉


Era (Életinfo) belelendült 🙂 Kisgyerek korától fogva szorgosan süti a kalácsokat, húsvétra készített báránykásat és nyuszisat is. Hát igen, a bari fotózása a fűben lett tervezve, de azt eltakarta valami hideg, fehér izé …

Szerintem vagyunk egy páran, akikek idegesít a pocak-reklám. De ha felidegesítetted magad, remek idegnyugtató lehet kötésmintát nyomkodni egyesével egy pocak-torta bevonatára 🙂 Így tett Dina (Dina világa) is a tejberizses-fahéjas almás tortájával.


Dina lánya, Lili is örökölte anyukájától az édesszájúságot és a kreativitást, az ő ötlete alapján készültek – a kekszgolyót némileg módosítva – ezek a banános báránykák, melyek linzerkosarakba lettek ültetve.


Janka (Csak mert szeretem) egy nagyarcú túrós pitét sütött, ami felvágva is nagyon jól nézett ki, köszönhetően a fehér túró és pink grapefruit kontrasztos színeinek. Hmm, a grapefruit az egyik kedvencem … 🙂 Vagy ezt mondtam már valamire? 😉


Nóri (Babapiskotta) barátnőm nemrég indította a blogját, talán kicsit az én noszogatásomra is 🙂 Ő is nagyon szeret sütni és most lett cukrásztanonc is. Egy igazi életmentő paradicsomos-mákos kosárkát hozott nekünk. Illetve anyukájának vitte volna kóstolóba azon a bizonyos március 15-ei hófúvásos hétvégén, de mivel az éjszakát a busz többi utasával az autópályán töltötte, így kiderült, hogy a süti nem csak jól néz ki, hanem éhhalál ellen is hatásos 🙂


Évától (Takarékos konyha) láthatjuk, hogy milyen egyszerűen fel lehet dobni egy szokványos dolgot is, mint pl. a vegyes salátát. Egy kis tojás, snidling, paprika, kész! 🙂 Milyen kis csókos szája lett … 🙂



Hirdettem minden ismerősömnek, családtagnak, hogy “kötelező” részt venniük. Volt, aki komolyan vette 🙂 Pl. anyukám, Rebeka is. Először azt mondta, nincs ötlete. Aztán rögtön másnap már ezzel jött … Olyan kókuszos madártejet csinált, amitől még a kismacskák is nagyra nőnek! 🙂 


Hmm, van aki előre készül? 🙂 Mint Andi (Receptnapló), akinek speciális arcos formája is van, ezzel készült az amerikai csokipudingos krémes egyátalán nem rémes arca 🙂


A blogján a rengeteg jó receptből látszik, hogy Marisz (Tortafüggő Marisz) nem tejfelesszájú a sütés-főzés területén. De a tócsnijai azok lettek! 🙂


A mézes kekszek általában a téli időszakhoz kötődnek, valahogy olyan karácsonyi hangulat lesz, ha belengi a lakást az illatuk. Lehet, hogy a “húsvéti karácsony” hozta meg Hajni és Zoli (Sarokkonyha) kedvét az elkészítésükhöz. Azért a karácsonyfa formát felváltották a nyulak és kacsák 🙂


Miután anyukám elkészítette a nevezését, nem akartam, hogy tesóm, Gabi lemaradjon, úgyhogy noszogattam is kedvesen, “talán nem lenne hozzá kedve sem”? De lett, így született meg ez a sütés nélküli túrótorta, alias kandírozott kedvesem torta byGabi, amit byAlex Kedvesem című száma, illetve annak illusztrációja inspirált.


Nah, de kellett nekem Gabit noszogatnom, jött a következő nevezése – itt már nem csak arcoskodott, hanem alakoskodott is 🙂 -, a polip-Pali, avagy semmilyen körülmények között ne hagyj palacsintát másnapra 🙂


… és Gabi még mindig nem bírt leállni (gondoltam is, hogy jövő hónapra is kiírok neki egy háziversenyt, nehogy belészoruljon a kreatívitás :)). Apukám egész idáig bajuszt viselt. Anyu meg egészen idáig “szekálta”, hogy vágja le. Most beadta a derekát – vagyis a bajuszát (cirka röpke 40 év után :)). Ez a joghurtos túrótorta a Bajusznak állít emléket. Nyugodjék békében 🙂

Ööö, na, így kell anyukáknak pluszmunkát csinálni, hogy kiírok egy ilyen játékot 🙂 Vikvi (B&B: Anyuci készítenél …) mosolygós raffaello kekszeket gyártott. Mint írta, csak egy párat díszített ki a játék kedvéért, természetesen ezek fogytak el legelőször. Aztán a kisfia elkezdte keresni őket, így kénytelen volt a maradékot is “mosolyra fakasztani” 🙂


A húsvét közeledtével egyre több nyúlunk lett, nemhiába mondják, hogy szapora állatok 🙂 Csigabige (Csigabige kuckója) vaníliakrémes nyuszitortát sütött. Érdekessége, hogy 1 db körből kivágható a forma, amit Csigabige egy gyerekszakácskönyvből tanult 🙂


Nyúlfarmunk következő tagját Gasztro Manó “követte el” egy répatorta formájában (vagy inkább egy répatortát nyúl formájában :)), véleménye szerint ez élete legjobb tortája lett. Hát, erre én is büszke lennék a helyében! 🙂


PiciJuci (PiciJuci Cukrászdája) családjának mákja van. Azért, mert ilyen “édességgyáros” tevékenykedik a közelükben. És PiciJucinak is volt mákja, így megsütötte a kedvencét, a máktortát és “arcosította”. Ohh, azok a gödröcskék a mosolygós arcon … :)))


Gabi (SüniSüti) blogja nevével ellentétben nem egy sünsülttel nevezett :), hanem egy marcipán nyuszival, ami egy répatorta tetején csücsül. Miértnemtudokénisilyetcsinááááááálniiiiii??? 🙂


Ági (Ági Főz) ezek szerint nem csak főz, hanem süt is. Például rénszarvasokat mézeskalácsból 🙂 Rudihoz illően természetesen piros orral 🙂


Zsófi (Zsófivagyok) egy tortába akarta ötvözni az egészségességet, az olcsóságot és a húsvétot. Szerintem nagyon jól sikerült ebben a nyuszis répatortában, amit ő csak “nyúl-eledel”-ként aposztrofált 🙂 És ezzel “nemzetközi hírű” is lett a forduló, Zsófi szlovák nyelven is leírta a tudnivalókat.


Wow, micsoda csokinyalókák! 🙂 Katuci (Katucikonyha) a bonbongyártás utáni maradék csokikba lehet új életet, így születtek meg ezek a cicusok kandírozott orgonavirággal a fülükben 🙂 Übercukiság! :)))


Orsi (Borsó receptjei) üdítő szeletje répa- és mazsolaarccal szállt “harcba” a SAD-on. Még nem készítettem ilyet sosem, pedig nagyon szeretem. Főleg a felső réteget 🙂


A Facebook oldalamra töltöttem fel húsvét előtt pár inspirációnak szánt képet, köztük egy báránykás muffint is. Móninak nincs blogja, de szeret sütni, el is készítette a “nyájat”, alapjuk gesztenyés, a “gyapjú” habcsók 🙂 Ők bezzeg fűben ülnek a húsvéti hó ellenére 🙂

Konyhavirtuóz karamelles csokis keksztortát ajánl a húsvéti maradék sütik/sütiszélek felhasználására. Már akinél van ilyen 🙂 Hmm, a karamelles süti az egyik kedvencem 🙂 Tudom-tudom, olyan vagyok mint Gombóc Artúr, csak én nem korlátozom le magam csak a csokira, jöhet minden édesség 🙂


Flóra (Ízek és élmények), a browniekirálynő 🙂 nutellás muffinjai tavaszi színekben pompáznak. Most még mosolyognak, mert nem tudják, hogy hamarosan valaki leharapja a fejüket 🙂


Bella (Bee creative with Isabella) almás pudingos tejberizse olyan egyszerűen elkészíthető, hogy egy koli konyhája egy megfelelő hozzá (mondom én, aki kollégista korában szinte csak melegszendvicsen élt :)) Ez az almás változat nagyon jól hangzik 🙂


Imádom a krémest, de eddig egy sem mosolygott rám 🙂 Gionetta (Magyar ízek tárháza) anyukáját tanította ezzel a krémeskészítésre. Jól sikerült a prototípus 🙂


Gesztenye (Gesztenye receptjei) bögréjének és terítőjének a pöttyei folytatódnak a kekszein is. Olyan kis csodálkozó arcot vágnak, de én nem csodálkozom rajta, ha gyorsan elfogynak 🙂

Rebarbaránál (Napfény és fűszer) a család mondta rögtön az ötletet, mikor meghallották a témát. Málészájat “rendeltek” túrós töltelékkel 🙂


És akkor jöjjön az én művem. A feladat kiírása után kitaláltam magamnak, hogy a játék végéig lehetőség szerint mindennek arca lesz 🙂 De azért készítettem külön a játékra egy zsiráfmacska tortát is, alapja banános répatorta. Aki kíváncsi a többi arcoskodásomra, a bejegyzésben megtalálja a linkeket hozzájuk.

A stafétát a következő fordulóhoz Gionetta, a Magyar Ízek tárháza blog írója kapja, akinek, ha minden igaz, van is már régóta egy szuper ötlete 🙂

Örülök, hogy velem játszottatok, remélem, találtok a receptek, díszítések között kedvetekre valót! 🙂 Várjuk a következő fordulót! 🙂


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!