Konyhalál

Mochi – japán édesség

mochi 2

 

A mochi után már régóta ácsingóztam, fantasztikus képeket lehet találni ezekről az édességekről a neten (Wagashi mochik).

image

Képek forrása: http://blog.wagashi-net.de/category/wagashi-sweets/ 

Most, hogy beszereztem rizslisztet (persze erre egy külön fajta ragacsos édes rizslisztet használnak, nekem csak “mezei” volt) és készítettem kókusztejet, nem állhatott semmi az utamba 🙂 Ennek nincs külön ízesítése, úgyhogy ízre kb. olyan, mint egy enyhén kókuszos tejberizs. Nem az az ízbomba, de érdekes, nekem jól esett eleszegetni. Valószínűleg nem fog bejönni mindenkinek, más, amit megszoktunk, de egy próbát érdemes vele tenni. Glutén- és laktózmentes.

 

Íme a hagyományos mochikészítésről egy videó:

 

Itt pedig egy – csak a “döngölésről”, a 2. részét nézni is rossz 🙂

 

Hozzávalók:

165 ml kókusztej

250g rizsliszt

4 csepp ételfesték

2 dl víz

5 ek kristálycukor

keményítő

 

Elkészítés:

Csomómentesre keverjük a hozzávalókat (a keményítő kivételével).

Sütőpapíros formába (26×16 cm) öntjük. Lefedjük alufóliával.

200 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán át sütjük.

A sütőből kivéve további 1 órán át rajta hagyjuk az alufóliát.

Keményítővel szórt felületre borítjuk (óvatosan, különben a keményítő nagyja rajtunk landol – természetesen saját tapasztalat :D), keményítőbe mártott késsel háromszögekre vágjuk és minden oldalát megforgatjuk a keményítőben.

 

Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni! 🙂

 

 

mochi 3

 

mochi 1

 

 

Forrás: http://aprosef.hu/mochi_recept

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!