Konyhalál

Meggyes kekszes sütés nélkül

meggyes-kekszes sütés nélkül

 

Nyáron a legjobb nagyon gyümölcsös és sütés nélkül készíthető sütiket csinálni. Ez mindkét feltételnek megfelel, ráadásul gyors is. Van egy hasonló süti, amit nagyon szeretek, az almás kekszes, bár az pudingporral, ez pedig búzadarával készül. Próbáljátok ki, egy kiadós adagnyi (normál méretű tepsivel) lesz belőle.

 

Hozzávalók:

70 dkg magozott meggy

1 l víz

18 dkg cukor

18 dkg búzadara

2 cs vaníliás cukor

1 tk őrölt fahéj

3 ek citromlé

kb 25 dkg négyzet alakú háztartási keksz

 

Elkészítés:

A meggyet a vízzel, cukorral és fahéjjal feltesszük főzni. Forraljuk kb 5 percig.

Közben egy tepsit kibélelünk folpackkal és kirakunk szorosan egymás mellé keksszel.

Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a búzadarát. Pár percig főzzük, amíg besűrűsödik.

A kekszekre kanalazzuk a masszát, elegyengetjük és a tetejét is kirakjuk keksszel.

Akár olvasztott csokival is lehet borítani a felső kekszeket.

Pár órát hűtjük, utána szeletelhető.

 

 

Próbáld ki ezeket a sütés nélküli sütiket is!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

meggyes-kekszes sütés nélkül

meggyes-kekszes sütés nélkül

meggyes-kekszes sütés nélkül

meggyes-kekszes sütés nélkül

 

Forrás: https://tortafuggo.blogspot.hu/2013/10/meggyes-kekszes-sutes-nelkul.html

 

Meggypuding – pudingpor nélkül

meggypuding

 

Extra gyümölcsös puding, pudingpor nélkül, egyszerűen, gyorsan.

Rengeteg meggy van nálunk és ha elkezd érni, akkor gyorsan kell vele valamit csinálni, mielőtt elkezd romlani vagy ellepik a kukacok. Ilyenkor sűrűn van meggyleves, meggyes süti és kerül a fagyasztóba is jó pár adag. Most ezt a pudingot próbáltuk ki, gyorsan elkészül, finom és csak keveset kell melegíteni a konyhát közben 🙂

 

Hozzávalók (4 pohár pudinghoz):

35 dkg magozott meggy

5 dkg cukor

1,5 dl víz

1,6 dkg kukoricakeményítő

1 tojássárgája

1 csipet só

2 ek citromlé

 

Elkészítés:

A meggyet botmixerrel összepürésítjük. A cukorral feltesszük főzni.

Közben a vizet, keményítőt, sót és a tojássárgáját összekeverjük.

Pár perc forrás után a meggyből egy keveset összekeverünk a keményítős vízzel, majd az egészet visszaöntjük a meggyhez és folyamatos kevergetés közben újra forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.

Poharakba töltjük és kb 2 órát hűtjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne marad le semmiről! 🙂

 

meggypuding

meggypuding

 

 

Forrás: http://www.kifoztuk.hu/receptek/desszertek-edes-es-sos-aprosutemenyek-sorkorcsolyak/item/meggypuding

 

Hideg meggyleves

meggyleves

 

Nem vagyok egy leveses típus, gyakorlatilag egész évben ellennék nélküle. De azért nyáron jól tud esni egy jó hideg gyümölcsleves. Készítettem már kivilevestbanános körtelevestcitromlevest habgaluskával, de az egyik legalapabb, nálunk leggyakoribb, a meggyleves eddig még kimaradt a blogról. Itt az ideje pótolni!

 

Hozzávalók:

40-50 dkg magozott meggy

2 ek cukor

1 ek főzős vaníliás pudingpor

kevés fahéj és szegfűszeg

1-2 ek citromlé

 

Elkészítés:

A meggyet egy liter vízzel, a fahéjjal és szegfűszeggel feltesszük főzni, amíg a meggy egy kicsit átfő.

A pudingporra szedünk pár kanállal a forró levesből, jól elkeverjünk, majd visszakeverjük a levesbe, így kissé besűrűsödik. Én nem szeretem sűrűn, ezért csinálom így (ez inkább kicsit “zselésebb” állagú), de ha te sűrűbben szereted, keverd el a pudingport tejben vagy joghurtban (a végén szintén hozzáadva forró levest, hogy ne legyen csomós).

Ízlés szerint savanyítsuk citromlével.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Meggyleves

 

 

Extra gyors meggyfagyi

gyors meggyfagyi

 

Végre érik a meggy! És ilyenkor szembesül vele az ember (legalábbis én), hogy maradt még a fagyasztóban egy zacskónyi tavalyi aranytartalék belőle 🙂 Persze ha nálad nem, akkor dobj be egy adag frisset és nemsokára eheted is a saját készítésű, extra gyümölcsös fagyidat.

 

Hozzávalók személyenként:

2 ek joghurt

1 marék fagyasztott meggy (fagyos állapotban)

ízlés szerint esetleg cukor

 

Elkészítés:

A hozzávalókat berakjuk késes robotgépbe, megforgatjuk párszor és kész. 🙂

 

 

Próbáld ki a túrógombóc fagyit és a banános nutellafagyit is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

gyors meggyfagyi

 

 

Egyszerű kókuszos-meggyes tejespite

gluténmentes kókuszos-meggyes tejespite

 

 

Már megint tejespite! Lassan nem lesz olyan ízkombináció, amit még nem próbáltam.

Leírtam többször is talán, hogy azért szeretem, mert egyszerű, csak összekeverős süti, nincs igazi tészta, hanem az egész olyan kissé pudingos állagú (annál azért sűrűbb). Most ezek mellett azért is esett rá a választásom, mert gluténmentes sütit szerettem volna és még igazából kísérletezem a gluténmentes liszttel, ebbe a sütibe meg kevés kell belőle, tehát úgy gondoltam, nem fogja elrontani. És így is lett 🙂 Talán így egy kicsit szemcsésebb az állaga, mint sima búzaliszttel.

 

 

Hozzávalók:

2 tojás

12 dkg nyírfacukor (lehet sima cukor is)

5 dl tej

8 dkg liszt (én rizslisztet használtam, hogy gluténmentes legyen, de búza finomlisztből is készülhet)

3 ek kókuszreszelék

2 csipet só

5 dkg magozott meggy

 

Elkészítés:

A tojásokat a sóval és cukorral elkeverjük.

A lisztet és kókuszreszeléket a tojáshoz adjuk.

A tejet fokozatosan hozzáöntve csomómentesre keverjük.

Szilikon formába öntjük, nekem kb 25 cm átmérőjű van. Ha szilikon formánk van, ne felejtsük el még a tészta beleöntése előtt egy nagyobb tepsibe rakni, mert a tészta nagyon folyós, amúgy nem tudjuk átrakni a sütőbe. Ha nincs szilionos formátok, akkor kiolajozott formában is lehet sütni.  

180 °C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Kihűlve szeleteljük.

 

 

Ha jót akarsz magadnak és családodnak, barátaidnak, megsütöd a túrósat, epreset, meggyes-mákosat, csokis-cseresznyéset és a banánosat is! 🙂

 

 

Tetszett a bejegyzés? Akkor csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

gluténmentes kókuszos-meggyes tejespite

gluténmentes kókuszos-meggyes tejespite

gluténmentes kókuszos-meggyes tejespite

gluténmentes kókuszos-meggyes tejespite

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-reform-kokuszos-meggyes-tejes-pite

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!