Konyhalál

Kókuszos madártej (amitől a kismacskák is nagyra nőnek) – vendégpost a SAD-ra

 

Amikor hozzám került a SAD és kitaláltam a Face control!-os témát, elkezdtem mondogatni a főzni-sütögetni szerető családtagoknak és barátoknak, hogy “kötelező” részt venniük 🙂 Volt, aki komolyan vette 🙂 Pl. anyukám is. Most az ő receptje és fotói következnek. Mondjuk úgy kezdte, hogy azt mondta, neki nincs ötlete. Aztán másnap meg jött ezzel … 🙂 De csak a fotójával, azt írta, mivel nem voltam otthon, kénytelen volt a macskának adni a részemet 🙂 Simán überelte az én eddigi vicces/érdekes(nek gondolt) fotóimat.
A kókuszos madártej szerintem az ő találmánya, legalábbis én még máshol nem hallottam róla. A kókuszreszelék megpuhul, megduzzad a madártejben és enyhén kókuszos ízt ad az egésznek. Nagyon finom! És a kismacskák is nagyra nőnek tőle! 🙂

Hozzávalók:
1,5 l tej
15-20 dkg cukor
2 kanál porcukor
5-6 tojás
1 csomag vaníliáscukor
1 evőkanál liszt
1 citrom héja
3 dkg mazsola
3 dkg kókuszreszelék
1 csipet só

Elkészítés:
A tojásokat különválasztom. A fehérjéken habbá verem 2 kanál porcukorral
A tojássárgákhoz adom a cukor 2/3-ad részét, egy kanál liszttel és kb 1 dl hideg tejjel simára keverem.
Közben felforralom a többi tejet, 2 kanál cukrot és vaníliáscukrot teszek bele, A forrásban lévő tejbe adagolom kanalanként a felvert tojásfehérjét, s kb 1 perc alatt kifőzöm (közben megfordítva a habgaluskákat).
A felvert hab kb 1/4 részét nem főzöm meg a tejben, hanem beleteszem a tojássárgás keverékbe, abban simára keverem. Így sűrűbb, krémesebb lesz a végeredmény.
A fehérjék kifőzése után a sárgájából készült keveréket beleöntöm a tejbe, gyors kavarás közben 1-2 percig hagyom a tűzön, de forralni már nem szabad.
A tűzről levett krémes tejbe szórom a kókuszreszeléket és a mazsolát. Kihűtöm, majd reszelt citromhéjjal ízesítem.

macska a forró(?) bádogtetőn …
házőrzők

A macsekokat anyukám és apukám készítette.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!