Konyhalál

Konyhalál KözösKedd 1. – madár

közöskedd

 

Már régóta tervezgetem ennek a “játéknak” a beindítását, de most végre a tettek mezejére léptek és remélem, Ti is ezt teszitek majd!

 

Mi is lenne ez?

Kedd reggelente megadok egy-egy témát, erre várom Tőletek a hozzá kapcsolódó képeket és linkeket.

Például: az a téma, hogy alma, akkor jöhetnek az almás sütik, főételek, levesek, saláták, kenyerek(?), előételek de pl. az alma alakú, formájú torták is! Szóval abszolút szabadon lehet kezelni a témát, de azért kapcsolódjon a bejegyzés hozzá! 🙂

 

Hogyan működik?

Kedd reggel kiírom a témát egy blogbejegyzésben.

A képeket és linkeket aznap Konyhalál Facebook oldalára, az üzenőfalra várom. Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! 🙂 Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek!

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Lehet nézelődni, inspirálódni (ehh, de szép szó … :)), később keresgélni stb. Nézzétek meg a gyűjteményben minél több blogger bejegyzését, lájkoljatok, kommenteljetek, ezeknek mindenki örül :)!

 

Ha Te is jelzed a blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm, de nem feltétel.

Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

 

Hozzá a link: http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

 

Akkor jöjjön az első téma:

közöskedd1

MADÁR

Jöjjenek a madárkás díszítésű sütik, torták, mézeskalácsok, a madárból készült (csirkés, pulykás, kacsás stb) ételek, szóval minden, ami a témához kapcsolódik.

 

Ha kérdésetek van, tegyétek fel itt kommentben, a Facebook oldalamon vagy akár e-mailben: linda.morvai@gmail.com

Még alakulhatnak a “szabályok” a tapasztalatok, visszajelzések alapján.

 

Nem írogatok tovább, repüljenek a madárkák és nézzetek vissza holnap az összefoglalóra és jövő héten a következő témára is! 🙂 Remélem, tetszeni fog Nektek ez a játék! 🙂

 

 

A “kolleció”:

 

AranyTepsi: Bagolyfiókák vaníliás tésztából

kkk 1

 

Olajbogyó: Csirkemell sonka

image

 

Rendes Csajok: Szalonnás-hagymás pite csirkemellel

kkk 1

 

Receptelő: Madártej

kkk 1

 

Receptelő: Angry-brids torta

1a

 

Receptelő: Bagoly torta

1a

 

FromJuci: Fűszeres csirkemell almabundában

kkk 1

 

FromJuci: Gombás-csirkés-tejfölös tészta

image

 

Boldog Kukta: Kakukkfüves csirkecombok almával

1a

 

Napfény és Fűszer: Csirke fajitas

1a

 

Napfény és Fűszer: Kacsasült birsalmás vöröskáposztával

1a

 

Napfény és Fűszer: Chilis-mézes csirkemell sült zöldségekkel

1a

 

Kabóca a konyhában: Narancsos madártej

1a

 

Egy hobbiszakács naplója: Csirkemell Wellington-módra tejszínes konyakmártással

Egy hobbiszakács naplója

 

Kovács Krisztina Tímea: Spenóttal és kaliforniai paprikával töltött, sörben sütött csirkemell, spenótos rizzsel

Hozzávalók: 1 csirkemell felszeletelve
só, bors, pirospaprika, esetleg más fűszerek ízlés szerint
spenótlevelek
1 piros húsú paprika, sör. A csirkemell-szeleteket kicsit kiveregetjük és befűszerezzük. Ha van rá idő, hagyjuk állni legalább félórát.

Vizet forralunk és a megmosott spenótleveleket beledobjuk. Néhány pillanat után ki is vesszük, papírtörlőre helyezzük, hogy a fölösleges víz beivódjon.

A paprikát vékony csíkokra vágjuk. Egy szelet húsra terítünk egy spenótlevelet (ha kisebbek, akkor kettőt), erre 2-3 paprikacsíkot, szorosan feltekerjük.Fogpiszkálóval rögzítjük.Tepsibe sorakoztatjuk,sörrel jól megöntözzük és fóliával letakarva,15 percig a sütőben pároljuk.A fólia levétele után megpirítjuk,időnként a pecsenyelével meglocsoljuk.Spenótos rizzsel vagy bármivel tálaljuk.

1a

 

Csak mert szeretem …: Pokoli csirke

1a

 

Recept-oldal: Csibekalács

1a

 

Recept-oldal: Csibe tojásban

1a

 

Recept-oldal: Bagoly keksz

1a

 

Gizi receptjei: Kakas vörösborban galuskával

1a

 

 

Gizi receptjei: Csirkeszárnyak sok zöldséggel összesütve

1a

 

Gizi receptjei: Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel

1a

 

Szani konyhája: Csirkemell őzgerincben sütve

1a

 

Szani konyhája: Rozmaringos-borsos csirkecomb

1a

 

Koskacukor: Rozmaring és kakukkfüves csirkecombok vele sült krumplival és almával, sült fokhagyma mártogatóssal

1a

 

Garffyka: Fehérboros mézes csirke borecetes epercsatnival

image

 

Garffyka: Csirkemájas színkavalkád

image

 

Garffyka: Barackos-szilvás csirke

image

 

Abroszra Való: Ananászbundás csirkemell rukkola ágyon

image

 

KeVa: Fűszeres csirkemell mangolddal

image

 

KeVa: Pulykaszelet krumplis tésztával

image

 

Dina világa: Quattro- torta galambokkal

image

 

Dina világa: Rántott csirkeszárnyaknak öltözött mogyoróvajas-csokis keksz

image

 

Tortafüggő Marisz: Lúdlábtorta

1a

 

Tortafüggő Marisz: Tejben-vajban sült csirkecomb

1a

 

ChéfTündér: Kalács csibe

1a

 

Receptnapló: Egyszerű sajtos pogácsa

1a

 

Konyhalál: Ostyalapos süti avagy a csirketorta

csirketorta

 

 

Konyhalál: Kókuszos madártej

madartej

 

Konyhalál: Mézeskalács madár karácsonyfadísz

mézeskalács madár

 

Mézeskalács madár – karácsonyfadísz

image

Mézeskalácsból készíthetünk egyszerű madárka díszeket a karácsonyfánkra.

 

 

Elkészítés:

Mézeskalácstésztából madárformát vágunk ki és a szárnya helyén kivágunk egy téglalap alakú rést. A rés a nyakrészhez legyen közel, mert a madárkánk fejnehéz és fellógatás közben elborulhat. Ha sütés közben összenő a lyuk, frissen sütve, melegen még visszanyomogathatjuk a rést eredeti nagyságúra.

Cérnát fűzünk bele és színes papírt harmonikaformában összehajtogatunk, átdugjuk a lyukon és széthúzzuk a “szárnyakat”.

 

Rögtön puha mézeskalács recept

 

Konyhalál Facebook oldalhoz katt ide 🙂

 

image
image

Kevert almás/körtés sütemény

My beautiful picture

 

 

Ez most egy vendégpost anyukámtól, ugyanis ő sütötte a sütit, először almás, majd körtés változatban. Én csak a fotós és a kibővített tesztcsapat tagja voltam. Erről a kibővítésről bővebben lentebb 🙂

 

Hozzávalók:

40 dkg vékonyra szeletelt alma/körte

20 dkg vaj

20 dkg liszt

15 dkg cukor

3 tojás

1 citrom lereszelt héja

1 csipet só

1-2 ek rum

2 kávéskanál sütőpor

fahéj

darabolt dió

 

Elkészítés:

Az olvasztott vajat, tojás és cukrot elkeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, rumot, fahéjat, a sütőporos lisztet, majd az almát/körtét. Egy sűrű masszát kapunk.

Kikent tepsibe öntjük.

A tetejét megszórjuk darabolt dióval.

Kb. 25 perc alatt 180 °C-on megsütjük.

My beautiful picture

 

My beautiful picture

 

Na, itt jött el az a pont, ahol a tesztcsapat kibővült 🙂 Mivel állandó fotómodellem, a Madárka nem volt velem, reméltem, hogy a család kedvencei, a két tyúk szívesen beugranának helyette 🙂 Azt gondoltam, hogy majd megmutatom nekik a sütit, ők meg érdeklődő tekintettel fognak ránézni. Ők meg kicsit máshogy gondolták: egy jól irányzott fejmozdulattal egy fél pillanat alatt lekapták a tányérról az egyik szeletet, amit aztán érdeklődő tekintettel falatoztak 🙂 Úgy tűnt, hogy neki is ízlett 🙂

 

My beautiful picture

 

My beautiful picture

Konyhalál Facebook oldal itt 🙂

 

 

2. blogszülinap és a madarak :)

http://pinterest.com/pin/560064903629951223/

Nahát, már két éve sütögetek és írogatom a recepteket! 🙂 Valami lehet február elején, ami evésre írásra készteti az embereket, többen is most ünneplik első vagy második blogszülinapjukat … 🙂
Nagyon örülök neki és köszönöm, hogy egyre többen vagytok kíváncsiak itt a blogon a receptekre, illetve a Facebookon a mindenféle inspiráló, érdekes, ötletes másoktól származó sütikre, ételekre vagyis ezek fotóira. Köszönöm az érdeklődést, a “rendszeres olvasást”, a kommenteket, a lájkokat, egyesével mind nagy örömet okoz!

Az egyértelműen kiderült, hogy a blog sztárja a kismadár! 🙂 Tulajdonképpen vele indult a blog ötlete is, az első sütim, amit fényképeztem, a citromos smiley volt, amit annyira imádnivalónak találtam (hehe :D), hogy muszáj volt megörökíteni és valahogy ott volt a közelben, rákerült a képre tovább fokozva a cukiságot :D, így kezdődött a celebsége 🙂 Ha már megörökítettem, persze kikerült a facebookra is, aztán pár másik fotó után jött a gondolat, hogy ebből már lehetne egy receptgyűjtemény is … Ő egyébként egy kiwimadár.

http://pinterest.com/pin/182044009909524554/

Úgy tűnik, egyfajta védjeggyé vált, a fotókról nem hiányozhat, mert különben a “rajongói” hiányolják 🙂 Már dublőrre is szüksége volt! 🙂



Éppen ezért úgy gondoltam, hogy a blogszülinap alkalmából összegyűjtök néhány – nekem nagyon tetsző – madaras édességet/ételt.

http://pinterest.com/pin/115475177915486054/
http://pinterest.com/pin/492792384196059164/
http://pinterest.com/pin/559009372467154216/
http://www.pintsizedbaker.com/
http://www.pintsizedbaker.com/
http://www.thejoysofboys.com/
http://www.facebook.com/pages/meGASTROmania/193569717339562
http://www.facebook.com/KitchenFunWithMy3Sons
http://www.annathered.com/wp-content/gallery/bento2a/091-nest.jpg
http://creative-food.blogspot.hu/2012/04/baby-chick-chocolates.html

Nálam is készült már néhány madaras süti:


Az első blogszülinap alkalmából olyan receptekből készítettem válogatást, amelyeket valamiért kevesebben néztetek meg, én viszont mindenkinek ajánlom, mert nekem nagy kedvenceim.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!