Konyhalál

Sültalma-likőr házilag

Sült alma likőr

 

Igazi téli ízek, amikor a hidegben amúgy is jól jön egy kis melengető ital.

Nagyon egyszerű elkészíteni és az amúgy íztelen vodkát is mesésen zamatossá varázsolhatod vele.

Én karácsonyi ajándéknak készítettem, bár nem nagy alkoholbarát senki a családban, de gondoltam, hogy ezt azért megkóstolják 🙂

 

 

Hozzávalók:

4-5 savanykás alma

2 ek cukor

1-2 ek fahéj

1 l vodka vagy almapálinka (én vodkát használtam)

 

Elkészítés:

Az almákat cikkekre vágjuk (a magházukat eltávolítjuk.)

Sütőpapíros tepsibe tesszük, megszórjuk cukorral és fahéjjal és kb 20 perc alatt barnára sütjük.

Átrakjuk egy zárható befőttesüvegbe, ráöntjük a vodkát vagy pálinkát.

Kb. két hétig állni hagyjuk, közben naponta egyszer összerázzuk.

Leszűrjük és megisszuk jól záródó üvegben tároljuk.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a Blogkövetésre a heti hírlevélért, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 

 

Sült alma likőr

 

Forrás: http://www.kaldeneker.hu/receptjeim/befozes/sultalma-likor-hazilag.html

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!