Konyhalál

Tízperces kuglóf – egyszerűen isteni!

 

Leteszteltük, tényleg megvan 10 perc alatt a munka része. Utána már csak a sütő dolgozik vele…

Őszintén szólva mi is meglepődtünk, hogy mennyire jó tésztájú és finom lett 🙂 A nem éleszteő valtozatról azt gondoltam, hogy szárazabb lesz a tészta, de szerencsére itt erről szó sem volt.

 

Hozzávalók:

20 dkg liszt

25 dkg porcukor

4 tojás

1 dl olaj

1 dl tej

fél cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 csipet só

1 tk reszelt citromhéj

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjékből kemény habot verünk.

A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd a tejjel, olajjal és citromhéjjal.

A liszt, sütőpor, só és vaníliás cukor elegyét kis adagokban a sárgájához keverjük.

A tojássárgás keveréket kis adagokban óvatosan a fehérjéhez adagoljuk.

A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, a massza 2/3-át beleöntjük.

A maradék masszába belekeverjük a kakaót.

A kakaós masszát rákanalazzuk a világos masszára és hirtelen mozdulatokkal kevésszer megforgatjuk benne a kanalat. Így “kevert”, márványos mintát kapunk.

180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 40 perc) sütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiz-perces-kuglof

Kuglóf

My beautiful picture

Még egy anyu-süti 🙂 Nagyon finom diós-kakaós kuglóf formájában :))))

(az eddigieket is nézzétek meg-próbáljátok ki: kókuszos madártej, almás/körtés kevert süti, bejgli és zserbó).

Hozzávalók:

40 dkg liszt

8 dkg margarin

10 dkg porcukor

3 tojássárgája

2,5 dl tej

2 dkg élesztő

5 dkg mazsola rumba áztatva

5 dkg darabolt dió

reszelt narancshéj

1 csipet só

Elkészítés:

Felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben.

A margarint elkeverjük a cukorral, összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Lágy tésztát kapunk, amit kb. fél óráig kelesztünk.

(A tészta egyik felébe lehet 2 evőkanál kakaópor keverni, akkor kétszínű lesz a kuglófunk.)

Kikent kuglófformába tesszük a tésztát.

A formában még pihentetjük, kelesztjük 20 percet, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Még melegen kiborítjuk a formából.

Porcukor vagy csokimáz kerülhet a tetejére.

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!