Konyhalál

Kubai salsa láz és kubai kenyér

kubai salsa

 

38.3 °C … ekkora lázban voltam (vagyok), hogy kenyeret sütök 🙂 A kubai – és nem csak a kubai – salsától pedig már 7. éve lázban vagyok. Így amikor megláttam a kubai kenyér receptet és nem is tűnt bonyolultnak, tudtam, hogy el fogom készíteni. A láz miatt most a salsa helyett maradt az otthonlét, két fekvés között meg is sütöttem. 

Hozzávalók:

0,5 kg liszt
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
300 g forró víz
szezámmag

Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a forró vizet és gyorsan összegyúrjuk.
Opcionálisan leégetjük a kezünket az átforrósodott keverékkel 😀
Kötelező jelleggel kubai salsazenét hallgatunk ráhangolódásképpen 🙂

 

Rugalmas, puha tésztát kapunk.
Olajjal kikent lábasba rakjuk, lefedjük és 30 fokos sütőbe tesszük 15 percre.
A sütőből kivéve kissé megformázzuk, sütőpapíros tepsire rakjuk, vizes kézzel átsímogatjuk, megszórjuk szezámmaggal és éles késsel keresztben megkarcoljuk.
Visszatesszük a 30 fokos sütőbe úgy, hogy a sütő aljába egy edénybe 1 liter forró vízet teszünk. A sütő hőfokàt felvesszük 200 fokra és 40-45 percig sütjük.

Végezetül itt egy rueda is, ez egy kubai salsa körtánc, ahol egy leader mondja be a figurákat, így bulikban is lehet táncolni. Versenyeket is rendeznek ebben a kategóriában. Itt viszont most minden extra nélkül “csak” táncolnak:

 

amikor én is részt vettem egy rueda versenyen …

És a salsa lehet nem csak kubai, hanem los angelesi vagy new yorki is …

salsa Temesváron
salsa Hawaii-on … vagyis a Balatonnál
salsa a strandon
salsa majdnem a földön koppanó fejjel
salsa törött kulcscsonttal 🙂

Salsa bárhol, bármilyen körülmények között 🙂 Azt hiszem, a képeken látszik, hogy nem kifejezetten egy szomorú dolog ez, próbáljátok ki…! 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!