Konyhalál

Kihagyhatatlan őrületek kerti partikhoz

 

“Ha végre itt a nyár és meleg az idő…”, akkor egyre kevésbé akaródzik a lakásban maradni. Aki megteheti, a kertjében vagy a teraszán múlatja az időt. Akinek meg nincs ilyesmire lehetősége, az meg előszeretettel fogadja el a kerti-parti meghívásokat.

Nekem nagyon tetszenek a szolíd, mindent mindennel passzoltatós vintage hangulatú kerti partik fotói is, de azért ezek egyfajta formális hangulatot adnak az összejövetelnek. Akik követnek már egy ideje, azok láthatják, hogy imádom a furcsa, nem hétköznapi, ötletes tárgyakat, most ilyenekből szedtem össze jó párat, amiket használhatunk egy kerti parti idején és amelyek egyértelműen azt hangsúlyozzák, hogy BULI VAN!

 

És hogy indul egy kerti buli? “Gyere, igyunk valamit!” Nyissunk ki egy könnyű, jól behűtött rozét…

…de vegyük figyelembe, ha valaki azt mondta az előző buli után, hogy “én soha többet nem iszom” (haha). A soha többet mostanra nyilván arra módosul, hogy “na jó, de csak egy pohárkával”. Ez a pohárka 0,75 literes! 🙂

De ha valaki ennél “kevesebbet” akarna inni, akkor célszerű felessel kínálni. Ehhez meg jól jön a jeges-feles pohár, garantáltan jégbe hűtve kapják a vendégek az italt.

De a sörösök se aggódjanak, nekik is tudod jéghidegen kínálni a szomjoltót ilyen menő sörös vödörrel. Még sörnyitó is van rajta, bár az lehet, hogy felesleges is, mert mint tudjuk, minden sörnyitó. Minden IS.

Azért a buli nem csak az alkoholról kell, hogy szóljon, a jó társaság “mentesen” is jól érzi magát együtt. 

Ha meg mégsem, akkor itt a ninja késkészlet!

Na jó, ez természetesen csak vicc volt, de kihagyhatatlan! 🙂 Ezt lehetőleg csak a vacsinál használjátok! 🙂

Visszatérve az italokhoz. Most mindenki – na jó, a csajok – flamingó lázban ég, hát, nekem is tetszenek, ez van.

És naná, hogy ebbe flamingós jégkockák kellenek! 🙂

Itt meg egy kissé “darkosabb”, krétával írható felületű bögre, aki nem akar csupa rózsaszínt 🙂 A tej, kenyér, szalámi felirat helyett javaslom a pohár gazdájának a nevének, óvodai jelének 🙂 feljegyzését.

Ebbe pedig mehetnek a gitáros jégkockák. Cool!

Ez a Titanic-os jégkocka meg zseniális! És még a jéghegy is ott van!

Na jó, de ne csak igyunk, hanem együnk is. Talán mostanában már népszerűbb a bográcsozásnál a grillezés. Gyorsabban elkészül és végre a férfiak is megcsillogtathatják a gasztronómiai tudományukat – természetesen nulla női segítséggel, azt a “kis” előkészítést és elrámolást, mosogatást nem vesszük figyelembe 🙂

A hordozható grillt még az asztalnál is körbe tudjuk ülni, így mindenki “maga sütögetheti a pecsenyéjét”, de amikor nem használjuk, akkor is kis helyen tárolható, ideális teraszokra is.

A húsok, zöldségek előkészítéséhez pedig mennyire menő az alaplap vágódeszka. A “kockák” ki is elemezhetik, hogy mit tud 🙂

A végére hagytam a legkedvencebb cuccot! Feliratozhatjuk vele a sülő húsokat! Wow, na, ezzel tuti a meglepetés a vendégeknek! 🙂

 

Te szoktál kerti partit rendezni?

Melyik cucc a kedvenced?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

A bejegyzést a Best Stuff támogatta.

 

Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem! #4

 

Az interneten, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?
Korábban már írtam 9 másik ötletről itt, itt és ittmost összejött újabb 3, amivel nem vagyok kibékülve 🙂 Szerintem nem praktikusak. És szerinted?

 

Kekszkiszúró sörösdobozból

 

Nem tudom elképzelni, hogy ez működhet. Először is el kell vágni. De teljesen egyenesre mindkét oldalát. Ami a kezed felé esik, az szerintem mindenképpen elvágja a tenyeredet, pláne ha sikerült bennehagyni egy kis vágás általi szúrós részt. Ha az alsó része nem teljesen egyenes, akkor nem fogja megfelelelően elvágni a tésztát. Ha sikerült is, olyan alakzatot kell választanod, aminek a kerülete megegyezik a sörösdoboz kerületével. Mondjuk egy szívnél még el tudom képzelni, bonyolultabbnál már necces. Aztán a két végén össze kell fogatni. Mivel? Erre tippem sincs. A doboz anyaga elég hajlékony, ezért nem gondolom, hogy akár egy tepsinyi kekszet egyformára ki tudnánk vele szaggatni. 

Ti kipróbáltátok már? Cáfoljatok meg, ha működik!

 

Kekszzsebes bögre

Hm, oké, érdekesen néz ki. De amúgy? Ennél a verzió ál tuti nem tudsz belőle rendesen inni, mert a félbevágott design miatt nem fér el az orrod 🙂 Az 1 db kekszet miért jó ebbe a zsebbe tenni? Még ha többnek lenne hely… Hogyan lehet elmosogatni a kekszzsebet? Az aljába már nem nagyon fér bele semmi. Van az a változat, aminél a bögre alatti részen van keksz(ek)nek kialakított rész, na, az még rosszabb, mert esélyes, hogy ivás közben az összes morzsát is magadra szórod. 

 

5 fogás egy tálban

Itt nyilván egyféle fogáshoz való dolgokat sütsz egyszerre. De akkor miért kell előre felosztani a tálat és ezzel meghatározni, hogy miből mennyit süthetünk egy időben? Számomra értelmesebb megoldás lenne egy jó nagy “egybe” tál. Másrészt valószínűleg nem egyszerre sülnek meg a különböző ételek, így ahonnan már kivettük a kaját, ott az ottmaradt kis részek garantáltan odaégnek, füstölnek, míg a többivel végzünk. Az elosztórészek miatt már eleve többet kell mosogatni.

 

Neked hogy tetszenek a bemutatott dolgok? Praktikusnak találod? Nyugodtan lehet velem vitatkozni, hátha van olyan vonzó tulajdonságuk, amiket nem vettem figyelembe 🙂

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem! #3

kitchen ideas

 

Az interneten, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?
Korábban már írtam 6 másik ötletről itt és itt, most összejött újabb 3, amivel nem vagyok kibékülve 🙂 Szerintem nem praktikusak. És szerinted?

 

kitchen ideas

Azt gondolom, hogy ez egyteljesen felesleges eszköz. Még egy nagyon habos süteményt valószínűleg elvág ez a műanyag, bár biztos, hogy nem szépen, mert a torta közepe a lekerekített műanyagizé miatt a helyén fog maradni, de pl a képen megjelenített piskótát szerintem ez egyszerűen csak szétgyaszitolja, lefogadom, hogy nem lesz ilyen szép a vágási felület. De tegyük fel, hogy szépen elvágta, akkor kell némi oldalirányú nyomás, hogy kiemelésnél megtartsuk a sütit, na, ez a habos sütit szétnyomja, cserébe a 2. szeletnél már tiszta krém lesz ez az izé, nem fog túl gusztán kinézni. A sima piskótához – amilyet ugye nemigen eszünk magában – jó lehet, de azt meg pláne egyszerűbb akár a vágókéssel kiemelni…. Szóval nem jöttem rá, hogy ez mikor használható praktikusan…

 

image

Ó, milyen menő ezzel tálalni a teát vendégségben! Feltéve, ha pontosan 12 db vendéged van… Ha már csak 11, akkor bukta, mert minden ágon folyik a tea, sőt, mindegyikben ugyanannyi lesz, nem lehet kevesebbet kérni. Ha meg többen vannak, akkor olyan lehangoló, ha valaki csak úgy simán, “szenzációmentesen” kapja az italát. Ha valaki vesz ilyet, egyszer biztosan használja, majd, mivel elég nagydarab eszköz, felkerül a konyhaszekrény tetejére, hogy aztán évek múlva szembesüljünk vele, hogy jé, ilyenünk is van!

 

image

Milyen praktikus, hogy minden egy helyen van! Ja, nem! Pont emiatt nem praktikus. Ezek a készülékek általában úgy vannak fényképezve, hogy az asztalnál ül a család és ez is ott van valahol az asztalon, hogy kényelmesen, ücsörögve lehessen a reggelit készíteni. Azt vettem észre, hogy senkinek sincs akkora asztala, hogy ennek még legyen plusz helye. Oké, mondjuk a reggelinél még lehet, hogy van (bár a grillező lenyíló ajtajának is kell plusz hely), de mivel bazinagy, nyilván a többfogásos ebédkor sem fogjuk tudni átpakolni máshová, ilyenkor viszont eléggé aggathat. Ha mégis kitettük az asztalra és elkezdünk a tetején sütögetni, a fröccsenő olaj az egyik oldalon a mellette ülőkön és a terítőn, a másik oldalon a falon/ablakon fog kikötni. Ja, meg az egész gép is olyan lesz. Remélhetőleg a felső sütőrész levehető valahogy, hogy el lehessen mosogatni (a kávéfőző felső részével együtt). Ha elromlik mondjuk a kávéfőző, akkor az még ott lesz rajta, viszont beszerezhetünk mellé egy különálló, működő gépet is. Amúgy ez a türkizes szín tetszik 🙂

 

Te mit gondolsz ezekről? Tetszenek, praktikusak?

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem! #2

konyhai ötletek

 

Az interneten, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?

Korábban már írtam 3 másik ötletről, most összejött újabb 3, amivel nem vagyok kibékülve 🙂 Szerintem nem praktikusak. És szerinted?

 

Polc helyett sínekbe illesztés

konyhai ötletek

Nem mondom, szépen mutat így, egyforma üvegekkel, szépen csoportosítva a színeket, na de miért jobb ez, mint a polc? Kell szerezned különböző méretű síneket, azokat egyesével fel kell fúrni, annyi kell belőle, hogy mindenféle üvegmérethez legyen és természetesen hozzá passzoló üvegek is kellenek. Ha véletlenül nem ilyen rendszerezetten pakolod fel a befőtteket és pont a hátsó kell, akkor szedheted le az előtte levőket. Egyszerűbb ez, mint a pár deszkából álló polc? Amire mellesleg mást is lehet pakolni, nem csak (speciális) befőttesüvegeket? 

 

Kihúzható kosaras tárolók

image

Erre is azt tudom mondani, hogy szép-szép, de nem praktikus. Egyrészt baromi sok helyet elfoglal, szóval jó nagy konyha kell hozzá, hogy ez beférjen – többféle zöldségre kalkulálva. Másrészt ha beleteszünk a kosárba mondjuk hagymát, krumplit, akkor ezekről jön le ez-az, a krumpliról esetleg földdarabkák, csírák, a hagymáról a héja pereg és ez a kosár résein kereszül vagy a konyhaszekrény alsóbb részeibe és/vagy a konyhapadlóra esik, sűrűn lehet takarítani…

 

Műanyagflakonból tároló

image

Na, ez viszont bűn ronda! Mi visz rá valakit, hogy ilyenekbe tegye a dolgokat, ennél a sima befőttesüveg is sokkal szebb. Persze az ötödikes technikaórán jó kis feladat ilyet eszkábálni – bár szerintem az egy osztályra jutó el- és megvágott kezű gyerekek aránya viszonylag magas lehet. Aztán meg a szülőké is, ha nekiállnak használatba venni, először kis feszegetés, hogy az egymásba szorult műanyagok engedjenek, majd a szemcsés tartalmának fele kirepül, majd jöhet szülői kézelvágás, miközben egy szolíd káromkodást elfojtva örülnek, hogy milyen kreatív a gyerek 🙂

 

Szerinted praktikusak, tetszenek? Lehet velem ellenkezni is vagy éppen egyetérteni 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Így lehet egyszerű konyhai tárgyakból különleges csillár

kitchen lamp

 

Pakold ki a felesleges tárgyakat a konyhádból és készíts belőlük csillárt! 

A legtöbbször a nagyáruházakból vásároljuk meg a használati tárgyainkat, így simán lehet, hogy a szomszédnak is ugyanolyan van. Ennek egyik oka általában a pénz, tömegtermelésben minden olcsóbb. De ha rászánunk egy kis időt és még némi kézügyességünk is van, szuper egyedi berendezési tárgyaink lehetnek akár a kidobásra ítélt lomokból is. 

Az én kedvencem a gumimacis – bár az elején tartanék tőle, hogy egyik napról a másikra kisebb lesz a csillár – és a muffinkapszlis. Ilyenje tuti nem lesz másnak!

Kreatívkodásra fel! 🙂

 

kitchen lamp

l6

l8 l9

l10

l11

l12

l13

l14

l16

l18

kitchen lamp

l22

l23

l24

l25

 

 

 

Nézd meg, hogyan lehet még újrahasznosítani a konyhai eszközöket!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: http://diply.com/different-solutions/unconventional-chandeliers/160642/1

https://www.pinterest.com/honcompany/let-there-be-light/

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!