Konyhalál

Luxuslakókocsi-konyhák – ugye, hogy rögtön utaznál?

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, engem mindig vonzottak a lakókocsik, lakóautók.

Gyerekkoromban sokszor kempingezgünk, de többször besétáltunk pl. a Balatonnál a kempingbe és néztük a németek hatalmas lakókocsijait, amikhez még nagyobb elősátor tartozott, kint ültek előtte a tulajok az összecsukható székeiken, grilleztek, iszogattak… Szóval az egész olyan feelinges volt.

Aztán elutaztunk német ismerőseinkhez és mi a tesómmal kint alhattunk a lakókocsijukban az udvaron. Azt hiszem, a legnagyobb menőségnek azt tartottuk, hogy volt benne hűtő is és a gyümölcslevet ott tároltuk 🙂 

Azóta már a lakókocsik nem is hasonlítanak azokra, amiket mi akkor csodáltunk. Hihetetlen, hogy mennyi luxust képesek beépíteni. Egy gombnyomásra kétszer akkorává nyílnak, emeletesek, jacuzzi van bennük stb-stb. Bár nem tudom, mennyire vannak használatban ezeknek a konyhái, de nyilvánvalóan ezekben is minden csillog-villog, mindennek megvan a helye. Egészen biztos vagyok benne, hogy jobban felszereltek, mint a legtöbbünk otthoni konyhái.

Nektek hogy tetszenek?

 

 

És a “nyári konyhák”…

Na jó, fejezzük be az álmodozást, térjünk vissza a valósághoz 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Konyhaátalakítások – előtte-utána képek

kitchen makeover before after

 

Konyhaátalakítások viszonylag kevés pénzből.

Amikor beköltöztem a lakásomba, már adott volt a konyhabútor. Nem volt egyáltalán rossz állapotban, de nem igazán az én ízlésem. Persze maradt a bútor és azóta is nézem, hogy jó-jó, de nem tetszik. Pont ilyen “csúnyabarna” színe van, mint az alábbi képeken 🙂 Látom a lakberendezős és DIY blogokat, ahol szuper jó bejegyzések vannak arról, hogy a blogger nekiáll, lefesti, átalakítja és pár tízezer forintból egy teljesen más konyha néz vissza a képekről. Egyszerűnek tűnik, de bátorság kell hozzá, hogy egy alapvetően jó bútorhoz hozzányúljunk. Szóval, én azt hiszem, nem merném 🙂 viszont elgondolkozom rajta néha, hogy mi lehetne belőle, ehhez gyűjtöttem inspirációkat olyan kisebb konyhákról, ahol nagyrészt csak a bútor frontjait cserélték ki vagy változtatták meg. Saját magam is meglepődtem rajta, hogy főként fehér és szürke bútorok vannak a nekem tetsző “utána” képeken, néhány éve még a totál piros is bejött volna – a nagy pirosságból a piros kanapé és piros ágy valósult meg. 🙂 

De lássuk az előtte-utána képeket!

 

kitchen makeover before after

r2

r4

r5

r6

r8

r9

r10

r11 r12

r13

r14 r15

r16 r17

r18

r19

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás:

https://hu.pinterest.com/explore/small-kitchen-makeovers/

http://www.apartmenttherapy.com/categories/before_after

Kráter a konyhámban! – egy csőtörés naplója

csőtörés

 

Avagy hogyan veresd szét az egy éve felújított lakásodat?

Nagyon-nagyon nehezen veszem rá magam bármiféle átalakításra, felújításra a lakásban, egyrészt mert én magam nem tudom megcsinálni, segítséget kell hívni hozzá (de ki legyen az, aki jól végzi a munkáját, nem is húzza el és nem is kér el egy vagyont), másrészt meg utálom az ezzel járó felfordulást, takarítást.

Így aztán évek teltek el, mire ki lettek cserélve az ablakok és az ajtó.

ablakcsere

Szoba kilátással

ablakcsere Kőmíves Kelemenné

Kőmíves Kelemenné

 

Majd rá 3 év, mire ezután ki lett festve a lakás és ha már ott jártak, akkor az ajtók, csövek is le lettek mázolva és a padlószőnyegeket is cserélték.

festés felújítás

Na, itt megnyugodtam, hogy kész vagyok mindennel.

 

Aztán pár hónap múlva szóltak a társasháztól, hogy itt bizony egyedi mérőket tesznek a radiátorokra, amikhez le is kell szedni mindet, hurrá!

Most pedig egy-két napja gyanús kopácsolások, fúrások jöttek az alsó szomszédból. 

Aztán a közös képviselő is, hogy lent csőtörés van, cserélik azon a részen a strangot, ne használjam egy ideig a WC-t mert a pottyantós megoldás nem annyira menő.

Hurrá, letelt az idő, jön a közös képviselő – a rossz hírrel, hogy miután lent kiszedték a csövet, látni, hogy nálam is hasonló a helyzet, ki kéne cserélni… És 2 pillanat alatt megállapították, hogy bár az előző tulaj kicseréltette a padlólapokat, csempéket, alatta a csöveket sehol sem, így akkor most feltörnék a spejzot, fürdőt, WC-t és nagy eséllyel a konyhát is. De imádkozzak  sűrűn, akkor talán a konyha kimaradhat… Hö?! 

csőtörés

A szüleim azt mondták, adjam el gyorsan inkább a lakást, hogy másnak kelljen ezzel ügyködnie 😀 Nem adtam.

 

1 nap

Egy csinos “kis” krátert ütöttek a spejz falába, így megtapasztalhattam, milyen 7 emelet magasságban a szakadék szélén állni :-O

csőtörés falbontás strangcsere

csőtörés

A szakadék szélén vártam a szexi tűzoltófiúcsapatot, aki a csövön való lecsúszást akarják gyakorolni.

Nem jöttek… 😀

 

2. nap

Közvetlen kapcsolat lett a spejz és a WC között. Valamint kiderült, hogy az előző tulaj úgy fúrta fel a spejzpolcot, hogy a csavarja pont a klotyó szennyvízcsövén ment keresztül 😀 Ez az egy darab csavar viszont olyan jól szigetelt, hogy a minimum 10 év alatt se szag, se egyéb “anyag” nem szivárgott át rajta :-O Még szerencse, hogy nem nagy “légnyomással” “dolgozok” 😀 Most ez is cserélve lett.

csőtörés

csőtörés

katasztrófa sújtotta (cs)övezet

 

3. nap

Úgy tűnik, szerencsém van, a fürdőt és a konyhát – egyelőre – nem kell szétverni. Ez sajnos nem jelenti azt, hogy két hónap múlva sem…

csőtörés

Kaptam egy kis padkát a szakadék szélére.

csőtörés

 

4. nap

Vége a kráternek, kaptam gipszkartont elé. Azért a gipszkarton, mert ha majd a felettem lakó csöve is megadja magát, akkor könnyen hozzáférjenek. Nem, nála nem lehet szintén most cserélni, mert a biztosító nem fizet ilyen hosszan csőcserét egy káreseménynél, így az majd egy következő “buli” lesz… Már alig várom! 😀

csőtörés

 

5. nap

Lyukak becsinálása, padlólap lerakása, festés. Jöhet a takarítás!

csőtörés

spejzpolc-puzzle a fürdőben

 

Egy hét, mire végeztek és ki tudja, mikorra sikerül mindent helyrepakolnom… Egyébként azért tartott ilyen sokáig, mert egyszerre több lakást is csináltak.

Remélem, másnak nincs része ilyesfajta “kalandokban”! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a  Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Sztárok konyhái – itt főznek a magyar celebek

Sztárok konyhái

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én szeretek belesni mások életébe. Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül, erre építenek a valóságshow-k is. 

Amikor lakást kerestem, érdekes volt látni, hogy hogy élnek más emberek, hogy hogyan rendezik be az azonos alaprajzú lakásokat, mit tudnak kihozni belőle nem túl sok pénzből (én ilyenekben jártam), milyen ötletekkel dobják fel.

A hírességek életét mérsékelten követem, az nem annyira érdekel, hogy éppen most ki kivel jár és fogyott vagy hízott pár kilót, de az ő otthonaik még engem is érdekelnek. Most lessünk be a konyháikba is! Látható, hogy van, akinek nagy, csilivili, mindennel felszerelt konyhája van (amiben szerintem csak nagyon ritkán állnak neki főzni), van, akinek kicsi és praktikus, van, akinek extravagáns…

 

 

Schobert Norbi – Rubint Réka

Réka és Norbi igen gazdagon dokumentálják az életüket a közösségi médiában, sokszor készítenek videót a konyhájukban is.

Schobert Norbi Rubint Réka konyhája

 

Király Viktor

„Semmiképpen sem szerettem volna, hogy az étkezés kellékei eluralkodjanak a szabad térben, ezért választottam üveglapos asztalt, s ráadásul kereket, mert emlékeimben az élt, hogy ennél a formánál bensőségesebb a kapcsolat. Gondolkoztam áttetsző műanyag székeken is, de végül győzött a kényelem, és stabil ülőalkalmatosságok mellett döntöttem.

A főzés még nem az erősségem, de kiválóan tudok ételt rendelni! A konyha viszont fontos része a lakásnak, és ha egy térben van más funkciókkal, akkor nagyon tiszta vonalúnak, és rendezettnek kell lennie. Ha egyszer megnősülök, alighanem engednem kell majd a feleségemnek, hogy apró-cseprő tárgyakkal népesítse be a konyhát, de most szigorú rendet tartok. A legénylakások legfőbb használati tárgyai a mikrohullámú sütő és a kapszulás kávéfőző – ezeket magam is használom.”

Király Viktor konyhája

 

Horváth Éva

Éva lakása nem nagy, de így is szuper konyhát rendeztek be benne.

Horváth Éva konyhája

 

Majka

Majkáék második gyerekük érkezése előtt alakították át teljesen az otthonukat.

Majka konyhája

 

Gáspár Laci

Nem sokat tartózkodik a konyhában, de ő maga tervezte, mivel korábban bútorasztalosként dolgozott.

Gáspár Laci konyhája

 

Kasza Tibi

Tibi szeret főzni, de mostanában inkább barátnője által készített ételeket eszi, főleg, mióta kiderült gluténérzékenysége.

Kasza Tibi konyhája

 

Dzsudzsák Balázs

Törökországi otthona – nem rossz a kilátás!

Dzsudzsák Balázs konyhája

 

Kiszel Tünde

A különleges és egyedi rózsaszín-zöld konyhát Tünde álmodta meg, és nagyon elégedett az eredménnyel. A bútorokat asztalossal csináltatta, így minden darab nagyon egyedi. 
“Úgy gondolom, a megújult konyha kifejezi az egyéniségemet. Amikor főzök, jólesik, hogy vidám, hangulatos, nőies tér vesz körül. A falakat is különleges színűre festettem: a konyha fala ‘zöld pikantéria’ , az előszoba, a fürdőszoba és a galéria pedig ‘mályva misztikum'” – mondta el Tünde.

Kiszel Tünde konyhája

 

Lakatos Márk

Lakatos Márk úgy döntött, hogy kiszedet néhány falat a lakásban. – “Arra gondoltam, hogy legyen egy nagy, egybenyíló tér a lakás. Rengeteg pénzbe került volna egy szép konyha és egy ugyancsak szép fürdőszoba, így sokkal praktikusabb, hogy az otthonom alkalmazkodik az én életemhez.”

Lakatos Márk konyhája

 

Hajdú Péter – Sarka Kata

Szerintem ebben a tv-műsorban lett először igazán összekoszolva ez a konyha. 🙂

Hajdú Péter Sarka Kata konyhája

 

Nektek kinek a konyhája tetszett a legjobban? Nekem Horváth Éváé. Amúgy is vonzódom a tetőtéri lakásokhoz, ez a konyha, ahogy kinéz, ahogy be van rendezve, pont az én ízlésemnek megfelelő, bár több tárolóhelyre lenne szükségem.

 

 

Nézd meg, milyenek lesznek a jövő konyhái!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás:

http://www.femina.hu/hazai_sztar/schobert_norbi_haza_51_heti_osszefoglalo

http://amiotthonunk.hu/haz-lakas-kert/hiressegek-otthonaban/7375-az-egyszerseget-szeretem

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20121023/celebek-konyha-berendezes-otthon-foto/

http://supertv2.hu/musoraink/hal_a_tortan/3003_fustjeleket_adott_gaspar_laci_konyhaja.html

http://supertv2.hu/musoraink/pimasz_ur_ottalszik/adasbol/7399_kasza_tibi_prosztatagyogyszert_szed.html

http://www.femina.hu/hazai_sztar/dzsudzsak-balazs-luxuslakasa-torokorszagban

http://www.blikk.hu/sztarvilag/a-konyhaban-zuhanyozik-lakatos-mark/ysbntmx

http://supertv2.hu/musoraink/hal_a_tortan/10802_a_vendegek_randaliroznak_sarka_kataek_hazaban__ma_2015.html

Az ingatlanhirdetések legbénább konyhái

Funny kitchen real estate

 

Azt gondolnám, hogy ha valaki el akarja adni a lakását, akkor legalább a fényképezés idejére próbálja a legjobbat kihozni belőle. De ha ez így magától nem megy, akkor majd az ingatlanos szól neki és ha azt sem, akkor a szebb részeket hansúlyozza a fotókon. De nem mindenki gondolja így. 

Amikor az első lakásomat kerestem, még az Expresszt böngésztem (az interneten akkor még nem nagyon lehetett látni lakáshirdetéseket, főleg nem képpel). A lakásra szánt keret sem volt magas. Így, a kettő kombinációjával el lehet képzelni, hogy csuda dolgokat láttam. Lepukkant pesti körfolyosós házak még lepukkantabb lakásai, sok helyen iszonyat nagy rendetlenséggel, esetleg kosszal is. Sosem értettem, hogy miért nem raknak rendet arra az időre, amíg odajön a vevőjelölt. Ha kint van minden az asztalon, pulton, székeken, az egyértelműen az jelzi, hogy ez a lakás kicsi, nem lehet elférni benne. Ha meg kosz is van mellé, akkor aztán végképp elmegy az ember kedve a beköltözéstől.

De azóta már mindenki a neten keres lakást, meg is születnek a “remek” ingatlanfotók. Ezek egy része a tulajok műve, de az a szomorú, hogy nagyon sok ingatlanos által elkövetett dolog. Az itt szereplő fotók nagy része külföldi oldalakról származik, de a magyarok se szégyenkezhetnek sincsenek túlzottan lemaradva, van hazai anyag is. 😀

 

Aki lakást akar eladni, figyeljen a következőkre a fényképeknél:

  1. tegyen rendet, takarítson ki – szerintem kifejezetten undorító ezen kívül a felnyitott fedelű  klotyóba “belenéző” kép vagy egy jól telerakott szemetes, koszos alsógatya a háttérben
  2. napfényben érdemes fényképezni, egyrészt jobban látszik, másrészt a vevő látja, milyen jól besüt a nap
  3. ne az üres sarkot vagy a kanapét fényképezze, amit amúgy nem is hagy ott a lakásban
  4. ne “felejtsünk” a képen embereket, oda nem illő tárgyakat, sőt, legyen minél kevesebb személyes használati tárgy

Ezek most csak magamtól jutottak eszembe, de vannak kifejezetten ingatlanfotózásra szakosodott cégek, nagyobb értékű ingatlannál talán megéri befektetni ilyenbe is, látványos a különbség a házilag elkattintott és a kellékekkel megtámogatott profi fotók között.

 

De most lássuk – csak a konyhákra specializálódva, hogy hogyan ne! Az elejére olyanok kerültek, ahol magával a konyhával van “kis probléma”, a végére pedig olyanok, ahol a fotózásnál nem stimmelt valami.

 

Bemelegítésként kezdjük csak egy szimpla túlcsicsázott konyhával. Olyan szééééép! Vagy nem.

funny kitchen real estate

Egy kis napsárgával vidámságot hozhatunk a konyhába. De az is lehet, hogy kiégeti a retinánkat.

funny kitchen real estate

A konyhasziget nagyon praktikus tud lenni, körbeülheti a család.

funny kitchen real estate

… és lehet a konyha dísze is.

funny kitchen real estate

Elkezdtük kifesteni a konyhát, de elfogyott a festék.

funny kitchen real estate

Itt is elfogyhatott volna idő előtt…

funny kitchen real estate

Napfényes konyha.

funny kitchen real estate

Ebéd utáni szunyókáláshoz.

funny kitchen real estate

Tágas, de barátságos ebédlő.

funny kitchen real estate

Ez a radiátormegoldás a régi időkre emlékeztet, amikor körbeülte a család a kemencét.

funny kitchen real estate

Akkor most jöjjön a hardcore szekció, az úgynevezett amerikai WC-s konyhák. Igen kedvelt megoldás.

Előnye, hogy a retyón ülve megkeverheted a vasárnapi ebédet is.

funny kitchen real estate

funny kitchen real estate

funny kitchen real estate

funny kitchen real estate

funny kitchen real estate

image

image

funny kitchen real estate

Itt azért már megvolt az igény, hogy a fürdőt külön helyiségbe tegyék. Tágas.

funny kitchen real estate

 

Most olyan képekkel folytatom, ahol tulajdonképpen a konyhának nincs különösebb baja, a fényképeknek annál inkább. 

Nem volt időm elpakolni.

image

Nem volt időm kitisztítani a sütőt (20 éve). De azért megmutatom.

funny kitchen real estate

Nem volt időm elpakolni 2. A tulajdonos nyilván az összes berendezési tárgyat a lakásban hagyja. Csábító.

funny kitchen real estate

Itt pedig jönnek az indokolatlan szereplők a képeken.

Egy-egy tiszai árvizes időszakban ez nem is annyira indokolatlan…

funny kitchen real estate

Az utolsó darabolós gyilkosságom után még nem volt időm összetakarítani. Tele a fagyasztó is.

funny kitchen real estate

Mindenki tudja, hogy egy-egy csokor virág mennyire feldobja a lakáshirdetések képeit. Hát még ennyi!

funny kitchen real estate

Persze az apró kiegészítők is sokat számítanak.

funny kitchen real estate

What does the fox say? 

Egészségedre.

funny kitchen real estate

Kormi, az anyád…, már megint felmásztál az asztalra?!

funny kitchen real estate

Akinek van szúnyohálója és macskája, az tudja, mi történik itt.

funny kitchen real estate

Ez vagy egy paróka vagy a puli mászott az asztalra…

funny kitchen real estate

Lakásvásárlás előtt azért ide kihívnám a szellemírtókat.

funny kitchen real estate

Mikor lesz már kész az ebéd?

image

Lakás eltartási szerződéssel eladó.

image

Életkép – anya pucsít, apa ágaskodik.

image

Lakásavató party. Happy end.

funny kitchen real estate

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobbra), ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

 

Forrás: 

http://terriblerealestateagentphotos.com

http://geccodejoakecod.444.hu/

https://www.facebook.com/ingatlanalmanach

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!