Konyhalál

Megunhatatlan poharas csokikrém

Megunhatatlan poharas csokikrém

 

 

Habos, selymes csokikrém… lehet ennél jobb?

 

Hozzávalók:

2 tojás

15 dkg cukor

3 csapott ek finomliszt

5 tk cukrozatlan kakaópor

4 dl tej

5 dl habtejszín

 

Elkészítés:

A tej kb 3/4-ét feltesszük főni.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a cukros tojással. Hozzáöntjük a maradék tejet.

Ha már majdnem felforrt a tej, óvatosan, állandó kevergetés közben hozzáöntjük a tojásos masszát. Addig főzzük kevergetve, amíg sűrű krémes nem lesz. Hűlni hagyjuk, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

Tálalás előtt a tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

Tálaláskor a tetejére halmozhatunk még egy kis tejszínhabot és megszórhatjuk kakaóporral.

 

 

Még több poharas édességért, pohárkrémért kattints ide!

 

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Errefelé ólálkodik a Konyhalál mikulás! 🙂 Ha meg szeretnéd nyerni az ajándékait, katt ide!

nyereményjáték Konyhalál blog

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Poharas csokikrém

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/megunhatatlan-poharas-csokikrem

 

 

Házi csokipuding – gluténmentes, tojásmentes

Házi csokipuding

 

A puding egy jó kis édesség, általában mindenki szereti, egy csomóféle dolgot lehet belőle csinálni és csak felnyitod a pudingporos zacskót és már készítheted is.

De nem kell nekünk feltétlenül pudingpor a pudinghoz, kb negyed óra kész van a házi változat is. Főleg azért nem kell a pudingpor, mert ennek nagy része keményítő és ehhez a recepthez is keményítő kell. Így tuti gluténmentes lesz, tojásmentes, sőt, “mentes” tejjel laktózmentes is lehet.

 

Hozzávalók (kb 8 db 1 dl-es adaghoz):

10 dkg kristálycukor

15 dkg kakópor (cukrozatlan)

3 dkg étkezési keményítő (gluténmentes, ha érzékeny vagy rá)

6,5 dl tej

1 csipet só

2.5 dkg vaj

 

Elkészítés:

A kakaóport, cukrot, keményítőt és sót összekeverjük, majd hideg tejjel simára keverjük.

Közepes lángon kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik puding állagúra.

A tűzről levéve belekeverjük a vajat.

Akár apróra darabolt csokit is keverhetünk bele a végén.

Tálkákba adagoljuk és 3 óra hűtés után tálaljuk.

 

 

Pudingos receptekért katt ide!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

házi csokipuding

 

Forrás: http://aprosef.hu/hazi_csokolade_puding_recept

 

Csokis-cseresznyés clafoutis

csokis cseresznyés clafoutis

 

A clafoutist – vagy magyarul tejespitét – imádom elkészíteni és enni is. Elkészíteni azért, mert rém egyszerű, enni pedig azért, mert nincs igazán tésztája, hanem olyan jó kis masszív pudingos állaga van a sütinek. Kóstold meg a meggyes-mákosat, az epreset, a banánosat és a túrósat is!

Itt a cseresznyeszezon, végre hasfájásig ehetünk belőle! 🙂

Ha nem csak úgy nyersen szeretnéd enni, próbáld ki ezt az egyszerű süteményt, a kissé kesernyés kakaóval és a savanykás cseresznyével igazi nyári desszertet kapunk.

 

 

Hozzávalók (20×20 cm-es formához):

65 g liszt

55 g cukor

3 tojás

1 marék cseresznye

20 g cukrozatlan kakaópor

1 dl tej

3 ek olvasztott vaj/margarin

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet só

 

Elkészítés:

A száraz dolgokat (liszt, cukor, só, fahéj, kakaópor) elkeverjük.

Az olvasztott langyos vajat is a tojással.

A két tál tartalmát kézi habverővel jól összedolgozzuk, majd a tejet is hozzákeverjük.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük.

Beledobáljuk a magozott cseresznyét. Ha szépen szeretnétek szeletelni (szebben, mint én), akkor érdemes a cseresznyéket úgy rakni, hogy a szeletek szélére ne kerüljön, nekem nem sikerült szépen elvágnom őket.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük.

 

 

 

Imádod a csokis sütiket? Válogass20 kihagyhatatlan csokis édesség között!

 

 

csokis cseresznyés clafoutis

csokis cseresznyés clafoutis

 

 

Forrás: http://tundersuti.blogspot.hu/2014/06/csokis-cseresznyes-clafoutis_5.html

 

 

"Fekete-fehér" sütemény sütés nélkül (vagy barna-sárga?)

 fekete fehér süti sütés nélkül
 .
.

Ha sütés nélküli édességről beszélünk, elsőre mindenkinek a kókuszgolyó jut eszébe. Pedig mennyi lehetőség van azon kívül is!

Például ez a kétszínű sütemény is. Elkészítése egyszerű, sütést nem igényel, a két réteg pedig mutatóssá is teszi.

 

Hozzávalók:

a sötét réteghez:

15 dkg margarin

4 ek kristálycukor

3 ek kakaópor

2 tojás

20 dkg darált keksz

7 dkg kókuszreszelék

5 dkg darált dió

1-2 dl tej

a világos réteghez:

10 dkg margarin

1 dl sűrűbb tejföl

1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor

5 dkg kristálycukor

 

 

Elkészítés:

A sötét réteghez a margarint felolvasztjuk a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást és kevergetjük folyamatosan, amíg sűrű nem lesz. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kókuszt, diót és kekszet, majd annyi tejet, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezt egy kb 20×20 cm-es edény aljába tapicskoljuk.

A világos réteghez kikeverjük alaposan a hozzávalókat és a kekszes rétegre simítjuk.

Pár órára a hűtőbe tesszük.

Reszelt csokit, tortadarát tehetünk a tetejére.

 

 

További 25 sütés nélküli édesség receptjéért kattints ide!

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 .
.
fekete-fehér süti sütés nélkül
fekete-fehér süti sütés nélkül
 .

Fekete-fehér tejszelet

  Kinder tejszelet  

 

 

Kinder tejszeletként szerepelt a recept, ezért is választottam, nagyon szeretem a bolti változatot, de azért elég drága dolog.

Részben csalódás volt, mert emlékeztet az állaga és íze a Kinder tejszeletre, de azért mégis más, ezért is adtam a receptnek ezt a fantasztikusan kreatív nevet 🙂 Persze a csalódás nem úgy értendő, hogy rossz volt, nagyon is finom lett, de úgy készüljetek rá, hogy ez egy nagyon puha kakaós tésztájú, tejszínes pudingos ízű krémmel töltött süti, akkor teljes “happy end” lesz a vége 🙂

Nagyon kiadós, egy egész gáztepsit beterített, szóval jó pár tejszelet méretű darab kijön belőle.

Ami fontos! A tészta először kemény, nekem 2 nap múlva lett igazán puha, úgy kell számolni az elkészítésével. Ez éppen előny is lehet, ha előre szeretnétek dolgozni.  

 

 

Hozzávalók:

tésztához:

2 tojás

2 ek kakaó

2 ek méz

5 dkg margarin

20 dkg porcukor

40 dkg liszt

1 kk szódabikarbóna

krémhez:

3 cs tejszínízű pudingpor

3 dl tejföl

1 ek liszt

7 dl tej

25 dkg margarin

25 ek porcukor (én margarinból és porcukorból is kb 3/4-ét tettem csak bele)  

 

Elkészítés:

A tojást, kakaót, mézet, margarint és porcukrot gőz felett felfőzzük.

Utána hagyjuk hűlni, ha már langyos, akkor hozzáadjuk a szódabikarbónával kevert lisztet. Mézeskalácsszerű tésztát kapunk.

Kettéosztjuk, és gáztepsi méretű lapokat nyújtunk belőle.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 6 perc alatt megsütjük a lapokat külön-külön. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral.

A pudingport összekeverjük a liszttel, tejjel és tejföllel és sűrűre főzzük. Állandóan kevergetve kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint is.

Az egyik lapot bekenjük krémmel, ráfektetjük a másikat és kicsit lenyomkodjuk, hogy egyenletes legyen.

Esetleg csokimázzal is be lehet vonni a tetejét.  

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egy receptről sem!  

 

Indultam az Allianz Hungária blogversenyén és meg akarom nyerni 🙂
Ha te is ezt akarod, hogy én nyerjem meg és tetszik a blogom, a receptek, Madárka vagy csak szereted a sütit 😉 dobj egy szavazatot nekem 🙂
Katt ide: http://www.allianzblogverseny.hu/
Itt a legelső fülecskére kell kattintani: ez a GASZTRO
Ott középtájon a KONYHALÁL melletti SZAVAZOK gomb, majd
alul a TOVÁBB gomb. (egy kategóriában csak egyszer és csak egy blogra lehet szavazni)
Ezután van egy rövid regisztráció, mert a szavazók is nyerhetnek.
Köszönöm szépen, ha adsz nekem egy szavazatot! 🙂

 

 

Kinder tejszelet

Kinder tejszelet    

 

Forrás: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kinder_szelet

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!