Konyhalál

Kacsamelles szendvics

kacsamelles szendvics

 

Pár hónapja igazi kacsamellrajongó lettem. Pedig előtte nem is kóstoltam szerintem, de most egy játék nyereménye lehetőséget adott a kipróbálásra. És nagyon bejött. Ha egy kicsivel olcsóbb lenne, lehet, hogy minden héten ennék ilyet 🙂

 

A narancsos kacsamellet így csináltam.

A szendvicshez nem igazán kell leírás, finom magos kenyeret vettem, erre jött salátakeverék, majd a kacsamellszeletek, erre már nem is volt szükséges külön öntet, jó szaftos volt a kacsamelltől.

Szóval tetszettek a róla készült fotóim (haha), így gondoltam, megosztom veletek. 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Kacsamelles szendvics

Kacsamelles szendvics

 

 

Kacsamelles tortillatekercs

Kacsamelles tortillatekercs

 

Gyors, de isteni ebéd vagy vacsora a hűtőben fellelhető maradékokból.

Nálunk a munkahelyen nincs menza vagy rendelünk valamelyik menükiszállító cégtől vagy hozunk magunkkal kaját ebédre. Tudjátok, honnan lehet tudni, hogy közeleg a hétvége?

Amíg hétfőn komplett menüvel, húslevessel, rántott hússal – azaz a vasárnapi ebéd maradékaival érkeznek a munkatársak, addig pénteken már a hűtő eldugott sarkaiból aznap hajnalban összedobott szendvicsek, rántották, saláták, virslik kerülnek terítékre 😀 A péntek rövid nap, azt már kibírjuk féllábon is, bár az ebéd így is a (munka)nap fénypontja. 🙂

Ez a tortillatekercs is akár ilyen gyors pénteki ebéd is lehet, amit garantáltan irigyelnek majd a munkatársak a virslijük felett szomorkodva 🙂

 

Persze kell hozzá némi előkészület, volt nekem a fagyasztóban egy kis maradék a narancsos kacsamellből, ehhez nem is kell sok belőle.

Baromi régi kinéztem már tortillarecepteket, de még soha nem sütöttem. A boltban viszont akciós volt, amit nem használtam belőle, azt lefagyasztottam, ezt is csak elő kellett venni.

Akadt még a hűtőben némi salátakeverék és tejföl, összesen ennyi hozzávalót használtam.

A kacsamellet felmelegítettem, feldaraboltam kisebb darabokra, a tortilla középső sávjába halmoztam a salátát, rácsorgattam tejfölt, mehetett rá a kacsamell, majd szorosan összetekertem.

Persze készíthető más töltelékekkel is vagy ennél fűszerezettebben, különböző öntetekkel, de ez annyira ízlett, hogy alig bírtam abbahagyni… 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Kacsamelles tortillatekercs

 

 

Narancsos kacsasült almaraguval

Narancsos kacsasült almaraguval

 

Gyors, szaftos, eszméletlenül finom kacsamelles ebéd.

Hát, én eddig azt hittem, nem szeretem a kacsahúst. Aztán most kiderült, hogy ilyen formában mégis baromira ízlik! Imádom! Pár napon belül újra meg kellett csinálnom. 🙂

A gyümölcs + hús kombinációt eddig is szerettem, de ez a narancsos szaft nagyon jót tesz a kacsának. 

 

Hozzávalók (2 személyre):

30 dkg kacsamell filé

2 db alma

1 db narancs

1 db citrom

1 szál rozmaring

1 szál kakukkfű

2 dkg vaj

1 ek cukor

2 ek méz

1 ek olívaolaj

bors

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A kacsamell bőrét beirdaljuk (úgy, hogy a húsba már ne vágjunk bele) és bedörzsöljük sóval.

Olívaolajos forró serpenyőbe rakjuk a bőrös felével lefelé, közepes lángos 3-4 percig pirítjuk, majd megfordítva további 2 percig.

A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Ezt összekeverjük a mézzel és kakukkfűvel.

A kacsamellet egy sütőbe is rakható serpenyőbe rakjuk, meglocsoljuk a narancsos lével. 8 percig sütjük a sütőben, de ha jól át akarjuk sütni, akkor még további 5 percig.

Közben az almát meghámozzuk és kb fél cm-es kockákra vágjuk. 

A vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot és a citrom levét, a kristálycukrot és még 2 percig főzzük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

narancsos kacsasült almaraguval

 

 

Alapanyag és recept: KitchenBox

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!