Konyhalál

Barackos-mákos-hajdinás nassolnivaló

barackos-mákos-hajdinás

 

 

Ez egy semmi különös “recept”, de leírom, hátha valaki kedvet kap hozzá 🙂

A hajdina (és a mák is) gluténmentes, így a lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Jó kis nassolnivaló.

Aki először főz hajdinát, ne lepődjön meg, van egy bizonyos illata, engem termálvízre emlékeztet 🙂 

 

Hozzávalók:

hajdina

barackkonzerv

darált mák

 

Elkészítés:

A hajdinát megmossuk és kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt pároljuk, amíg el nem fő a víz alóla. Addigra meg is puhul. Megvárjuk, míg kihűl.

A barackokat botmixerrel, turmixgéppel összeturmixoljuk.

Poharakba adagoljuk a hajdinát, rá a pépesített barackot, rá a darált mákot. Én nem tettem rá pluszban cukrot, a barackkonzerven úgyis van.

 

Konyhalál Facebook oldal itt található! 🙂

 

barackos-mákos-hajdinás

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!