Konyhalál

Karamellizált hagymás mártogatós

Karamellizált hagymás mártogatós

 

A mártogatós mindig jó ötlet vendégségre, baráti beszélgetésekhez. Meg lehet csinálni előre, kínálhatjuk simán kenyérrel, pirítóssal, sós nasival és zöldségekkel is. Ebből mindig a répa a legmenőbb, legalábbis ha van, tuti az fogy el legelőbb, próbáljátok ki 🙂

Amúgy meg a hagymával sem lehet melléfogni, kivéve, ha a kóstoló emberek mindegyike még további esti programot tervezne ;-), de szerencsére ezt általában pont mindenki pont lesza… szóval nem érdekli és eszi a hagymát. Én meg krokodilkönnyeket hullattam a készítése közben, legközelebb szerzek búvárszemüveget a hagymavágáshoz.

 

Hozzávalók:

3 dl tejföl

6 dkg camembert apró darabokra vágva

3 nagy vöröshagyma

bors

olívaolaj

 

Elkészítés:

A hagymást vékonyra szeleteljük és olívaolajon alacsony lángon 20 percig sütjük.

Ha már karamellizálódott, hozzákeverjük a többi hozzávalót.

Hagyjuk egy kicsit a hűtőben állni.

Pirítóssal vagy zöldségekkel tálaljuk.

Az eredeti recept szerint a tejföl helyett török joghurtot, a camembert helyett pedig márványsajtot használtak.

 

 

 

Próbáld ki ezeket a mártogatósokat is:

camembert sajtos mártogatós

tökmag pesto

libatepertő pástétom

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

karamellizált hagymás mártogatós

 

Forrás: http://izeselet.hu/receptek/karamellizalt-hagymas-martogato/

Hagymás csirkemell

hagymás csirkemell

 

A csirkemell nagyon sokoldalú alapanyag, próbáljátok ki hagymával is!

Én imádom a sült hagymát, ez mellett a natúr csirkemell is “új életre kel”! 🙂

Pár perc alatt kisüthető és tálalható is a finom ebéd!

 

 

Hozzávalók:

csirkemell

bors

olaj

vöröshagyma

 

Elkészítés:

A csirkemellet vékonyra felszeleteljük.

Sózzuk és borsozzuk.

Mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk.

A hagymát szeleteljük fel, szedjük szét karikákra és bővebb olajban enyhén pirítsuk meg.

Ha kész, az olajat le lehet róla enyhén itatni, majd a húsra halmozva tálaljuk.

 

 

Nézd meg a további csirkemelles receptjeimet is: 

csirkemell olaszosan – paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal

mézes-mustáros pácolt csirkemell

könnyű csirkemelles saláta

csirkemell sonka

görög citromos csirke

kínai szezámmagos csirke

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egyetlen receptről, bejegyzésről sem! 🙂

 

Hagymás csirkemell

 

Forrás: http://sutni-jo.blogspot.hu/2012/07/hagymas-csirkemell.html

Hagymás sajtfánk

“Kicsit” bejött nekem a sajtfánk 🙂 A “sima” és a diós után itt a hagymás 🙂
Egy nagy fej hagymát felkockáztam, megpirítottam és a már kész sima sajtfánk tésztájához kevertem, ezután ugyanúgy sütőpapíros tepsire halmoztam és megsütöttem.

A Goldenblog blogversenyen az életmód kategóriában a 323 nevező közül 223. lettem, ami azt jelenti, hogy kerek 100 hellyel megelőztem az utolsót 🙂 Köszönöm szépen mindenkinek a szavazatokat, szerintem jó eredmény 🙂

Hagymás-diós bagett

 

A medvehagymás bagettem elsőre – szerintem – nagyon jól sikerült, úgyhogy most kipróbáltam, hogy másodszorra is “működik-e” (egy csomószor elsőre sokkal jobban sikerülnek a dolgok, mint már “rutinnal”).
Ezúttal a medvehagyma helyett 3 fej vöröshagyma kockára vágva és pirítva és egy jó marék dió került bele ízesítőnek. Nekem így még jobban ízlett, mint medvehagymával 🙂

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!