Konyhalál

Citromgolyó sütés nélkül

citromgolyo sutes nelkul

 

 

Ahogy eddig láthattátok, nagyon szeretem a sütés nélküli, golyós édességeket, mert egyszerűek, gyorsak és hát, nem csak a kókuszgolyó létezik, van bennük egy csomó lehetőség. A legújabb variáció a citromos ízesítésű, ami egy könnyedebb, frissebb sütit eredményez. 

 

Hozzávalók:

20 dkg zabpelyhes keksz (én almás zabkekszet használtam)

1 citrom 

2 ek porcukor

1-2 ek mascarpone vagy zsírosabb tejföl

2 ek kókuszreszelék/tortadara/kakaópor

 

Elkészítés:

A kekszet késes aprítóval ledaráljuk vagy zacskóba téve sodrófával ránehezedve szétmorzsoljuk.

A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. Ha túl leveses, akkor nem kell az összes lé.

A kekszmorzsához adjuk a citromhéjat és -levet, a porcukrot és óvatosan adagolva annyi mascarponét (tejfölt), hogy összeálljon formázhatóra.

Kis golyókat csinálunk belőle és meghempergetjük a kókuszreszelékben (vagy tortadarában, kakaóporban).

Néhány órát várjuk vele, akkor finomabb lesz.

 

 

Próbáld ki ezeket a karamellás-diós golyót, almás-banános golyót és a füstölt sajtos túrógolyót is! 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

citromgolyo sutes nelkul

 

Forrás:

http://receptneked.hu/sutes-nelkul/citromos-golyok/

 

Pudinggolyó sütés nélkül

pudinggolyo sutes nelkul

 

 

Tök egyszerű édesség, ami a pudingtól meglepően könnyed és krémes lesz.

Elsőre az alapverziót próbáltam, vaníliapuding és némi mazsola került bele, de már látom, hogy legközelebb jobban megcifrázom, ízesített pudinggal és többféle aszalt gyümölccsel is készíthető, naná, hogy ki kell próbálnom! 🙂

 

Hozzávalók:

1 csomag vaíliás pudingpor (főzős)

4 dl tej

5 ek cukor

5+3 dkg kókuszreszelék

5 dkg aszalt gyümölcs (áfonya, mazsola)

15-20 dkg darált keksz

 

Elkészítés:

3 dl tejet felforralunk.

Közben a maradék 1 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot.

Ha forr a tej, összekeverjük a pudingporos tejjel, kevergetve várjuk, hogy besűrűsödjön.

Amikor kész a puding, még forrón belekeverjük az 5 dkg kókuszreszeléket és az apróra vágott aszalt gyümölcsöt.

Megvárjuk, hogy kihűljön, ezután hozzákeverünk annyi darált kekszet, hogy formázható masszát kapjunk.

Benedvesített kézzel golyókat készítünk belőle és kókuszreszelékbe forgatjuk. Kókuszreszelék helyett használhatunk kakaóport, tortadarát is.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

pudinggolyo sutes nelkul

 

Forrás:

http://hahopihe.receptneked.hu/2015/03/04/pudinggolyo/

 

Fahéjgolyó – az expressz édesség

Fahéjgolyó

 

 

Extra gyors édesség, sütés nélkül, csak egy kis kutyulás, majd gombócolás és már kész is!

Régóta várakozott a recept és a hozzá való sűrített tej is a kamrában, mire eljött a kipróbálás ideje. Pedig tényleg nem egy vacakolós valami, olyankor is neki lehet állni, ha pár perc és már itt is vannak a vendégek vagy csak hirtelen nassolni támad kedvünk.

 

Hozzávalók:

100 g darált keksz

170 g (egy tubus) cukrozott sűrített tej

3 dkg cukrozatlan kakaópor

2 teáskanál fahéj

hempergetéshez: fahéjas porcukor

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, gombócokat formázunk belőle (kb 15 lesz belőle), meghempergetjük a fahéjas porcukorban és kész.

Ennek aztán tényleg bárki nekiállhat, nincs hol elrontani. 🙂

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 

 

Fahéjgolyó

Fahéjgolyó

 

 

Forrás: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2014/04/fahejgolyo.html

 

Mascarponéval töltött tiramisugolyó

Mascarponéval töltött tiramisugolyó

 

Mint az összes golyós édesség, a tiramisugolyó is olyan sitty-sutty dolog, csak berakod egy tálba a hozzávalókat, összegyúrod, golyókat formálsz és kész is. Na, a tiramisugolyónál sincs ez másképp. Ha jól el vannak találva az arányok, akkor hozza azt a jó kis kávés ízvilágot, mint a rendes tiramisu. De hol marad a krémesség? Ezen akartam segíteni a belsejébe töltött mascarponéval. Persze ez egy plusz macera, nyilván lassítja a folyamatot, de jó lesz, ígérem! 🙂

 

Hozzávalók:

35 dkg darált keksz

25+5 dkg mascarpone

3 ek erős feketekávé

3 ek porcukor

3 ek cukrozatlan kakaópor

 

Elkészítés:

A darált kekszet, a 25 dkg mascarponét, kávét és porcukrot összekeverjük, összegyúrjuk. Kóstolgassuk, ha nem érezzük elég kávésnak, tegyünk még bele. Ha túl nedves lenne, mehet még bele némi keksz, ha túl száraz, akkor mascarpone vagy kávé.

Diónyi mennyiségből a tenyerünkben kosárkaformát nyomkodunk, egy kicsi mascarponét (kb amennyi egy kanál nyelének végére ráfér) a közepébe teszünk és amennyire tudjuk, körbeöleljük a tésztával. Ahová nem jutott tészta, oda pótoljuk a tálból vett kis adagocskákkal, melyet óvatosan rátapasztunk. Óvatosnak kell lenni, nem lehet nagyon nyomkodni, mert különben kijön a mascarpone. Nem baj, ha nem tökéletesen egyenletes, majd a kakaópor eltakarja.

A kész golyókat kakaóporba forgatjuk.

Hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Aki gyors akar lenni, hagyja a mascarpone közepébe töltését, így is finom lesz.

 

 

A Konyhalál KözösKedd játékában is volt egy begolyózunk forduló, rengeteg recept érkezett sok-sok bloggertől, nézzétek meg!

 

Konyhalál Facebook oldal itt 🙂

 

Mascarponeval töltött tiramisugolyó

 

mascarponeval töltött tiramisugolyó

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiramisu-golyok

 

Begolyóztam! Almás pite-golyó

almás pite golyó 1

 

 

Begolyóztam! Begurultam! És velem együtt néhány almás pite is … Na jó, “ők” nem voltak soha piték, golyóként kezdték a pályafutásukat.

A KözösKedd játékom begolyózunk! témájához rengeteg receptet küldtetek, köztük volt Szofika almás pite-golyója is. Már régebben is kinéztem, nagyon egyszerű elkészíteni, sütés nélküli, pikk-pakk megvan és a fogadtatását illetően Szofika nagy sikerekről számolt be. Ez nálam sem volt másképp, szóval a tanulság az, hogy házibuliba dupla adaggal készüljünk! 🙂

 

Hozzávalók:

30 dkg alma

kb 20 dkg darált keksz

kb 10 dkg porcukor

fél citrom leve és lereszelt héja

2 tk őrölt fahéj

esetleg vaníliapaszta (én ezt kihagytam)

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A fahéjjal és citromlével, citromhéjjal együtt puhára pároljuk (kb 10 perc alatt megvan).

Ha kihűlt, ízlés szerint porcukrozzuk és annyi darált keksszel összekeverjük, hogy formázható legyen.

Golyókat formázzuk és darált kekszbe forgatjuk (lehet fahéjas porcukorba is).

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

almás pite golyó 3

 

almás pite golyó 2

 

almás pite golyó 4

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!