Konyhalál

Kéksajtos-medvehagymás pogácsa

kéksajtos pogácsa 1

 

 

Egy pogácsa azoknak, akik nem mernek vagy nem szeretnek tésztát gyúrni és keleszteni, illetve ha számít a gyorsaság.  A tészta hozzávalóit csak gyorsan össze kell keverni, nem is szabad túlgyúrni és már lehet is nyújtani és mehet a sütőbe.

A kéksajttal nem vagyok nagy barátságban, mégis, amikor megláttam Édesemnél ezt a receptet, tudtam, hogy ez ízleni fog. (Egyébként Édessemel egyszer már főztem “együtt” vagyis az ő instrukcióit követve készítettünk gyönyörű cupcake-eket a Makifood főzőiskolában.)  Éppen annyira van jelen az íze a sajtnak, amennyire kell, a morzsolása után megmaradó, sütés közben megolvadt sajtdarabokkal a találkozás falatozáskor pedig mennyei.

Ez volt az egyike a sütiknek, amit vittem a gasztroblogger találkozóra.

 

Hozzávalók:

140 g liszt

1 tk sütőpor

1/4 tk szódabikarbóna

1/2 tk só

1 tk cukor

45 g hideg vaj, felkockázva

100 g összemorzsolt kéksajt

1 kis marék medvehagyma felaprítva (eredeti recept szerint snidling)

120 ml joghurt

 

Elkészítés:

A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, cukrot összemorzsoljuk a vajjal, majd beletesszük a sajtot, medvehagymát és a joghurtot és lágyan összedolgozzuk (ne gyúrjuk túl!).

Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

Én lekentem a tetejüket tojással és szórtam rájuk szezámmagot is, de ez elhagyható.

210 °C-ra előmelegített sütőben sütőpapíros tepsin kb. 12 perc alatt kisütjük.

Nagyon finom, puha állagú pogácsákat kapunk, nekem 2 nap után is puhák maradtak.

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt található, gyere és csatlakozz!

 

kéksajtos pogácsa 5

 

kéksajtos pogácsa 2

 

kéksajtos pogácsa 3

 

kéksajtos pogácsa 4

Ez történik, ha 11 gasztroblogger találkozik …

gasztroblogger találkozó

 

Hétvégén már a 3. alkalommal szerveződött gasztroblogger találkozó. Eddig nem vettem részt ilyenen, de már nagyon kíváncsi voltam bloggertársaimra, ezúttal nem szerettem volna kimaradni. 11-en gyűltünk össze, név szerint Marka (Marka boszikonyhája), Dina  (Dina világa), Andi (Sherpa konyhája), Sasó (Sütök-Főzök), Györgyi (Csak mert szeretem), Juci (FromJuci), Marisz (Tortafüggő Marisz), Zsuzsi (Fehér Falat), Ági (A tetovált lány konyhája), Zsuzsi (Praliné paradicsom) és én.

A csapat egy része már régebbről ismerte egymást, de minket, újakat is nagy szeretettel és örömmel fogadtak. Madárka is velem tartott.

image

 

Ez egy ilyen batyus buli, mindenki hoz magával többféle finomságot. Először kipakolás, majd nagy ételfotózás (gasztroblogger betegség) …

1

ételt fotózók fotója – Györgyi fotója 

 

… majd előkerült a meggylikőr és a pálinka is.

1

koccintás Marisz meggylikőrjével – Györgyi fotója

 

Ezután jöhetett a nagy kóstolás is, ennyi mindent nem is lehetett kipróbálni, otthonra is jutott “tesztalany”. Közben jókat nevettünk, hallgattuk a sztorikat, Marka majdnem kokainos kávét kapott, Dina viszont ténylegesen a pálinkát húzta meg a víz helyett, láttunk az étteremben egy becsomagolt sétáló fát … ez mind így volt, de nem az alkohol nagy mennyisége miatt (Dinánál ez a megállapítás már nem minden kétséget kizáróan igaz :D)

 

1

“kerekasztal beszélgetés” – Györgyi fotója

 

1

Ugyanez az asztal másik “sarkáról” – Marka fotója

 

1

 Juci pálinkát töltöget szorgosan – Marka fotója

 

1

 Itt Dina nagyon sztorizott valamiről 🙂 – Györgyi fotója

1csoportkép – Györgyi fotója

 

Nemsokára jönnek a bejegyzések arról, hogy én mit vittem, a többieké pedig a fenti linkeken megtalálható (lesz).

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!