Konyhalál

15+1 gasztroajándék az utolsó pillanatra

gasztroajándék    

 

Saját készítésű ajándékot adni és kapni is jó.

És szerintem az egyik legjobb a gasztroajándék, mert a hasát általában mindenki szereti, tehát mellélőni nem nagyon lehet, másrészt el is fogy, tehát soha nem lesz “felesleges holmi” vagy olyan, ami nem tetszik.

Készítsetek Ti is a barátoknak, családtagoknak, most mutatok egy pár ötletet, amelyek az utolsó pillanatban is elkészülhetnek!  

 

Aszalt gyümölcsös keksz

gasztroajándék aszalt gyümölcsös keksz  

Ezüstkeksz

ezüstkeksz  

Kókuszcsók

gasztroajándék kókuszcsók  

Narancsos-diós keksz

gasztroajándék narancsos diós keksz  

Amerikai csokis keksz

gasztroajándék amerikai csokis keksz  

Gesztenyés-lekváros linzer

gasztroajándék gesztenyés-lekváros linzer  

Reform linzer

gasztroajándék reform linzer  

Dombornyomott mézeskalács

dombornyomott mézeskalács gasztroajándék  

Mézeskalács madár

mézeskalácsa madár gasztroajándék  

Csokilekvár

csokilekvár gasztroajándék  

Banánlekvár

banánlekvár gasztroajándék  

Narancslekvár almából és némi narancsból

narancslekvár gasztroajándék  

Kiwi curd

kiwi curd gaszroajándék    

Lemon curd

lemon curd gasztroajándék  

Színes-ízes kockacukor

színes ízes kockacukor gasztroajándék  

És amibe mindezt beleteheted: angyalkás befőttesüveg

gasztroajándék csomagolás befőttesüveg    

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel jobb oldalon a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂  

 

Ropogós-olvadós csokis keksz

ropogós-olvadós csokis keksz

 

Ez a keksz annyira szuper! A külseje enyhén ropogós, a belsejében pedig ott a majdnem folyós csoki. Ez köszönhető annak is, hogy ötször annyi benne a csoki, mint a liszt. 🙂

Kb fél óra alatt már ehetsz is belőle.

Ha magas kakaótartalmú étcsokival és Nyírfacukorral készíted, már egy egészségesebb nassolnivalóval elégítheted ki az édesség utáni vágyadat.

 

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki (legalább 60 %-os)

4 dkg vaj

15 dkg Nyírfacukor

2 tojás

4 dkg liszt (igen, csak ennyi)

fél csomag sütőpor

esetleg fél rúd vanília kikapart magjai (én ezt kihagytam)

 

Elkészítés:

A csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem figyelünk rá. Hűlni hagyjuk.

A tojást a Nyírfacukorral és vaníliával habosra keverjük – gépi habverővel kb 5 percig.

A langyos csokit hozzáöntjük és tovább keverjük géppel.

Ezután mehet bele a liszt és sütőpor keveréke.

10 percig pihentetjük a tésztát, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Sütőpapíros tepsibe rakunk kicsi kerek halmokat a tésztából. Én kb 3/4 evőkanállal tettem a nagy gáztepsibe 16 halmot és volt, ahol összenőttek, szóval inkább fél evőkanálni massza legyen egy keksz és távol rakva egymástól.

8-12 percig sütjük. 8 percnél kívül ropogós, belül puha, nyelven szétolvadós lesz, 12 percnél az egész ropogós. 

Akkor emeljük le a sütőpapírról, ha már kihűltek.

 

 

Válogass 20 kihagyhatatlan csokis süti közül! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Ropogós-olvadós csokis keksz

 

Forrás: http://www.moksha.hu/konyha/ropogos-olvados-csokolades-keksz/

 

Egyszerű vaníliás keksz

vaníliás keksz

 

 

Egyszerű keksz – gasztoajándékként vagy csak úgy otthoni nassolásra.

Most direkt olyan kekszet kerestem, amihez nem kell sütőpor, mert ki akartam próbálni az új sütipecsétjeimet. Szépen megmaradt a keksz formája és a belepecsételt minták is. A vaníliás a legegyszerűbb változat, én egy részébe kevertem kakaóport is, de díszíthetjük pl. kókuszreszelékkel is.

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

1 tojássárgája

1 vaníliarúd kikapart magja

 

Elkészítés:

A vajat felkockázzuk és az összes hozzávalóból gyorsan tésztát gyúrunk.

Folpackba csomagolva egy fél órára a hűtőbe tesszük.

Kb fél cm vastagra nyújtjuk és kekszeket szaggatunk belőle.

160 °C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt kisütjük.

 

 

Próbáld ki a narancsos-diós, a színes csíkos és a cicás kekszet is! 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

vaníliás keksz

 

Forrás: http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2014/12/vanilias-keksz.html

Kiwilekvár

Kiwi jam kivilekvár

 

A rendszeres blogolvasók tudják, hogy a képeken itt-ott feltűnik Madárka, “aki” a blog kabalaállata. Lehet, hogy nem jön le elsőre, de ő egy kiwimadár Új-Zélandról. Így tehát a blogon sem nélkülözhetjük a kiwis recepteket, volt már kiwileves és kiwi curd, ezt a listát szeretném ezúttal egy lekvárral gazdagítani.

Nekem nagyon tetszik a kiwi harsány zöld színe, benne a sok apró fekete maggal, ez a kész lekvárban is nagyon szépen látszik. Az állaga zselés lett és nem túl édes, én pont így szeretem.

 

Hozzávalók:

1,25 kg puhább kiwi

1 zacskó Dzsemfix Szuper 3:1 (25 g)

30 dkg cukor (én csak 20 dkg-ot tettem bele)

1 citrom kifacsart leve

 

Elkészítés:

A kiwiket meghámozzuk, a belső, keményebb “csumáját”, ha van, kidobjuk és a gyümölcsöt kis darabokra vágjuk. 

Citromlével meglocsoljuk és botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadunk 2 evőkanál cukorral elkevert Dzsemfixet.

Kevergetés közben felforraljuk, hozzáadjuk a többi cukrot és még 3 percig bugyogtatjuk.

Alaposan elmosott, száraz üvegekbe töltjük még forrón (kanalanként adagoljuk, nehogy a hőtől elpattanjon az üveg). Rácsavarjuk a kupakot és a tetejére állítjuk 5 percre.

Nagyon finom kalácsra, kuglófra kenve, kekszekhez kanalazva.

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a Blogkövetésre a heti hírlevélért, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 

 

kiwi jam kivilekvár

 

Kiwi jam kivilekvár

 

 

 

Sültalma-likőr házilag

Sült alma likőr

 

Igazi téli ízek, amikor a hidegben amúgy is jól jön egy kis melengető ital.

Nagyon egyszerű elkészíteni és az amúgy íztelen vodkát is mesésen zamatossá varázsolhatod vele.

Én karácsonyi ajándéknak készítettem, bár nem nagy alkoholbarát senki a családban, de gondoltam, hogy ezt azért megkóstolják 🙂

 

 

Hozzávalók:

4-5 savanykás alma

2 ek cukor

1-2 ek fahéj

1 l vodka vagy almapálinka (én vodkát használtam)

 

Elkészítés:

Az almákat cikkekre vágjuk (a magházukat eltávolítjuk.)

Sütőpapíros tepsibe tesszük, megszórjuk cukorral és fahéjjal és kb 20 perc alatt barnára sütjük.

Átrakjuk egy zárható befőttesüvegbe, ráöntjük a vodkát vagy pálinkát.

Kb. két hétig állni hagyjuk, közben naponta egyszer összerázzuk.

Leszűrjük és megisszuk jól záródó üvegben tároljuk.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a Blogkövetésre a heti hírlevélért, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂

 

 

Sült alma likőr

 

Forrás: http://www.kaldeneker.hu/receptjeim/befozes/sultalma-likor-hazilag.html

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!