Konyhalál

Narancsos-diós keksz


Az úgy volt, hogy Annamarival, a
Rozmaring & Csokoládé írójával már régóta próbáltunk időpontot egyeztetni, merthogy nyertem nála (amit csak az utolsó utáni pillanatban vettem észre …), de nehezen akart összejönni az “átadás-átvétel”. Aztán ma sikerült, bár nem úgy, ahogy terveztük, csak egy villámlátogatás lett belőle. Annamari, mégegyszer köszönöm szépen az ajándékokat, már vannak is tervek, mit mire fogok használni 🙂
Mindenképpen szerettem volna én valamit adni viszonzásul, így esett a választásom Főz és fecsegnél a narancsos kekszre. 

Hozzávalók:
17 dkg darált dió (eredetileg őrölt mandula volt a receptben)
20 dkg kristálycukor (legközelebb elég lesz szerintem kevesebb is)
22 dkg liszt
4 narancs reszelt héja
1 ek citromlé
10 dkg vaj
1 tojás 

Elkészítés:
A vajat a cukorral, narancshéjjal, citrommal és tojással összekevjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a diót (mandulát). Összegyúrjuk, hengert formázunk belőle és folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk min. 1 órára.
Hűtés után kb 5 mm-es szeletekre vágjuk (nekem nem lettek olyan szépek, kézzel kicsit utána kellett igazítani, hogy kör alakúak legyenek).
170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, úgy, hogy világos maradjon az alja (légkeverésesben kb 12 perc, nálam kb 16 perc volt).
Némelyik sütés után plasztik csokiból kapott arcot, a többi “pofátlan” maradt 🙂
Szerintem nagyon finom (bár mandulával még nem kóstoltam), a belseje kissé puha, nem száraz. 

Facebook oldal: Konyhalál

 

váááááá, mint egy szobor! 🙂
kis ajándékcsomag
Annamaritól naaaaaaaaaagy ajándékcsomag 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!