Konyhalál

Citromos-pudingos smiley muffin

pudingos smiley muffin

 

Első látásra nincs semmi különös ebben a muffinban, de ha megnézitek a hozzávalókat, szerepel benne egy kis pohár puding. Megfőzve.

Na, így már elég izgalmasan hangzott ahhoz, hogy kipróbáljam. 🙂

A tésztája valami nagyon könnyed, ugyanakkor krémes, baromi finom! Már többször megsütöttem, annyira bejött.

 

 

Hozzávalók:

5 púpos ek liszt

2 tojás

3 ek cukor

10 dkg olvasztott vaj

1 citrom leve és héja

1/2 cs sütőpor

2 cs vaníliás cukor

1 kis pohár puding (kb 1,5 dl) – megfőzheted mikróban (így tuti nem ég le) vagy mehet bele a bolti készen kapható is

 

Elkészítés:

A tojássárgát kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a citrom levét és héját, ezután a pudingot és az olvasztott vajat, végül a sütőporos lisztet.

Kemény habbá verjük a tojásfehérjét és összeforgatjuk a tojássárgás masszával.

Muffinkapszlikba adagoljuk és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Nagyon könnyű és krémes muffin lesz belőle (12 db).

A szemeket, szájakat plasztik csokiból készítettem, megformáztam a golyókat és a mosolyokat, és még amíg középmeleg volt a muffin, akkor ráraktam, enyhén megnyomkodva, a melegtől pont annyira megolvadt, hogy oda is tapadt a tésztához.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához, ne maradj le egy receptről sem! 🙂

 

Ha úgy érzitek, hogy a blogom megérdemli, szavazzatok rá a Goldenblog blogversenyen ezen a linken, a Gasztro kategóriában található, Konyhalál néven :). (Facebook-os bejelentkezést kér hozzá, regisztrálni nem kell, egy kategóriában csak egyszer lehet szavazni.)
Köszönöm szépen mindenkinek! 🙂

.

.

 

pudingos smiley muffin
 
 

Marcipán ízű szívkeksz lánybúcsúra

Szívjeksz lánybúcsúra ajándék

 

Ha a nászajándékot/lánybúcsús ajándékot személyesebbé szeretnéd tenni, süss kekszeket a pár monogramjával!

 

Hozzávalók:
75 g szobahőmérsékletű vaj
100 g cukor
1 tojás
1 teáskanál mandulaaroma (átlátszó)
275 g liszt
1 kk sütőpor
1 kk só
piros ételfesték

 

Elkészítés:
Robotgéppel habosra keverjük a vajat, majd jól elkeverjük benne (kb 2-3 percen keresztül) a cukrot is.
Ezután jön a tojás, majd az aroma és a színezék.
A liszt, sütőpor és só keverékét hozzáadjuk a vajas részhez.
Légmentesen lefedve kb 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd kinyújtjuk – itt újra be lehet tenni a hűtőbe-, majd kiszúrjuk – itt újra hűtjük kb 10 percet. (Én csak az elején hűtöttem, de hűtéssel jobban tartja a formáját.)
170 °C-ra előmelegített sütőben 8-12 percet sütjük vigyázva, hogy nehogy túlsüljön a széle.
Légmentesen becsomagolva 1 hónapig eltartható.
Amikor még meleg, akkor raktam rá a formázható csokiból előre megformázott betűket, így enyhén megolvad, rá lehet a kekszre kicsit nyomni és odatapad.

 

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

Szívkeksz lánybúcsúra ajándék

Monogramos szívkeksz ajándék lánybúcsúra

Szívkeksz ajándék lánybúcsúra, ajándék eskúvőre

Szívkeksz

Szívkeksz ajándék lánybúcsúra

Marcipán ízű szív keksz

 

 

Forrás: http://tortadiszites.blogspot.com/2012/04/tokeletes-keksz-receptje.html

Citromos smiley

sm1
Hozzávalók:
125 g vaj
140 g liszt
2 tk sütőpor
100 g kristálycukor
kis pohár tejföl
2 tojás
1 citrom leve és héja
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 160 °C-ra. 
A vajat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a tojásokat, végül a többi hozzávalót. Barnulásig sütöttem.
Eredetileg ez egy tortarecept, de muffinkapszlikban sütöttem ki. Illetve a citromhéj és -lé helyett egy elfuserált citromlekvárszerű valamit tettem bele (keserű volt, de közben nagyon édes is, lekvárként ehetetlen brrr! Sütikbe viszont jó lesz ízesítésnek.). 

Díszítésnek plasztik csokit használtam, kicsit még langyosan tettem a muffinra, így odatapadt rendesen. Mindenképpen ilyen smiley-kat akartam készíteni, ehhez kerestem valami sárga tésztájú alapot.

 

sm2

sm3

sm4

sm5

Karamellás süti

Hozzávalók:
20 dkg keksz 
23 dkg vaj
60 dkg cukrozott sűrített tej
tortabevonó
sós mogyoró
Elkészítés:
A kekszet összetöröm, 15 dkg olvasztott vajjal összedolgozom és belenyomkodom a forma aljába, sütőpapírra. Ha jól emlékszem, először Zabfalatokkal csináltam, aminek kicsit sós íze lett, ez szerintem nagyon jól esik az extra édes karamelles részhez. Másodszorra Győri Édes volt, ahogy a neve is mutatja, ééééééédes, szerintem túlzottan is ehhez a sütihez.
A sűrített tejből 60 dkg helyett 3 db 175 g-st használtam (talán a Sparos a legolcsóbb), 8 dkg vajjal addig melegítem, amíg barnás színű nem lesz és az állaga is kicsit sűrűbb, nálam ez kb. 20 perc volt. Ezután ráöntöttem a kekszes alapra. Itt lehetne rászórni sós mogyorót, első alkalommal féltem tőle, csak díszítésnek mertem rárakni pár szemet, de nagyon illik hozzá!
A végén bevontam tortabevonóval, illetve itt próbáltam ki először a formázható csokit, ebből lettek a virágok és a félfülű Bubu macskánk “szobra” – na jó, itt van azért másfél füle 🙂
Egy fél napra hűtőbe tesszük.
Szokás szerint elsőre ez a süti is sokkal finomabb és szebb lett, mint másodszorra, arról nincs is kép, vállalhatatlan 😀
Plasztik csoki készítése: 100 g csokit felolvasztok, belekeverek 30 g mézet. Ha kihűlt, meg kell “gyurmázni”, húzogatni, ettől távozik a felesleges zsiradék, kb 1 óra hűtőben tartás után formázható.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!