Konyhalál

Ribizlis kefíres piskóta

ribizlis kefíres süti

 

Azt hiszem, ez volt az első sütik egyike, amit megtanított Anyu. Sűrűn készült nálunk, mert nagyon egyszerű és nyáron mehet bele mindenféle gyümölcs, meggy, málna vagy éppen ribizli, télen meg ugyanezek a fagyasztóból. Mi meg tesómmal előszeretettel ettük a nyers tésztáját is, mert annyira finom (nyugtassatok meg, hogy más is eszi a nyers tésztát… :D). Azért érdemes kisütve is megkóstolni 😀

 

Hozzávalók:

1 pohár (2 dl) kefír

1 pohár (2 dl) kristálycukor

2 tojás

1 csipet só

fél pohár (1 dl) étolaj

2 pohár (4 dl) liszt

1 csomag sütőpor

kb 15 dkg ribizli (akármilyen más idénygyümölccsel is készíthetjük, nálunk gyakori a meggyes)

10 dkg dió

 

Elkészítés:

A kefírt, cukrot, tojásokat, sót és olajat összekeverjük.

A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, egy viszonylag sűrű masszát kapunk.

Kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntük, megszórjuk ribizlivel és durvára vágott dióval.

200 C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

 

 

Még több egyszerű sütemény: 15 egyszerű sütemény teljesen kezdőknek is

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

kefíres süti

kefíres piskóta

 

 

Villámgyors epres-banános süti

epres-banános süti

 

Tulajdonképpen nevezhetnénk kétdimenziós sajttortának is 🙂

Ezt a sütit már többször megcsináltam banános és szedres ízben is, mert bár küllemre nem egy “vakítós” süti, de ha megkóstolják, többször fognak venni belőle. És ez tuti 🙂 Aki még nem próbálta az epret és banánt együtt, az pótolja gyorsan, nagyon illenek egymáshoz!

Az előkészítés kb 5 perc és még kb 15 perc a sütés és kész is!

 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (ajánlom a sütőpapírra nyújtott, hűtött, nem fagyasztott változatot)

1 marék eper

1 banán

3 ek mascarpone

2 ek cukor

 

Elkészítés:

Az epret, a banánt, a mascarponét és a cukrot botmixerrel összepürésítjük.

A leveles tésztát feldaraboljuk, megkenjük a masszával.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük.

Ajánlott még aznap elfogyasztani, mert bár az íze nem változik, a színe kevésbé lesz hívogató. 🙂

 

 

Nézd meg a többi kedvenc leveles tésztás receptemet is!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

epres-banános süti

 

 

Tejfölös eper – a világ legegyszerűbb édessége

tejfölös eper

 

 

 

Korábban ilyet még sosem ettem, bár ahogy olvasgattam a neten, ezzel kb egyedül vagyok, mert rengeteg embernek ez a kedvenc édessége, emiatt várják az eperszezont. Hát akkor rossz nem lehet! Csak 3 hozzávaló, 5 perc munka, az elfoglalt vagy éppen kezdő háziasszonyok álma. 🙂

 

Hozzávalók:

35 dkg eper

20 dkg tejföl

1 ek porcukor

 

Elkészítés:

Az epret megmossuk, kicsumázuk és egy villával összetörjük.

Megszórjuk porcukorral és egy negyed órát állni hagyjuk.

Mehet rá a tejföl, jól összekeverjük.

Poharakba adagolva behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.

 

 

Szereted a gumicukrot és egy egészséges, gyümölcsből készült alternatívájára vágysz? Kóstold meg az eperzselét!

 

Meleg van és nincs kedved bekapcsolni a sütőt? Válogass a 25 finom sütés nélküli édesség közül!

 

 

Ha tetszett a recept, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

tejfölös eper

image

image

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tejfolos-eper

 

15 egyszerű sütemény – teljesen kezdőknek is

sütemények kezdőknek

 

Valahol el kell kezdeni …

Most azoknak készültem egy receptgyűjteménnyel, akik kezdők a sütés terén, nincsenek különféle konyhai eszközeik és azt gondolják, ők nem tudnak süteményt sütni. Nos, ez HÜLYESÉG! 

Szerintem – hiába van már több, mint 500 bejegyzés, recept ezen a blogon – én is kezdő vagyok, nem készülnek nálam cukrászdai szintű műalkotások, néha jobban, néha rosszabbul sikerülnek a dolgok, viszont teljesen bátran kísérletezem. Végül is mit veszíthetek? Maximum pár száz forintot a hozzávalók miatt, meg egy kicsit az időmből. De a sütik olyanok, hogy ha sz@rul is néznek ki, általában azért ehetőek és van, hogy pontosan olyan “elrontottat” kérnek legközelebb, akik kóstolják 🙂

Szóval, miért is ajánlom ezeket a recepteket kezdőknek IS?

Már javában írtam a blogot, amikor nem volt többféle alapvető konyhai felszerelésem, például nem volt habverőm, turmixgépem, nyújtófám. Ezekhez a sütikhez mindez nem kell. Elég egy tepsi (van, hogy az sem kell). Szeretnél kerek tortát, de nincs tortatformád? Vegyél egy lábast, béleld ki sütőpapírral, sokat sütöttem így. Ha tésztát kellett nyújtani, jöhet a a borospalack vagy a folpacknak a papírhengere folpackkal befedve. 

Ezek a receptek gyorsan és könnyen elkészíthetők, nem kell hozzá sok edény (tehát kevesebb az utálatos mosogatnivaló is), nem kell tojáshabot verni, élesztőt futtatni, dagasztani, keleszteni, szóval semmi “rémisztő” kifejezés nincs a szövegben 🙂

És nézd, hogy milyen sokféle ízű, állagú, küllemű süteményt meg tudsz csinálni kezdőként is! Igen, te is! 🙂

 

 

Citromos-kókuszos keksz

citromos-kókuszos keksz

Fűszeres fordított banános süti

fűszeres fordított banános süti

Gesztenyés sajttorta

gesztenyés sajttorta

Tejfölös csodabogár

tejfölös csodabogár

Banános tejespite

banános tejespite

Lemonopita

lemonopita

Kevert almás/körtés süti

kevert almás süti

Lehetetlen pite

lehetetlen pite

Banános süti karamellás szósszal

banános süti karamellás szósszal

Csokitorta saját levében

csokitorta saját levében

Nigella forró csokipudingja

Nigella forró csokipudingja

Rumosdiós torta

rumosdiótorta

Meggyes-mákos clafoutis

meggyes-mákos clafoutis

Svéd málnás brownie

svéd málnás brownie

10 perces fánk

tízperces fánk

 

 

Ezeknél is egyszerűbb sütit készítenél? Válogass a rengeteg sütés nélküli édesség receptje között!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!