Konyhalál

Sült édesburgonya

 

 

Eddig csak egyszer ettem édesburgonyát egy főzőtanfolyamon, de akkor nem igazán ízlett. Most viszont valamiért úgy gondoltam, hogy eljött a pillanat, hogy újabb próbát tegyek vele és örülök, hogy megtettem, mert most viszont nagyon bejött. Az íze tényleg kicsit édeskés, nekem valahol a sütőtök és a krumpli között van.

Ehetjük mártogatóssal magában, önálló köretként vagy más zöldségekkel kombinálva.

Egyre többször látom a boltokban akciósként, úgyhogy ki lehet próbálni, hátha nektek is megtetszik.

 

Hozzávalók:

édesburgonya

bors

olaj

 

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozzuk és 6-7 mm-es hasábokra vágjuk.

Sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk és kb egy evőkanálnyi olajjal átfröcsköljük.

180 C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Forrás: http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/koretek/4120-sult-edesburgonya-recept.html

 

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!