Konyhalál

Gluténmentes mákos muffin

Gluténmentes mákos muffin

 

Na, ilyen sütikkel, mint ez vagy a banánkenyér és a mochi azért ki lehet bírni (egy ideig legalábbis biztosan) a tej-, cukor- és (búza)lisztmentességet! Rég dolgoztam ennyire keveset egy sütivel, két perc alatt elkevered, majd 10-12 perc sütés és kész is. És erre is azt tudom mondani, hogy “mentessége” ellenére nagyon finom! Munkahelyen gyakorta fellépő “éhhalál” esetén életmentő.

 

Hozzávalók:

1 bögre mák

1 bögre rizsliszt

1 bögre víz

2 tojás

2 ek olívaolaj

4 ek nyírfacukor vagy méz

reszelt citrom- vagy narancshéj

 

Elkészítés:

Mindent összekeverünk.

Muffinkapszlikba töltjük és 180 C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt kisütjük.

A papír jobban lejön róla, ha már kihűlt (bár így is ragad a tészta hozzá kicsit).

 

Konyhalál Facebook oldalhoz itt tudsz csatlakozni!

 

Gluténmentes mákos muffin

Gluténmentes mákos muffin

 

Forrás: http://antalvali.com/boszorkanykonyha/glutenmentes-makos-muffin.html

Banánkenyér – cukor-, tej- és lisztmentes

Banánkenyér

 

… és finom!

Ezt azért hangsúlyozom, mert bár pont ilyen “mentes” sütit kerestem, azért voltak előítéleteim az ízével kapcsolatban. De ezek már a múlté! Ez valami nagyon jó! Sok banán, kókusz … egyátalán nem száraz vagy folytós, inkább “szaftos”, “kérekmégegyszeletet”-es! Szóval még annak is érdemes kipróbálnia, akinek amúgy nem lenne szükséges “mentes” ételt ennie. Ja, és 5 perc alatt összekutyulható. Utána már csak a sütőt kell lesni, bár tulajdonképpen azt sem, mert a sülő banán illata a lakás másik pontján csalhatatlanul jelzi, hogy mindjárt kész a sütink 🙂

 

Ezzel a sütivel nevezek a SAD! Süss! Alkoss! Díszíts! játék 23. fordulójára, melyet Be Sweet rendez és témája a Kókusz-pókusz!, azaz kókuszos sütemények készítése.

 

Hozzávalók:

3 érettebb banán (35 dkg a húsa)

20 dkg kókuszreszelék

5 dkg kókuszsír

2 dkg szezámmag

3 tojás

2 dkg szeletelt mandula (én ezt kihagytam)

1 csipet só

fahéj

nálam került bele egy kis marék mazsola is

 

Elkészítés:

A banán húsát összetörjük villával és a lágy kókuszzsírral összedolgozzuk.

Az összes többi hozzávalóval elkeverjük.

Sütőpapíros őzgerincformába (vagy kalácsformába) öntjük.

220 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt kisütjük.

Ha nagyon extrázni akarjuk, akkor a tetejére lehet étcsokit olvasztani 🙂

 

Konyhalál Facebook oldala itt található! 🙂 

 

 

Banánkenyér lisztmentes tojásmentes cukormentes

 

Forrás: http://sutemenyeskert.cafeblog.hu/2014/03/11/banankenyer-cukor-liszt-es-tejmentes/

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!