Konyhalál

15+1 gasztroajándék az utolsó pillanatra

gasztroajándék    

 

Saját készítésű ajándékot adni és kapni is jó.

És szerintem az egyik legjobb a gasztroajándék, mert a hasát általában mindenki szereti, tehát mellélőni nem nagyon lehet, másrészt el is fogy, tehát soha nem lesz “felesleges holmi” vagy olyan, ami nem tetszik.

Készítsetek Ti is a barátoknak, családtagoknak, most mutatok egy pár ötletet, amelyek az utolsó pillanatban is elkészülhetnek!  

 

Aszalt gyümölcsös keksz

gasztroajándék aszalt gyümölcsös keksz  

Ezüstkeksz

ezüstkeksz  

Kókuszcsók

gasztroajándék kókuszcsók  

Narancsos-diós keksz

gasztroajándék narancsos diós keksz  

Amerikai csokis keksz

gasztroajándék amerikai csokis keksz  

Gesztenyés-lekváros linzer

gasztroajándék gesztenyés-lekváros linzer  

Reform linzer

gasztroajándék reform linzer  

Dombornyomott mézeskalács

dombornyomott mézeskalács gasztroajándék  

Mézeskalács madár

mézeskalácsa madár gasztroajándék  

Csokilekvár

csokilekvár gasztroajándék  

Banánlekvár

banánlekvár gasztroajándék  

Narancslekvár almából és némi narancsból

narancslekvár gasztroajándék  

Kiwi curd

kiwi curd gaszroajándék    

Lemon curd

lemon curd gasztroajándék  

Színes-ízes kockacukor

színes ízes kockacukor gasztroajándék  

És amibe mindezt beleteheted: angyalkás befőttesüveg

gasztroajándék csomagolás befőttesüveg    

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel jobb oldalon a heti hírlevélért a Blogkövetésre, ne maradj le egy bejegyzésről sem! 🙂  

 

Banános-csokis zabkeksz 3 hozzávalóból

banános-csokis zabkeksz

 

Baromi egyszerű, kívül enyhén ropogós, belül puha keksz. Vidd magaddal tízóraira vagy dobj a táskádba pár darabot és gyorsan csillapíthatod vele az éhségedet. Csoki helyett vagy éppen mellett tegyél bele aszalt gyümölcsöt vagy olajos magvakat!

 

Hozzávalók:

1 érett banán

kb 2 dl zabpehely

3-4 kocka étcsoki

 

Elkészítés:

A banánt összetörjük villával. Hozzákeverünk annyi zabpelyhet, hogy egy formázható, de elég lágy tésztát kapjunk, plusz a csokit kis darabokban. 

Egyforma nagyságú golyókat formázunk, sütőpapíros tepsire enyhén ellapítva rakjuk őket.

180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Banános-csokis zabkeksz

 

Forrás:

http://sutizo.cafeblog.hu/2016/09/13/bananos-zabpelyhes-csokis-kekszek/

Csokis panna cotta

csokis panna cotta

 

 

A panna cotta már régóta szerepelt a főzős “bakancslistámon”, ez olyan pont nekem való édesség, kevés dolog kell hozzá, egyszerű elkészíteni, de közben meg egy látványos dolgot lehet kihozni belőle. Most végre meg is valósítottam – mégpedig csokis ízben. A tetejére került egy kis “sima” fehér rész is, csak a látvány kedvéért 🙂

 

Hozzávalók:

5 dl habtejszín

10 dkg étcsoki

2 cs vaníliás cukor

5 g zselatin

 

Elkészítés:

A tejszínt, a csoki, cukrot addig forraljuk, amíg a csoki el nem olvad.

A zselatint a használati utasítása szerint hozzáadjuk (az enyémet fel kellett forralni, de sokfajtát nem lehet forralni!).

Poharakba töltjük és pár órára hűtőbe rakjuk.

Ha fehér részt is szeretnétek, akkor ugyanezt ismételjétek meg fél adaggal, de csoki nélkül, amit az alsó réteg megszilárdulása után érdemes elkészíteni és rákanalazni.

 

 

További poharas édességekért katt ide!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

csokis panna cotta

csokis panna cotta

 

Forrás:

http://tucsokbogar.blogspot.hu/2010/12/csokolades-panna-cotta.html

Ropogós-olvadós csokis keksz

ropogós-olvadós csokis keksz

 

Ez a keksz annyira szuper! A külseje enyhén ropogós, a belsejében pedig ott a majdnem folyós csoki. Ez köszönhető annak is, hogy ötször annyi benne a csoki, mint a liszt. 🙂

Kb fél óra alatt már ehetsz is belőle.

Ha magas kakaótartalmú étcsokival és Nyírfacukorral készíted, már egy egészségesebb nassolnivalóval elégítheted ki az édesség utáni vágyadat.

 

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki (legalább 60 %-os)

4 dkg vaj

15 dkg Nyírfacukor

2 tojás

4 dkg liszt (igen, csak ennyi)

fél csomag sütőpor

esetleg fél rúd vanília kikapart magjai (én ezt kihagytam)

 

Elkészítés:

A csokit megolvasztjuk a vajjal. Ezt lehet vízgőz felett, én mostanában mikróban szoktam, kb 20 másodpercenként kiveszem és megkeverem, vigyázni kell vele, mert megéghet, ha nem figyelünk rá. Hűlni hagyjuk.

A tojást a Nyírfacukorral és vaníliával habosra keverjük – gépi habverővel kb 5 percig.

A langyos csokit hozzáöntjük és tovább keverjük géppel.

Ezután mehet bele a liszt és sütőpor keveréke.

10 percig pihentetjük a tésztát, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

Sütőpapíros tepsibe rakunk kicsi kerek halmokat a tésztából. Én kb 3/4 evőkanállal tettem a nagy gáztepsibe 16 halmot és volt, ahol összenőttek, szóval inkább fél evőkanálni massza legyen egy keksz és távol rakva egymástól.

8-12 percig sütjük. 8 percnél kívül ropogós, belül puha, nyelven szétolvadós lesz, 12 percnél az egész ropogós. 

Akkor emeljük le a sütőpapírról, ha már kihűltek.

 

 

Válogass 20 kihagyhatatlan csokis süti közül! 🙂

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Ropogós-olvadós csokis keksz

 

Forrás: http://www.moksha.hu/konyha/ropogos-olvados-csokolades-keksz/

 

Megunhatatlan poharas csokikrém

Megunhatatlan poharas csokikrém

 

 

Habos, selymes csokikrém… lehet ennél jobb?

 

Hozzávalók:

2 tojás

15 dkg cukor

3 csapott ek finomliszt

5 tk cukrozatlan kakaópor

4 dl tej

5 dl habtejszín

 

Elkészítés:

A tej kb 3/4-ét feltesszük főni.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a cukros tojással. Hozzáöntjük a maradék tejet.

Ha már majdnem felforrt a tej, óvatosan, állandó kevergetés közben hozzáöntjük a tojásos masszát. Addig főzzük kevergetve, amíg sűrű krémes nem lesz. Hűlni hagyjuk, közben néhányszor átkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg a teteje.

Tálalás előtt a tejszínt habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a krémmel.

Tálaláskor a tetejére halmozhatunk még egy kis tejszínhabot és megszórhatjuk kakaóporral.

 

 

Még több poharas édességért, pohárkrémért kattints ide!

 

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Errefelé ólálkodik a Konyhalál mikulás! 🙂 Ha meg szeretnéd nyerni az ajándékait, katt ide!

nyereményjáték Konyhalál blog

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Poharas csokikrém

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/megunhatatlan-poharas-csokikrem

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!