Konyhalál

Fokhagymás-tejfölös csirkemell

Fokhagymás-tejfölös csirkemell

 

 

Ha csirkemell van otthon, gond nem lehet az ebéddel! Könnyen kezelhető, nem csontos, nem zsíros, így a válogatósabbaknak sem lehet problémája vele. Mivel nincs annyira jellegzetes íze, nagyon könnyen variálható különféle ízekkel, alapanyagokkal.  Most egy gyors fokhagymás-szaftos-tejfölös változat készült belőle.

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

5 ek tejföl

1 dl tej

1 ek liszt

2 gerezd fokhagyma

bors

2 ek napraforgó olaj

 

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és forró olajos serpenyőben megpirítjuk.

A tejfölt, tejet, lisztet összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáöntjük a csirkéhez és lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

A végén meg lehet szórni petrezselyemmel.

 

 

További csirkemelles recepteket itt találsz.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

 

Fokhagymás-tejfölös csirkemell

Fokhagymás-tejfölös csirkemell

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-csirkemell

Szaftos fokhagymás csirke steak

szaftos fokhagymás csirke steak

 

 

Leteszteltem a Maggi Papiruszát – nekem bevált. 

Láttam sokszor a reklámját a tv-ben, de őszintén szólva annyira akkor nem fogott meg. Most viszont kipróbáltam és rájöttem, hogy ezt pont nekem találták ki. Én szeretek főzőcskézni, de utána a mosogatást, takarítást utálom. Ha húst sütök, akkor először is lesz egy zsíros, esetleg néhol leégett serpenyőm és egy egy olajjal telefröcskölt tűzhelyem (és csempém). Bár valószínűleg nem ezt mondják legnagyobb előnyének a Papirusznak, nekem mégis ez, hogy a papírba csomagolt hússzeletek miatt a mosogatni- és takarítanivaló jelentősen leredukálódik. Persze az olaj/zsiradék mellőzésével rajtunk az úszógumi képződésének lehetősége is csökken. 🙂 Amitől tartottam egy kicsit, hogy a fűszereknek az általam egyáltalán nem kedvelt vegeta/delikát íze lesz, amit én rettentően műnek tartok, de itt csak kellemes ízekkel találkoztam.

A csomagban 4 szelet csirkemellhez való 4 db Papírusz van, ezeknek az egyik oldala fűszerrel bevont. A csirkemellet kicsit ki kell klopfolni (és klopfoló híján csak kézzel alaposan megütögettem), beletenni a papír egyik felébe, ráhajtani a másik felét, kicsit rányomni, aztán mehet is a (zsiradék nélküli) serpenyőbe, közepes lángon mindkét oldalát 5-5 percig kell sütni. Nekem nagyon finom, szaftos lett, a Papírusznak köszönhetően nem szárad ki. És a húson és papíruszon kívül tényleg nem igényel más hozzávalót, fűszert, mert pont megfelelő a “kiadagolt” mennyiség.

Én majonézes krumplisalátával tálaltam. 

Ajánlom mindazoknak, akiknek kevés idejük van a főzésre vagy éppen még kezdők ezen a téren, de jó szolgálatot tesz a Papirusz például nyaralás alkalmával is, ahova nem akarjuk a “fél házat” magunkkal vinni egy-egy étel elkészítéséhez. És majd gondolj erre a lehetőségre karácsony után is, amikor a sok főzés után se kedved, se energiád nem lesz újra órákat tölteni a konyhában, de a család már megint éhes… mert a legjobb konyhatündéreknek is jár a pihenés!

További információkat a Papíruszról az Okoskonyha oldalon találsz.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

szaftos fokhagymás csirke steak

szaftos fokhagymás csirke steak

 

 

 

9 tuti recept csirkemellből

 

csirkemell recept

 

A csirkemell az egyik legsokszínűbben használható húsféle. Ha akarom, teljesen diétás, ha akarom, minden jóval megrakott ízbomba válik belőle.

Különböző főzős online csoportokban szinte naponta felmerül a kérdés: van csirkemellem, mit készítsek belőle? Mindenkinek van egy-két bevált receptje, de nem árt az újdonság. Most ebben szeretnék segíteni az alábbi 9-féle elkészítési móddal.

A receptekért kattints az ételek neveire.

 

Csirkemell olaszosan

csirkemell

Görög citromos csirke

csirkemell

Mézes-mustáros pácolt csirkemell

csirkemell

Könnyű csirkemelles saláta

csirkemell saláta

Csirkemell “sonka”

csirkemell sonka

Kínai szezámmagos csirke

kínai csirke

Hagymás csirkemell

hagymás csirkemell

Gyors fokhagymás csirkemell

csirkemell

Burger monster

csirkemell hamburger

 

 

 

Ha tetszettek a receptek, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre!

 

 

Gyors fokhagymás csirkemell

gyors fokhagymás csirkemell

 

Nézelődtem-nézelődtem, hogy mit csinálhatnék a vett csirkemellből, ami kicsit újdonság a hagymás, a kínai szezámmagos, a görög citromos, a mézes-mustáros és az olaszos után, de a talált recepteknél vagy nem volt kedvem olyat enni vagy nem volt hozzá otthon alapanyag. De mivel a fokhagyma nálam alapfelszereltség, így gondoltam, hogy kipróbálom a fokhagymás karaj alapján a fokhagymás csirkemellet.

Ez is nagyon gyorsan elkészül, a lisztes vékony “bunda” alatt nem szárad ki a hús és a fokhagymától jó ízes is lesz.

 

Hozzávalók:

csirkemell

liszt

bors

fokhagyma

olaj

 

Elkészítés:

A csirkemellből 0,7-1 cm vastag szeleteket vágunk.

Sózzuk, borsozzuk, majd megforgatjuk lisztben.

Pár kanál olajat felforrósítunk és néhány perc alatt a hús mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.

Közben apróra vágjuk a fokhagymát és a megsült húsokra szórjuk.

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és/vagy iratkozz fel jobb oldalt a Blogkövetés funkcióra, heti egy hírlevelet fogsz kapni (semmi reklám, csak a friss bejegyzések), így nem maradsz le semmiről! 🙂

 

Gyors fokhagymás csirkemell

 

 

Hagymás csirkemell

hagymás csirkemell

 

A csirkemell nagyon sokoldalú alapanyag, próbáljátok ki hagymával is!

Én imádom a sült hagymát, ez mellett a natúr csirkemell is “új életre kel”! 🙂

Pár perc alatt kisüthető és tálalható is a finom ebéd!

 

 

Hozzávalók:

csirkemell

bors

olaj

vöröshagyma

 

Elkészítés:

A csirkemellet vékonyra felszeleteljük.

Sózzuk és borsozzuk.

Mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk.

A hagymát szeleteljük fel, szedjük szét karikákra és bővebb olajban enyhén pirítsuk meg.

Ha kész, az olajat le lehet róla enyhén itatni, majd a húsra halmozva tálaljuk.

 

 

Nézd meg a további csirkemelles receptjeimet is: 

csirkemell olaszosan – paradicsommal, mozzarellával, bazsalikommal

mézes-mustáros pácolt csirkemell

könnyű csirkemelles saláta

csirkemell sonka

görög citromos csirke

kínai szezámmagos csirke

 

 

Csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is, ne maradj le egyetlen receptről, bejegyzésről sem! 🙂

 

Hagymás csirkemell

 

Forrás: http://sutni-jo.blogspot.hu/2012/07/hagymas-csirkemell.html

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!