Konyhalál

Dán fahéjas csiga

dán fahéjas csiga

 

Süss gyorsan, kelesztés és élesztő nélküli puha fahéjas csigát!

Te melyik táborba tartozol? Csigavonalban haladsz evéskor kívülről befelé, a végére hagyva a legfinomabb belső falatokat vagy szépen egyenletesen eszed egyik “végétől” a másikig? 🙂 Én az elsőbe! 🙂

Ennek a tésztája villámgyorsan összegyúrható, max. negyed óra alatt legördülhetnek a csigák a “gyártósorról” :), 3/4 óra múlva pedig ott fognak illatozni!

 

Hozzávalók:

tésztához:

40 dkg liszt

10 dkg vaj

1 kk sütőpor

1/2 kk szódabikarbóna

5 dkg cukor

15 dkg joghurt

1,5 dl tej

töltelékhez:

10 dkg porcukor

2 kk őrölt fahéj

kenéshez:

4 ek tejszín vagy tej

2 ek cukor

 

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. 3 evőkanállal kiveszünk belőle, ez majd a kenéshez kell.

A többit összekeverjük, -gyúrjuk a tészta hozzávalóival.

Lisztezett deszkán kb fél cm vastagra nyújtjuk.

Megkenjük a 3 evőkanál olvasztott vajjal.

Megszórjuk a porcukor és fahéj keverékével egyenletesen.

Szorosan feltekerjük, majd kb 1,5 cm vastagra szeleteljük.

Kézzel kicsit megigazítjuk, hogy visszakapja a kerek formáját.

Sütőpapíros tepsire rakjuk.

Megöntözzük a tejszínnel/tejjel és megszórjuk cukorral.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

 

 

A KözösKedd játékom – és a résztvevő bloggerek – jóvoltából van ám egy egész csigagyűjteményem is! 🙂

 

 

Ne maradj le semmiről, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához is! 🙂

 

Dán fahéjas csiga

Dán fahéjas csiga

 

Forrás: http://www.mohakonyha.hu/2010/04/dan-fahejas-csiga.html

 

 

 

Villámgyors kakaós csiga

photo1

 

 

Imádom a kakaós csigát! Bár eddig még csak bolti leveles tésztából készítettem (aminél villámgyorsabb már tényleg nem lehetne), gondoltam, ideje “szintet lépni”. Ez nem kelt tészta, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, tehát nincs vele sok macera, viszont egy nagyon puha, finom tésztát kapunk a benne levő túrónak köszönhetően. Próbáljátok ki Ti is! 🙂

 

Hozzávalók:

 tésztához:

25 dkg túró

25 dkg liszt (nekem fele búza finomliszt, fele fehér rozsliszt volt)

fél dl tej

5 ek olaj

10 dkg porcukor

1 csipet só

fél cs sütőpor

töltelékhez:

1-2 ek olvasztott vaj

4 púpos ek cukor

2 csapott ek cukrozatlan kakaópor

 

 

Elkészítés:

A túrót jó alaposan összetörjük a porcukorral együtt (legegyszerűbb botmixerrel, én csak villát használtam). Közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat is.

Ezután mehet bele a liszt, sütőpor, só keveréke, kézzel jól eldolgozzuk, összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kb 5 mm vastagra nyújtjuk.

Megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral, majd kakaóporra.

Szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastagra felvágjuk.

Kissé megigazgatjuk, hogy nagyjából kör alakúak legyenek.

Sütőpapíros tepsin 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük (légkeverésesben elég 10-11 perc). Nem kell pirosra sütni!

 

 

A Konyhalál Facebook oldalához itt csatlakozz! 🙂

 

villámgyors kakaós csiga

 

Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2012/02/villamgyors-kakaos-csiga.html

 

Gesztenyés-narancsos linzertekercs

geszenyes linzertekercs 5

 

 

A kakaós- és zserbós linzertekercs annyira finom és könnyen elkészíthető (ráadásul a tésztához csak 3-féle, általában otthon levő alapanyag kell), hogy ismétlésért, sőt újabb variációkért kiáltott. Én ezt a kiabálást meghallottam 🙂 és mivel egyik munkatársam folyton gesztenyés sütiért nyaggatott (értsd: naponta: “Hoztál gesztenyés sütit?” :D), így most gesztenyés-narancsos változatban készítettem el. (Munkatársam véleménye szerint átment a “vizsgán”, jöhet a blogra! :)) Aki még nem kóstolta, a kakaósat se hagyja ki!

 

Hozzávalók:

tésztához:

40 dkg rétesliszt

25 dkg vaj vagy margarin

2 dl tejföl

1 csipet só

töltelékhez:

50 dkg gesztenyemassza

2 narancs lereszelt héja

kb 8 dkg vaj vagy margarin

ízlés szerint rumaroma vagy rum, esetleg narancslikőr

 

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a sóval és a tejföllel összedolgozzuk egy cipóba. 15 percig pihentetjük.

A gesztenyemasszát összetörjük villával a vajjal, rummal és reszelt narancshéjjal.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra.

Megkenjük a gesztenyével és szorosan feltekerjük.

190 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt kisütjük. Nem szabad megvárni, hogy barna legyen a tészta, fehér marad megsülve is.

Kis szikkadás után szépen szeletelhető.

 

Konyhalál Facebook oldal: itt 🙂

 

geszenyes linzertekercs 6

geszenyes linzertekercs 1

Konyhalál KözösKedd 2. – csiga

kkk2

 

Kicsit félve indítottam el a KözösKedd játékomat múlt héten, hogy vajon tetszeni fog-e, de a résztvevők számát tekintve azt mondhatom, hogy sikeres volt az első forduló. Témája a madár, kaptam csirkés ételeket, Angry Bird és bagolytortát, lúdlábtortát, madártejet … nagyon tetszik az egyveleg! 🙂

 

Mai témánk pedig a CSIGA, mely remélem, hasonlóan megihlet Benneteket! Jöhet az összes édes és sós csiga, csigatésztás étel, bármi, ami “csigavonalban” fel lehet tekerni, csigafigurás torták és talán van, aki készített már éticsigát is …?

 

A képeket és linkeket aznap a Konyhalál Facebook oldalának üzenőfalára várom. Ezek természetesen lehetnek régi bejegyzések, de ha valakit aznapra megihlet a téma, akkor az újakat is még nagyobb szeretettel várom! :) Egyelőre mindenkitől maximum 3 db-ot kérek! Lehetőleg az üzenőfalra egyesével, képpel és természetesen linkkel töltsétek fel a recepteket. Ha valakinek nincs blogja, de szeretné, ha bekerülne a válogatásba, kérem, hogy pötyögje be a receptet is a kép mellé.

A témakiírásos blogbejegyzés alá folyamatosan töltöm fel az általatok küldött képeket és linkeket.  Ha minden jól megy, legkésőbb szerda délig felkerül az összes, tehát érdemes visszanézni a bejegyzésre.

Ha Te is jelzed a saját beküldött blogbejegyzésed alatt, hogy ez a recept részt vesz a Konyhalál KözösKedd gyűjteményében (az aktuális linkkel), azt megköszönöm, de nem feltétel.

Ha van kedved, vidd hírét a játéknak, úgy jó, ha minél többen vagyunk, minél sokszínűbb a gyűjtemény! Blog oldalsávba való kép:

közöskedd kocka

 

Hozzá a link: http://konyhalal.cafeblog.hu/kategoria/kozoskedd/

 

Ha kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel, itt vagy a Facebookon.

 

Tehát, csigákat beizzítani, jöhetnek rakétasebességgel! 🙂

 

 

A kollekció:

 

Julia süt-főz: Kakaós csiga élesztő nélkül

1a

 

Gabojsza konyhája: Éti csiga vacsora képriport

1a

 

IldiKOKKI: Kakaós és fahéjas-kardamonos csigák

1a

 

Életinfó: Pizza csiga

1a

 

Szani konyhája: Kókuszos csiga

1a

 

Szani konyhája: Gyors kakaós csiga (ami nem mákos :))

1a

 

AranyTepsi: Narancsos-fahéjas csigafenyő

1a

 

AranyTepsi: Örvényes nyalókakeksz

1a

 

Napfény és Fűszer: Baconbe tekert pulykamellrolád

1a

 

Napfény és Fűszer: Kókuszkrémes epres piskótatekercs

1a

 

Kakukkfű: Diabetikus kakaós csiga

1a

 

Dina világa: Minion piskótatekercs

1a

 

Dina világa: Kakaós csigának látszó capuccino torta

1a

 

Tortafüggő Marisz: Medvehagymás-túrós csiga

1a

 

 

Tortafüggő Marisz: Hűtőben kelt sajtos csiga

1a

 

Tortafüggő Marisz: Almás-pudingos piskótatekercs

1a

 

Hahópihe: Csiga cupcake

1a

 

Hahópihe: Medvehagymás kolbászos csiga

1a

 

 

Hahópihe: Kakaós csiga hipp-hopp

1a

 

FromJuci: Sajtkrémes-fahéjas csiga

1a

 

 

FromJuci: Eperlekváros csokis csiga vaníliasodóval

1a

 

Culin’Art: Kelt fahéjas/kakaós csiga

1a

 

Egy kicsi bors és a családi tűzhely: Baconös-sajtos-újhagymás csiga

1a

 

Egy kicsi bors és a családi tűzhely: Sárgabarackos-túrós csigatorta

1a

 

Recept-oldal: Kakaós és diós csiga

1a

 

Recept-oldal: Nutellás csiga

1a

 

Recept-oldal: Pizzás csiga

1a

 

Szofika a konyhában: Szedres-vaníliapudingpos csiga

1a

 

 

Szofika a konyhában: Málnás charlotte-torta

1a

 

Szofika a konyhában: Kakaós csiga

1a

 

Abroszra való: Kakaós-kókuszos csavart csiga tangzhong technikával

1a

 

Abroszra való: Óriás csiga avagy nutellás spirálkalács

1a

 

 

Abroszra való: Karamellás rózsakalács

1a

 

Olajbogyó: Almával töltött sütőtökös csigák (nézzétek meg a futamot is! :))

1a

 

Gizi receptjei: Mascarponekrémes-málnadzsemes spiráltorta

1a

 

Gizi receptjei: Medvehagymás-túrós csiga

1a

 

Gizi receptjei: Fahéjas-otello szőlős csigatorta

1a

 

Tűpárna és habverő: Kakaós-túrós piskótatekercs liszt nélkül

1a

 

 

Tűpárna és habverő: Paleo kókusztekercs

1a

 

 

Tűpárna és habverő: Paleo csokis csigakeksz

1a

 

ChefTündér: Káposztás csiga

1a

 

ChefTündér: Zöld csíkos csigakeksz

1a

 

 

ChefTündér: Sajttekercs

1a

 

ChefTündér: Marcipános-fahéjas briós

1a

 

 

Receptnapló: Banános tekercs

1a

 

 

Receptnapló: Svéd fahéjas csiga

1a

 

Receptnapló: Kakaós csiga

1a

 

 

Receptnapló: Sajttekercs

1a

 

 

Csató Anna: Karamellás fordított csiga

1a

 

 

Csató Anna: Karibi csigafánk

1a

 

 

Koskacukor: Almás-vaníliapudingos csigák

1a

 

Koskacukor: Túrós, csokis, eperlekváros csigák

1a

 

Receptelő: Sajtkrémes és olívás tekercs

1a

 

Cheffeleseg:  Sütőtökös-diós csiga

1a

 

Receptelő: Sajtos csiga

1a

 

Morvai Rebeka: Bejgli

1a

 

Konyhalál: Almás-fahéjas csiga

1a

 

Konyhalál: Piros pöttyös piskótatekercs

1a

 

 

Konyhalál: Kakaós csiga leveles tésztából

1a

 

 

Kakaós csiga leveles tésztából

gyors egyszerű kakaós csiga leveles tésztából konyhalál

 

 

Hogy a bolti kész leveles tészta mekkora találmány! Már a gyárilag kinyújtott változata … kitekerem, megkenem, visszatekerem, megsütöm … pikk-pakk kész! Az almás-fahéjas csiga után nem maradhatott ki a kakaós csiga sem. Jó, hát nem olyan, mint a a hajtogatott vagy kelt tésztás, de “gyorssegélynek”, meleg reggelinek tökéletes.

 

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta (25 dkg)

2 dkg vaj

kakaópor (kb 1 ek)

cukor (kb 2 ek)

 

Elkészítés:

A kinyújtott leveles tésztát megkenjük olvasztott vajjal.

Megszórjuk kakaóval és cukorral.

Szorosan feltekerjük.

180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

 

gyors egyszerű kakaós csiga leveles tésztából konyhalál

gyors egyszerű kakaós csiga leveles tésztából

gyors egyszerű kakaós csiga leveles tésztából

 

Forrás: http://szemiramisz.blogspot.hu/2011/04/kakaos-csiga-leveles-tesztabol.html

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!