Konyhalál

Mikrós almás crumble – morzsasüti 5 perc alatt

Apple crumble recipe

 

 

Valami gyors és gluténmentes sütit kerestem, az almás crumble “személyében” meg is találtam.

Nem volt otthon túl sok minden, így almás lett, de szinte bármilyen gyümölccsel kombinálható. 

Pár perc és már ehetjük is!

 

Hozzávalók (egy személyre):

1 közepes alma

3 ek zabpehely (gluténmentes)

1 ek liszt (én rizslisztet használtam, most a búzalisztet igyekszem mellőzni egy darabig, de ha nem cél, hogy gluténmentes legyen, mehet bele az is)

2 ek tej

1 kk fahéj

1 tk méz

1 csipet só

1 kockacukornyi vaj 

 

Elkészítés:

Egy mikrózható tálkát, bögrét kivajazunk.

Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és vékony szeletekre vágjuk. Ez jön az edény aljára. Megszórjuk fahéjjal.

30 másodpercig nagy fokozaton mikrózzuk.

A zabpelyhet, lisztet, tejet, sót és mézet összekeverjük (mehet ebbe is plusz fahéj). Az almára szórjuk morzsázva.

2×1 percig mikrózzuk. Ha úgy érezzük, hogy nem sült át eléggé a morzsa, akkor pár másodpercet húzzunk még rá (nekem kellett).

Kis hűlés után fogyasztható.

 

 

További mikrós recepteket és tippeket itt találsz.

Ha másfajta almás édességre vágysz, ide kattintva biztosan megtalálod az igazit (nem, ez még mindig nem egy társközvetítő oldal 😉 )!

 

 

Tetszett a bejegyzés? Akkor csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel (itt jobbra) a blogkövetésre a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről! 🙂

 

apple crumble

 

Almás morzsasüti

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/apple-crumble-mikroban

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!