Konyhalál

Céklás palacsinta – A nagy céklavacsora 6.

 

Ez annyira céklás palacsinta, hogy a tésztájába és a töltelékébe is került … 🙂

Sima palacsintatésztát készítettem és nagyon apróra vágott céklát kevertem bele a végén.
A töltelék pedig tulajdonképpen a céklás tésztasaláta, de tészta nélkül 🙂

a komplett céklás menü – még a pörkölt nélkül

Céklás tésztasaláta – A nagy céklavacsora 5.

 

Hát, ezt is összecékláztam 🙂 Nem írok mennyiségeket, nyilván mindenki annyit tesz bele és hagy el belőle, amennyit szeretne.
Így készül a barbie-tésztasaláta …

Hozzávalók:
csavart tészta
főtt cékla (vagy sült)
főtt kukorica
gomba
sajt
virsli
főtt tojás
tejföl
majonéz
mustár
fűszerek

Elkészítés:
A tésztát megfőzzük és hűlni hagyjuk.
A tejfölt, majonézt, mustárt és a fűszereket kikeverjük.
A hozzávalókat feldaraboljuk és az egészet összekeverjük.
Pár órát állni hagyjuk a hűtőben.

Hungarian cake-pops – a pogácsanyalóka :) – A nagy céklavacsora 4.

Hoppá, feltaláltam valamit?! 😀 Remélem … :)))
Szóval ez a Teller-cake által kiírt SAD 13. fordulójára készült (meg a céklavacsorára természetesen), melynek témája a cake-pops. Mi is a cake pop? Sütinyalóka … Na, ha sós, akkor ér? 🙂
Úgy kezdődött, hogy a cake-popshoz kellene pálcika. De honnan? Ti honnan szerzitek be? És akkor jött az ötlet, hogy lehetne ropiból (alias sós pálcika), így legalább meg is lehet enni. És ha már a pálcika sós, akkor legyen a süti része is az, így született meg az ungarische cake-pops, a pogácsanyalóka.
A diós pogácsa tésztájából golyókat formáltam vagy némelyiket kilapítottam és került rá egy-egy fél dió.
Ha megsült, még melegen – teflonkezűek előnyben – beleszúrtam a ropikat.
Két színben pompáznak, a rózsaszínek céklásak, a zöldek tökmaglisztesek, jó sok dióval a tésztájukban is.
Nos, ez belefér a cake-pops kategóriába? 🙂

 

Céklás diós pogácsa – A nagy céklavacsora 3.

 

Ha már céklapörkölt és céklás brownie … nem bírtam leállni és mindent összecékláztam 🙂
Így lett a sima diós pogácsából rózsaszínes céklás és egy részéből zöldes színű tökmaglisztes is.
A sült dió iszonyat finom rajta, én a tésztájába is raktam pluszban egy jó adagot.


Hozzávalók:

10 dkg finomliszt (a tökmaglisztesnél 5 dkg finomliszt + 5 dkg tökmagliszt)
20 dkg rétesliszt
25 dkg vaj vagy margarin
10 dkg resztelt sajt
5 dkg apróra vágott vagy reszelt cékla
50-10 dkg darabos pirított dió (elhagyható, de inkább tegyétek bele! :))
a tetejére:
5 dkg reszelt sajt
8 dkg darabos dióbél
1 tojás

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és téglalapokat vágunk belőle.
A tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és dióval.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

 

 

Forrás: http://ottisfoz.szhblog.ro/2013/01/27/dios-pogacsa/

Céklás brownie – A nagy céklavacsora 2.

 

A nagy céklavacsora céklapörkölt utáni (előtti, közbeni) eleme a céklás brownie lett. A céklától a barna mellett a tésztában előjön a pirosas szín is, de az íze nem érződik, mint ahogy a cukkinis süteményben sem a cukkininak, csak puhábbá, szaftosabbá teszi. 
Gyorsan fogy 😀

Hozzávalók (20×30 cm-es tepsihez):

150 g főtt, reszelt cékla
150 g étcsoki
100 g vaj
80 g Xukor nyírfacukor
2 tojás
80 g liszt
1 marék dió

Elkészítés:

A céklát megmossuk és héjastul, egészben puhára főzzük. Nekem nagy céklánál kb. 1 óra volt.
Megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a céklát, majd a lisztet, végül a kihűlt csokis-vajas masszát. 
Kicsit keverünk rajta (ha túl sokat keverünk, a tészta kemény lesz) és kivajazott vagy sütőpapíros formába tesszük.
A tetejét megszórjuk dióval.
180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A közepe maradjon egy kicsit lágy.

 

 

Forrás: http://www.nyammm.hu/2012/09/ceklas-brownie.html

 

Nyomozz! Süss! Nyerj!

2. Ügyes vagy, idetaláltál! 🙂 Columbonak annyira ízlett a céklás brownie, hogy mind befalta! Eltüntette a bizonyítékot … csak pár morzsát szórt szét, amik az édes után egy savanykás angol citromkrémhez vezetnek …

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!