Konyhalál

Almás-camembertes-diós melegszendvics

almas camembertes dios melegszendvics,

 

 

Ha meghalljuk, hogy melegszendvics, akkor legtöbben májkrémes, esetleg pizzás szendvicskrémre gondolunk, jó alaposan megszórva sajttal. Hát, sajt ezen is van, bár camembert és az íze igazán különleges, édes és sós is egyben. Ezt nagyon jól kiegészíti a tetejére szórt megpirult dió.

Na és mi egészíti még ki? Egy-egy pohár finom rosé. Én a borok közül a rosét kedvelem a legjobban, ha iszom, akkor szinte csak ilyet.  Az ugye elterjedt, hogy nyáron egy finom rosét iszunk, akár fröccs formájában is, de télen sem érdemes mellőzni ezt a bortípust. Minden olyan ételhez passzol, ami könnyedebb, nem erőteljes fűszerezésű, pl. szárnyasokhoz, halakhoz, rákokhoz, olasz ételekhez, salátákhoz, gyümölcsös édességekhez, szendvicsekhez. Én ugyan nem értek a borokhoz, nekem szinte hihetetlen, hogy a hozzáértők mennyi ízt, illatot kiéreznek egy-egy korty borból, de amikor egy ilyen borászcsapattal voltam Nagygomboson, a Mátra lábánál levő borászatban, ők is abszolút elismeréssel nyilatkoztak a boraikról. Én pedig annyit tudok hozzátenni, hogy ízlik, ami a “mezei” borkóstolók számára a legfontosabb 🙂 A Nagygombos Rosé Cuvée és Kékfrankos Rosé mellett szerintem ne hagyjátok ki a Gróf Grassalkovics Gamay Noir Rosét sem, ami a borászat büszkesége, ennek más színe, illata, zamata van, mint a többi rosénak.

 

Hozzávalók: 

2 szelet rozsos kenyér

1 közepes alma

4 dkg camembert

3 dkg dió

 

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A kenyérre halmozzuk az almát, rá szeletben a camembert-t és szórjuk meg dióval.

Pár perc alatt meggrillezzük vagy sütőben sütjük.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

almas camembertes dios melegszendvics

image

image

image

 

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/almas-camembertes-dios-melegszendvics

Camembert-rel és dióval sütött karajszelet

Camembert-rel és dióval sült karaj

 

 

Ha szereted a különleges ízeket, ezt tutira imádni fogod!

Vettem karajt és először a szokásos fokhagymás karajt akartam csinálni, de aztán elkezdtem a neten nézelődni, mi is lehetne még belőle. A camembert-t és a diót is szeretem, volt is itthon mindkettőből, így a recept megtalálása után rögtön neki is álltam. Isteni illatok terjengtek a sütő körül! Az íze pedig: a sajt pikánssága, a pirított dió roppanóssága igazán különlegessé teszi.

 

Hozzávalók:

40 dkg sertéskaraj szelet

15 dkg camembert

5 dkg vaj

5 dkg dió

1 ek méz

0,5 dl száraz fehérbor

bors

 

Elkészítés:

Egy jénai tálba kockázzuk a vajat.

A karajszeleteket megsózzuk, borsozzuk és a tálba fektetjük.

Megszórjuk dióval.

Rácsorgatjuk a mézet.

Rákockázzuk a camembert-t.

Ráöntjük a bort.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra és kb 30 perc alatt megsütjük (vagy amíg a hús puha nem lesz.). Nem kell lefedni!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! 🙂

 

Camembert-rel és dióval sült karaj

 

Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/camembert-rel-dioval-sutott-karajszeletek

Camembert sajtos mártogatós

camembert sajtos mártogatós

 

 

A kencékkel, mártogatósokkal a különböző ízeket nagyon jól kombinálhatjuk és mivel új formát is kapnak az alapanyagok, általában jobban el is fogynak. Az esetek nagy részében pár perc alatt elkészülnek, mint például ez is.

 

 

Hozzávalók:

1 lágy camembert sajt (az enyém 17 dekás volt)

5 dkg natúr sajtkrém

1-2 evőkanál tejföl (ha inkább kenyérre szeretnéd tenni, tegyél belőle kevesebbet, ha inkább mártogatni, akkor lehet folyósabb, mehet több tejföl is)

fél közepes fej hagyma (én vöröset használtam, de lehet lilát is)

1 gerezd fokhagyma

bors

 

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk.

A camembert sajtot villával szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a többi hozzávalót, majd egy-két óra hűtőben “érlelés” után fogyasztjuk.

Ehetjük kenyérre kenve, adhatjuk csíkokra vágott zöldségekhez vagy sós nassolnivalókhoz.

 

 

Ha szeretnél sok-sok kence között válogatni, nézz be ehhez a bejegyzéshez!

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre (itt, jobb oldalon), ne maradj le semmiről! 🙂

 

camembert sajtos mártogatós

 

Camembert sajtos mártogatós

 

Forrás: http://recepteszter.blogspot.hu/2010/07/camambert-sajtos-martogatos.html

 

Pacman reggeli

 

Emlékeztek a Pacman játékra?
Amikor jön a kis “sajt” és bezabálja a pontokat, aztán jönnek azok a harapós izék, azok meg a sajtot próbálják levadászni … Na, őket meg én “vadásztam le” 🙂

 

 

Hozzávalók:
1 camembert sajt
1 szelet kenyér
dió
meggy
mazsola a szemekhez

Próbáljátok ki a camembert-t meggyel és természetesen dióval, szerintem nagyon jó együtt!

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!